Z tym, ze jedni w obronie wlasnej …
Jeżeli masz na myśli, że Ukraińcy robią to samo z jeńcami, co Rosjanie, to się mylisz.
Może i kogos tam i przemielą, w koncu jest wojna, ale nie zabijaja bezbronnych. I w miare Konwencje Genewska przestrzegaja.
@GumowaFoka , obawiam sie, ze jabys stanal oko w oko z ruskim soldatem to bys dlugo nie pożył, nawet wymachujac szturmowka z sierpem i mlotem
Za mlody i ladny jestes. A Polak z Niemiesc to przeciez nazista. Nie zdazylbys wytlumaczyc, żeś glupiutki i naiwny.
Rozbawiło mnie zdanie z artykułu: “będzie uczył Pan Wakat”. Powinnam się zmartwić, a nie śmiać, ale tak to zabawnie ktoś ujął. Czy za kilkadziesiąt lat również będą ludzie umiejący się tak w miarę finezyjnie posługiwać językiem? Kto ich tego nauczy?
Pismaki z portali internetowych
Ubierający swetr i wyglądający jak milion dolarów.
No wiesz - dzieciaki z bardzo wysokim IQ same się nauczą podpatrując, słuchając, myśląc, wyciągając wnioski, zachwycając się finezją i umiejętnościami… A co mają zrobić te ze średnim i niskim IQ? Nawet się pewnie czytać ani pisać nie nauczą. I co dalej?
Aha, Zapomniałam… Pan Wakat ich nauczy
Wic z wakatem fajny.
Patrzac na to troche z zewnątrz? Poziom niedouczenia Hiszpanów tez zaczyna sięgać Himalajów. Z jednej strony ambicje, z drugiej olewactwo. Z dużą przewaga drugiego.
Na temat jak myslenie zle wplywa na Hiszpana to moznaby stado kastrowanych bykow na skórę zarżnąć, a i tak by wolowej zabrakło.
Wolowine to by zeżarli przypaloną, bo wiekszosc gotowac tez nie potrafi
Finezję to mają takie dzieci z wysokim IQ.
Możesz zakupić medalik, krzyżyk, łańcuszek, bransoletkę itd, stalowa z prawdziwego ruskiego czołgu, łodzi lub samolotu, który Ukraina zniszczyła. Ilość limitowana potwierdzona certyfikatem. Kasa jest na wsparcie uzbrojenia dla wojska ukraińskiego
A ja mam na sprzedaż kawałek brzozy w którą wyjebał tupolew w 2010 toku. Drzazga z tego kawałka nadal tkwi w tyłku Kaczora.
Cena atrakcyjna. 200 l ON
Od lat nic się nie zmieniło
http://biblioteka.kijowski.pl/piasecki%20sergiusz/zapiski%20oficera%20armii%20czerwonej.pdf
Znam to. Tak, w Rosji nic się z tego nie zmieniło.
Dobra książka, polecam.
Kiedyś nawet jeden odcinek awaryjnie w zastępstwie,czytałem na antenie radia