W szkocka kratke
Może udałoby mu się pentagram pierdyknąć
W polskiej historiografii obowiązuje Wiek Srebrny i to mniej, więcej oddaje rzeczywistość.
A Polski od morza do morza nigdy nie było. Do Bałtyku nie potrafiono się dorwać, a co tu o Morzu Czarnym mówić? Gdyby Piastowie nie skończyli się na Kazimierzu Wielkim, to kto wie…?
Ja akurat w trakcie lektury Perez Reverte (oj ciezko sie czyta, bo mnostwo brakow w znajomosci historii hiszpanskiej wychodzi i trzeba uzupelniac i dopasowac do juz posiadanej) podsumowujacej ow Zloty Wiek poprzez przygody pewnego zabijaki zwanego kapitanem Alatriste
Idę. Jestem kiepski z angielskiego Xddddd
Też spadywuję.
Weź spadochron.
Mam parasol.
To nie angielski, a hiszpanski
Real Madryt?
Jesli juz to Atletico Madrid kibicuje
To miasto jest za małe na nas 2.
Nie przesadzaj, tam jeszcze jest miejsce na Rayo Vallecano, hodowla kiboli, ocylujace zwykle miedzy I i II liga plus dwa kluby pirwszoligowe Leganes i Getafe w promieniu 30 km od Madrytu.
Oo ktoś mi trafił w temat, uwielbiam pająki i węże a czasem sobie ogladam filmiki od tego gościa
Wracam a tu aż 34 wiadomości i dopiero zaczynam czytać
Zygmunt hmmm … Wcześniej zadałeś prostsze pytanie, bo pytałeś o Mocnego to wiadomo, że to był ostatni August II mocny
A teraz tak bez sprawdzania gdziekolwiek to wydaje mi się (ale tylko wydaje), że Stary był później … Chociaż mogę się mylić …
Obaj byli z dynastii Jagiellonów
EDIT: A już po sprawdzeniu okazuje się, że … (czekaj sprawdzam). Przyznaję bez bicia, że się pomyliłem, przynajmniej wg dat śmierci z Wikipedii tak wynika
Nawet doczytałem, że dzieckiem Zygmunta I Starego był właśnie nie kto inny jak Zygmunt August
Sądząc po odcinku Historii bez Cenzury o dragach na wojnie to chyba metaamfetamina poprawia odwagę zdecydowanie bardziej bo nic wtedy nie wydaje się niemożliwe
Prawda, że słodkie
?
Czyli w polskiej historii pojęcie Złoty Wiek nie istnieje ?
To byś coś napisała coś ciekawego bo się nie znam ?