Igrzyska-łyżwiarstwo figurowe

Jestem zły na siebie…Zaniedbanie.
Kiedyś wszystko było proste…Panie,panowie,pary sportowe,pary taneczne..Teraz gubię się,czemu kolejne przejazdy służą.Miksty,drużynówki… :innocent:
Z odsieczą przychodzi poziom.Strona techniczna zawodników z top-10,właściwie nie pozwala na jakieś katastrofy…
Właśnie swój program zakończył jakiś Łotysz.Elegancki,przystojny,niezły tanecznie…I jeszcze piękna muzyka,co zresztą na szczęście od lat się nie zmienia…
Nie rozumiem do końca,punktacji.Rzadko słyszę nazwy skoków,jakby to zeszło z jakichś przyczyn,na dalszy plan…
Ale najbardziej martwi mnie brak atmosfery dawnego święta.Mogę się mylić,mogę mieć żal do siebie że przez ostatnie lata,jakbym o tym zapomniał…
Lodowisko jakieś małe,jak treningowe…
A gdzie kwiaty,uwielbienie i tysiące fanów???I czy usłyszę szaleństwo bo ktoś skoczył potrójnego Lutza? :thinking:
Nie czekam na kolejnych Duchesnays…To już nie te czasy.To nie czas duetu Torvill-Dean…
A Ty?
Jak postrzegasz tę konkurencję?

1 polubienie

Kiedys to byla moja ulubiona dyscyplina zimowa, nie odpusciłam.zadnych mistrzostw. Potem - czulam duzy brak, nigdzie nie mozna bylo zobaczyc, telewizha przestała transmitowac.
Tak, teraz z ogromna przyjemnoscia ogladam kokejne wystepy, i tak - też totalnie nie rozumiem punktacji.

3 polubienia

Też kiedyś oglądałem, sprawiało mi ot ogromną przyjemność. Teraz mam inne zajęcia i zainteresowania, więc nie oglądam, ale uważam, że jest to piękna sztuka.

4 polubienia

Wow!!!
Estończyk tańczy pod Prince’a
I był potrójny Axel!!!

2 polubienia

Nadrobię to…Cholera,zawziąłem się :innocent:

1 polubienie

Postrzegam, jako moje niezrealizowane marzenie, zeby tak frunac nad tym lodem i krecic sie :thinking:

1 polubienie

Realizacja takich marzeń w Polsce to rzecz bardzo trudna.Czasem niewykonalna…Nie masz sobie czego wyrzucać…

2 polubienia

.zeby chociaz nie miec sinych kolan od tej jazdy by mi wystarczylo, nawet zwyklej…
Jak @Bingola sie nauczyl jezdzic niech zdradzi :thinking:

1 polubienie

Moja też. Kiedys troszkę jeździlam na łyżwach, i to nawet na naturalnych zbiornikach - takie byly zimy. Az raz na łyżwach zlamałam.nogę.. i to na tyle…

3 polubienia

Uczył mnie sam Grzegorz Filipowski :grinning_face:

1 polubienie

Francuz o charakterystycznym,francuskim imieniu Kevin…Kapitalny program!!!
A jednak nie…Sędziowie widzieli to inaczej… :thinking:

Kao Miura z Japonii.Podparł…Omal nie upadł…Spadek na 16 miejsce.Pierwszy raz od dawna,widziałem Japończyka który zapomniał całkowicie o ukłonach…

1 polubienie

“bez kija i noża nie podchodź do bałuciorza”. W takim otoczeniu wychowywał się Filipowski.

Ladne ja tu widze kontakty kolega mial okazje nawiazac :thinking: :wink: I jak zdarzyl kolege nauczyc, jak w wieku 20lat wyjechal z Polski?

1 polubienie

Włosi…
Kiedyś Carolina Costner…Śliczna,imponująco prezentująca się dziewczyna,zatańczyła do muzyki Ennio Morricone…
Była jeszcze para ale chyba potrzebuje wina aby sobie przypomnieć… :innocent:

Z Bałut to zdaje się nasza szanowna Adminka pochodzi?

1 polubienie

To tak jak ja przy grze nożami w tzw.“bazy”.Mój nóż odbił się od czegoś i wylądował w piwnicy…Już go miałem ale szarpnięcie kosztowało mnie…elimincaje z wszelkich gier,na pół roku…

Siedze przyklejona do telewizora. I tez dwa odczucia. Pomieszanie z poplataniem z tymi “konkurencjami” .
Wspolzawodnictwo sie rozmywa w ilosci.
Publicnosc znudzona jakas?

Pozom tecniczny z roku na rok taki, że czlowiek sie cieczy jak ktos klapnie na pupę, bo mozna zaczac podejrzewać, ze to.AI generowała :rofl: zawodnicy jakby wrrodzony wdzięk strcili na rzecz doskonalosci technicznej.

@collins02 stare nie wróci.
Co nie znaczy, ze nowym nie mozna sie cieszyc?
Dopóki nie zaczną jezdzic do muzyki typu hip hop czy disco polo :joy:

2 polubienia

Ten Koreańczyk z francuskim paszportem…Coś niesamowitego!!! I kto tam grał,kogo wykorzystał na skrzypcach?!?
Niesamowite tempo…Kurde,jestem w szoku.Kapitalny występ!
No i…Była podpórka czy tak miało być? :upside_down_face:

*Miało być :grinning_face:
Jest pierwszy.

2 polubienia

Nerwy go “zjadly”.

Nerwy zjadły Gruzina…Nie wiem ale aż tak niskie noty…12 miejsce… :thinking:

2 polubienia