Czy 3 pionowo wytrzymają, gdy zawierają ubrania? Tych wielkich Dundergubbe…W sumie czy da się wieże z 3 zrobić lub 4, ale na dłużej nie na czas transportu tylko?
Niewygodnie byłoby do nich wkładać i wyjmować. Lepiej pomyśleć i czymś bardziej praktycznym: jakaś szafa lub chociaż regalik.
Na razie nie mam jak załatwić, bo na książki mi potrzeba te meble, które mam. … książki są cięższe
Jak dla ciebie to maksymalnie 4 kartony, na więcej masz za krótkie ręce by wyżej je podnieść wypełnione z obciążeniem. Z opisu to tektura falista nie prasowana więc słabsza, ale łączenia dna można wzmocnić podklejając dobrą taśmą klejąca - szara z klejem lub srebrna. Boki wytrzymają
Mniej ubrań lepszej jakości to lepszy klimat i porządek w szafie
Da sie zrobic - w przypadku ciuchow to zalezy jak to upchniesz im lzejsze tym wyzej mozesz ustawic. Najciezsze na dol, lzejsze wyzej. Dla urody mozesz je okleic tapeta samoprzylepna. Jednoczesnie wzmocni to.sama paczke.
I zrob sobie spis, albo zdjecia co gdzie trzymasz, zeby nie robic wykopalisk jak czegos bedziesz szukac.
Ja to doradzałabym inne ustawienie. Takie na boku każde pudełko, żeby dało się otwierać mimo leżącego na nim następnego. Tak jak szafa z wieloma “drzwiczkami”.
Mimo wszystko mebelek (nawet komoda) i nawet używany (za grosze) byłby stabilniejszy i łatwiejszy w użyciu.
Ok, McGyver to moje drugie imię. Tylko jak się zegnie to nie wiem…muszę z tymi bokami pokombinować, żeby mi się nie zgięły w pół. A myślałam, że mieszkać w kartonach to co innego znaczy…
Ale w razie przeprowadzki kartony poreczniejsze, a nie wiemy jak to jest u kolezanki?
Ale fakt, ze tych ciuchow to się zbiera (pralki i srodki piorace coraz lepsze, więc sie wlniej niszczą, a po odlezeniu iles tam z niemodnego ubranka robi sie szlachetne vintage )
Czasem trzeba jednak odsiew zrobic i pozbyc się części. Czesto z ciezkim sercem, ale skonczyc jak Diogenes? Czyli zamieszkac w beczce, bo w zagraconym domu miejca nie ma?
A jakby tak obstawić parapety? To by jeden był od razu na górze, bo już na niego nie postawię drugiego, bo w zupełnych ciemnościach nie będę żyć…
@Nunu , Twoje pomysły są urocze, ale czy na pewno praktyczne?
Na oknie to lrpiej doniczki z ziolami postawic
A rozejrzyj sie, bo nie tylko w IKEA mozna kartony kupic.
Poszukaj na allegro, tam masz mnostwo wymiarow i modeli
https://allegro.pl/kategoria/pakowanie-i-wysylka-pudelka-i-kartony-64540
Mam też inne, tylko te z IKEI mają chociaż ten atut, że się idealnie składają i dostałam je w idealnym stanie. A z Allegro to trochę loteria. Z góry zaplanowałam że potrzebuję różne wielkości…i po co komu te książki, jak tylko się człowiek nanosi
Praktyczne …zależy, jak komu słońce w okno świeci i czy nie przyda się dodatkowy cień
Skąd człowiek ma tyle rzeczy?
A jak juz masz t tak jak pisalam - wagowo je posegreguj.
A oklejone tapeta fajnie wygladaja, ja kupilam kilka pudel na domowe archowium (papierzyska to sie zbieraja w postepie geometrycznym nawet w dobie komputerow) i tapetę, bo takie “lyse” szpecą, dobre do biura nie do domu.
Mnożą sie przez pączkowanie…
Tylko na chwile oczy zamkniesz i wykorzystaja na dzialania zwiekszenia populacji.
Obrażona wróżka Ci podrzuca, żebyś miała kłopoty. To ta, której nie zaprosili na Twoje chrzciny
Jak dodasz te od obrażonej wróżki do tych z pączkowania, to od razu wiadomo, dlaczego nie chcą się nigdzie pomieścić.
Te pomysły są genialne. I mają dodatkowy plus: nikogo nie można zaprosić w gości.
Zależy kogo. Niektórych można, bo ich nic nie dziwi, bo uważają, że każdy ma prawo mieć w mieszkaniu tak, jak lubi. Nawet fortepian na ścianie. Nikomu nic do tego.