@collins02 III A więc żyj nam sto latt Miły Bracie
Rekordów bicia i 100 lat życia…
Powoli. Wątroba chce krótkiej przerwy
100 lat
100 lat…
I wszystkiego najlepszego
lat
Wszystkiego Najleszego, spełnienia marzeń, osiągania celów, spokoju ducha,
więcej powodów do radości niż do trosk, zdrowia, kasy i codziennego zadowolenia życzy Jarek.
Chyba już nie mam takich ambicji…A bywało😏. Dziękuję!
Dziękuję Na razie,jak to mówią,so far,so good:muscle:
I tak popełniłem grzech zapomnienia, to teraz nadrabiam. Żeby nigdy, przenigdy nie brakowało Tobie piwa.
I kieliszka dobrego wina…
Jestem jeszcze w Poznaniu ale już teraz mogę powiedzieć że piwo poniosło spektakularną KLĘSKĘ, w starciu z winem,Nero Di Troia…
Gdyby tak jeszcze można było to dostać,poza knajpą…
Nero di troia to gatunek winogron, typowy dla Apuli. Z tego co znalazlam.
https://malawinnica.pl/produkt/nero-di-troia-igt-czerwone-750ml/
Co ciekawe hurtownia jest w Łodzi.
Jest dostepny w wysyłce przez neta kurierem.
Nie wiem ile bedzie kosztowac, bo mi tu wyskoczyło 55 zł. No i pewnie transport?
Jeszcze pogrzebie czy sa jacys inni importerzy? To dam znać.
Zaciekawil mnie opis - wygląda na ciekawy i jesli jak piszesz co najmniej dobre? Tylko ciii. Koledze @birbant nie mow, ze cos z piwem wygrywa
Jutro lecę do Anglii więc jakiś imporcik w Poznaniu to raczej na nowy rok…Niemniej tu czy tam…Nie pamiętam by kiedykolwiek aż tak mi smakowało konkretne,czerwone wino…
To nie wina się zmieniają, to człowiek się zmienia. W tym jego gust. I ja także zaczynam gustować w dobrym winie,
To znaczy nie wiem czy to dokładnie, czy po prostu konkretna odmiana winorosli, bo to jest podstawa.
Taki np. cabernet jest uprawiany w roznych miejscach w Europie, w smaku niby podobny, ale tez dużo zależy od klimatu i gleby. To opisuja jako z kolebki, więc nawet jesli nie ta, o inna winnica to różnic duzych być nie powinno. A zadzwon do nich, zapytaj o dostawe, bo w okresie swiatecznym to różnie bywa. Ja to i tak zapisalam na przyszłość i pewnie sie wybiore osobiscie zobaczyc co tam mają?
Tu jeszcze masz miedzynarodowa firme
Chwala sie, ze w calej Europie, ale czy i w Polsce?
Butelka sie zgadza.Nalepka też
Tutaj jednak [czyli w Stevenage] winami zajmuje sie "
Majestic"i z nimi dogadać się na temat włoskiego wina,raczej trudno.
Podejrzewam że to wina sprzedawców w wieku studenckim…