Ile lat chcielibyście pożyć na emeryturze?

Ja już tak leniuchuję 16 lat. Niby trochę głupio tak pasożytować na pracujących, ale jestem gotów pokierować nie tylko Polską, ale i całą ludzkością, aby wszystkim żyło się lekko, łatwo, przyjemnie, zdrowo, atrakcyjnie…

1 polubienie

Chce żyć tak długo jak długo będę samodzielny.

4 polubienia

Tos Ty na wczesniejsza poszedl?
A tam ma zamiar pozyc, ale niekoniecznie bedac wieczna kandytka na proroka i krola ludzkosci. Mam ciekawsze zajecia.

2 polubienia

Tylko 2,5 roku wcześniej na PDO i 5 lat wcześniej z tytułu pracy w szkodliwych warunkach. Dużo już zmieniłem na Ziemi, i dużo już mogli nauczyć się ode mnie także tutejsi userzy obojga płci. A czego mogli się nauczyć od Ciebie?

Uuuu… Harmonik, jak Ty tak wcześnie na emeryturę poszedłeś, to będziesz żył i żył… Aż do samej śmierci :thinking: :slightly_smiling_face:

7 polubień

Praca na 3 zmiany, czyli w warunkach zakłócania naturalnych cykli aktywności i spoczynku nocnego, mogła nie być neutralną dla zdrowia. W ostatnich latach przed emeryturą, coraz trudniej znosiłem pracę na nocnej zmianie.

1 polubienie

Nie wiem, przeprowadz egzamin to sie wszyscy dowiemy ile sie nauczylismy.:joy::joy::joy:

2 polubienia

Nic nie zmieniłeś dla ludzkości.

3 polubienia

Jak to nie? Przymiotnik harmonijny zyskal nowe, niezbyt pozytywne w odbiorze znaczenie…

2 polubienia

@harmonik Wow! … :open_mouth:

1 polubienie

Jak najdluzej!!!
O niczym innym nie marze.Miec czasu a czasu!!!
Wtedy dopiero zajme sie wszystkim tak jak trzeba.

5 polubień

Wpierw trzeba dożyć do emerytury, potem myśleć ile żyć. Obecnie nie narzekam. Lekkie życie kiedyś tam się kończy - jak sobie pościelisz tak śpisz, byle nie z lenistwa - organizm się kurczy, a stałe w ruchu aktywnie

2 polubienia

jakos ten czas na emeryturze trzeba zagospodarowac.
jak nie masz jakiegos hobby to z czasem zamieniasz sie w wiecznie jeczaca marude zyjaca cudzym zyciem (nie tylko serialowym)

2 polubienia

Owszem…Ale ja mam ponad 5 hobby…Ba!Chyba 7-8…

3 polubienia

ja tez na brak zainteresowan nie narzekam, zreszta tu raczej wszyscy maja jakies odskocznie

2 polubienia

Lenistwo nie gorzej rozszerza horyzonty, od nieharmonijnych prac.

1 polubienie

ile to sie czlowiek musi nakombinowac, zeby nic nie robic? :rofl: :rofl: :rofl:

2 polubienia

Marzyłem o tym, by wprowadzili w moim wielkim zakładzie PDO (Program Dobrowolnych Odejść), i tak się stało, choć te 2,5 roku do emerytury raczej już bym doczekał, a nawet miałbym sporo wyższą emeryturę. Ale nie jestem pazerny na kasę.

1 polubienie

Masz pojęcie jak męczy udawanie pracy, praca to relax - nic nie boli, nie strzyka, mięśnie, kręgosłup w ruchu, wszystko sié oliwi