czy dla laika widoczne są objawy innego funkcjonowania Homo tabletisa, czyli dziecka tabletowego? Pogorszona umiejętność zapamiętywania, problemy z nauką, pogorszone zdolności manualne… Czy wiecie, że takie zatopienie w kulturze obrazkowej upośledza też zdolności językowe dziecka? Pomijam już to, że bomble są niewychowane, bo … no właśnie te wszystkie gry są aby mieć z głowy. Ciężko teraz mieć dzieci, wiem. Przewiduję za ileś lat skok liczby osób chorych na ch.Alzheimera właśnie w związku z tym, że już dzieci nie uczy się myślenia tylko podłącza pod pilota w formie tabletu czy telefonu.
Zjawisko niestety nieuniknione. Rozwija się technologia VR i wirtualne relacje z naszymi hologramami. Życie człowieka całkowicie zostanie przeniesione do sieci zaś sam człowiek będzie tylko pojemnikiem na narządy z których najcenniejszy będzie mózg.
Z tym, że nie u wszystkich ten mózg najcenniejszy bedzie…
Odpowiedni implant go naprawi.
U Ciebie i u mnie zaraz by go spaliło…
Najgorszy byłby implant wyłączający pociąg do picia.
U mnie się nie przyjmie. Od razu go wywali. Aż dymy pójdą… Na zdrówko, ziomuś…
Antidotum będzie alkohol
Mózg sobie przypomni.
Dobra, już nie spamujmy sympatycznej koleżance. Ważne, że wiemy o co chodzi.
Powoli.Rzecz dotyczy chyba wszystkich dzisiaj a jednak nie kazdy jest uzalezniony i nie kazdy ma problemy z nauką.
Nie robmy tego co robiono w XVIII wieku i nieco pozniej! Mam na mysli mszczenie sie na maszynach za swoją niedolę.
To nie wynalazki wszystko psują a jedynie ludzie ktorzy nie potrafią z nich korzystać.
Zawsze sie znajdzie jakis d.bil na ktorego mozna wszystko zwalić.Nie bylo lap topów ale byl big brother…Nie bylo big brothera ale byla Isaura…I tak w nieskonczoność.Szamba nie rozwali sie granatem bo ludzie zawsze będą srać…
Oj ludzie plakali, ze od szybkości ludzie beda w pociagach umierac, telefon i telegraf zabiją ludzką inwencje, telewizor to wrog, teraz narzekaja na neta?
Mozg ludzki ma nieograniczona zdolnosc przystosowawcza. Nawet ten harmonijny umysl jak wczoraj sie zorientyowal, ze moderacja ma malo czasu to zazielenilo sie od pytan
Tyla, że dziecięcy mózg może nie chcieć się potem odstosować.
Czym skorupka za mlodu nasiaknie?
Wszyscy bylismy kiedys dziecmi.