To wytlumacz, ze powinni.
Duża część tych hodowlanych rodziców ma tak sprane mózgi, ze nie jest w stanie tego zrozumiec. Albo im się po prostu nie chce i powielają nabyte odruchy, wdrukowujac je potomstwu.
Łatwiejszym zadaniem byłoby stworzenie wody w proszku.
Nieeee!!!
Dlaczego scielas włosy???
Może chciała mieć kitki
Jakby ktoś był zainteresowany to wyszedł Żółty książę W.Barki w polskim tłumaczeniu.
Nie dostałem żadnego😕 Nawet ‘nietrafionego’.
Hiszpańska tradycja nakazuje, by obdarowywać bliskich prezentami w dniu Święta Trzech Króli
Zaczynają się wycwaniac. Wraz z przesiąkaniem tradycji choinkowej handel wyczuł koniunkture i zaczyna akcję - dla doroslych pod choinke, dla dzieci na Reyes.
A żeby jednym i drugim przykro nie bylo to może cos tam dodatkowo? Choc faktycznie prezentowe swieto to Reyes Magos.
I obowiazkowo cabalgata czyli triumfalny wjazd tychże
Pochody organizuja nawet małe miejscowosci. Baltazara na ogol szuwaksem na buzi nie trzeba traktowac, bo jakis murzyn w okolicy zwykle jet
Jak już to 6 króli
To byl cud - juz pisalam - swiadkiem byl niejaki Petru. W stanie poimprezowym pewnie. Yeti łatwiej zaobserwowac, albo Big Food?
W tym roku na hiszpanską ‘cabolgata’ wyjedzie tylko dwóch króli.
.6.stycznia będę w Hamburgu.
Petru niewiele się pomylił. Ewangelia (i to tylko jedna) nic nie mowi o tym ilu przybyło do Jezusa gości. Równie dobrze mogło być ich sześciu. I na pewno nie byli żadnymi królami, widział kto kiedy kilku różnych władców podróżujących razem gdzieś w nieznane?
Poza tym, ze to niebezpieczne, jakby np.samolot spadł a oni w nim.
Wtedy to raczej wielbłąd by się potknął
Ludzie na wódkę nie mają, napadają w LIDLU “Do zdarzenia doszło 7 listopada 2022 r. w Gliwicach przy ul. Poznańskiej 1. W celu utrzymania się w posiadaniu zabranej butelki wódki, bezpośrednio po dokonaniu kradzieży, użyto przemocy wobec ochroniarza sklepu.”
W zasadzie mowi sie o mędrcach ze wschodu.
A nie królach.
A ilu ich bylo?
Czort wie. Nie sadze, zeby z cennymi darami podróżowali w tak waskim gronie
Bo byly bardzo dlugie i duzo mi wypadlo po covidzie, wiec postanowilam dac im odpoczac. Ale wszyscy mi powtarzaja, ze bardzo mi pasuje taka fryzura
No…Niech Ci będzie… Masz wspaniałe włosy a poza tym,ja zawsze kibicuję długim
Aaaa… Wszystkiego najlepszego w nowym roku!!!