Czemu by tak miało być? Przecież gej i hetero mogą razem pójść na podryw, i nawet sobie w drogę nie będą wchodzić…
Dokładnie tak. Ale to nie zaprzecza mojej tezie. W moim mniemaniu i z moich doświadczeń życiowych wynika, że gdzieś tam w głębi naszej świadomości tkwi podział. Może użyłem zbyt mocnego słowa, którym jest homofobia ? Taki niuans mentalny.
Pijałem z gejami piwo, z tymi, których lubiłem, jako ludzi. Ale jednemu wybiłem zęby, bo bezczelnie dobierał się do mnie, mylnie przekonany o swej przewadze fizycznej.
Dla mnie seks między mężczyznami jest wstrętny i tego nie przeskoczę. Ale, mimo to potrafię lubić geja, jako kumpla. Bo umiem odróżnić te dwie rzeczy.
Ja bym zrozumiala wylacznie to, ze sa niewyksztalceni…
Ja mam bardzo zaprzyjaznionego geja. Cudowny chlopak…
I to wszystko w temacie, czy tylko wszystko co rozumiesz w temacie?
A co mam jeszcze rozumiac? Jak nie choroba to kazdy moze znalezc jakis inny powod. A to sprawa wrodzona…Jak n. Zespol Downa, ktory tez choroba nie jest.
Takich jak ty jest wielu. Może nawet większość, nie wiem. Czy to przypadkiem nie znaczy, że homofobia wcale nie jest tak powszechna jak się sądzi?
No właśnie. Też tak sadzę. Myślę też, że i geje, nie wszyscy, ale sporo ich, sami prowokują do niechęci w stosunku do nich.
Mozemy sobie podac reke,nie tylko w tym temaci
G.mnie obchodzi kto kogo bzyka,ale wara od mojej d…y.
@Wabbit nie przeginaj,
Czasem mi sie wydaje,ze wszystkie rozumy zjadles,chcesz zdyskredytowac wszystkich.
Ale nie widzisz,ze sam sie dyskredytujesz.
To wszystko co umiesz odpowiedziec? @elsie???
A tam zaraz wszystkie rozumy. Ja po prostu lubię rozumieć rzeczy z różnych perspektyw, i lubię się śmiać z ludzi którzy się przed tym bronią. Zawsze jest przy tym ryzyko że się komuś narażę, i ja to akceptuję.
Jezeli lubisz rozumiec,to czasem sie zastanow,zanim cos napiszesz.
Tez lubie rozumiec ludzi,co nie znaczy,ze wymuszam akceptowanie mojego rozumowania.
Mnie nazwales pyszalkiem,za podpieranie sie przykladami z mojego zycia,AUTENTYCZNYMI.do @elsie niezbyt grzecznie sie odzywasz.
Troche szacunku do ludzi,by ci nie zaszkodzilo.
Kazdy jest inny,ma inne priorytety,inne postrzegajia swiata.
Nikt nie jest pepkiem swiata.
Jezeli chodzi o mnie,zawsze mowie tylko w swoim imieniu,wyrazam wladne zdanie,ktore oczywiscie nie kazdemu musi sie podobac.
…z wyjątkiem tych momentów, kiedy mówisz w imieniu Elsie. Ona jest dorosła, i potrafi mówić za siebie. Nie sądzisz?
A ja uważam, że mówiąc za elsie, Leon bardziej mówi za siebie, niż za elsie.
Pójdziesz do więzienia za propagację homoseksualizmu, twierdząc że jest przyjemniejszy
Tak naprawdę to myślę że jeżeli masz za sobą kilka związków i przypadkowy seks homoseksualny okazuje się fajniejszy… to wypadałoby usiąść i przeanalizować sobie małe co nieco.
Haha… ja nie mam… i w ten sposób stałem się… a nie… bo wtedy bym musiał mieć do hetero…
Mamo… kim ja jestem?
Haha…,! No i co z tego, że nie masz? Ja mam. Każdy jest inny. Każdy odczuwa inaczej.
To też jest możliwe. Pewność w tym względzie będzie miał sam zainteresowany. @Leone_Marco?
A pewnie, że przeanalizować by było lepiej. Nie zawsze można tego jednak oczekiwać od młodzieży. Myślenie “znalazłem coś fajnego, chcę mieć tego więcej” nie jest chyba u nastolatków niczym niezwykłym…
To co w ten sposób proponujesz… to trywializacja problemu. Spróbuj i zobacz czy ci się spodoba