”I wtedy całe życie przemknęło mi przed oczami!”

Z perspektywy czasu to ta pamięć i życie jak z slajdów było tragedią wówczas, bo dziś aż tak daleko nie muszę pamiętać, bo niczego nie żałuję, pomimo że co nieco wówczas bym zmienił, mając obecną perspektywę. Nie jesteśmy w stanie zmienić naszego źycia - co najwyżej kierować się mądrością innych, których źycie się nam spodoba. Pomimo że pamięć dziurawa to rzeczy które są w niej skasowane miały jednak jakiś swój cel, tyle co odczuwam

2 polubienia

Dzięki Bogu że nie pozwolił ci się utopić. Życie tu bez ciebie było by szare

2 polubienia

Tak samo, jak życie bez któregokolwiek z nas :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Brakuje mi Leone, tyle lat pisania tu i cisza

2 polubienia

Wszyscy czujemy jego brak. Miejmy nadzieję, że zjawi się i to wtedy, gdy najmniej będziemy się tego spodziewali :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Idę dopiero zjeść zaplanowane leniwe pierogi na słodko z cynamonem - mniam, pycha, bo dopiero z pracy wróciłem od rana

1 polubienie

Póżniej tu zajrzę

1 polubienie

@birbant Ciekawa historia i fart nieziemski! Fajnieś to opisał, zwłaszcza ten Bismarck mi się spodobał.

1 polubienie

Podczas wypadku na skuterze, leciałem w kierunku asfaltu i wiedziałem, że źle się to skończy, bardzo chciałem zapamiętać ten moment tuż przed uderzeniem. Przypuszczałem że mogę nie przeżyć ale udało mi się. Nie miałem “filmu” z życia, a wrażenie jakbym całe dokładnie pamiętał. Po wypadku miałem częściową amnezję i ten moment przypomniałem sobie dopiero po kilku latach.
W dzieciństwie byłem kilka razy reanimowany, ale nic z tego nie pamiętam.

3 polubienia