Interesujecie się pająkami / wężami?

Złotego Wieku w Polsce nie było. @anon52897632
Beserkserzy, to Wikingowie. Specjalne oddziały i nie u wszystkich Wikingów.
Serialu Czarne Chmury nie szukaj i sobie odpuść, bo to dla ciemnych tumanów film.

I naucz się pocztu władców polski i kolejnych dynastii. Wtedy łatwiej będzie Tobie rozumieć procesy, o które pytasz.

2 polubienia

Z Trashem będzie to bardziej naturalne xd

A na pamięć też wszystkiego się nie da wiedzieć :wink:

Ale jak juz wiesz czego szukac to polowa zwyciestwa. W necie jest duzo, wyszukiwarki to nie tylko google

1 polubienie

Pomyśl na spokojnie o tym obrzydlistwie, żyje podobnie jak człowiek w konkretnym celu

1 polubienie

Jeden z gatunków w odcinku, przedstawiony btw jako najładniejszy tam :yum:, to ten, którego mam w avku, poecilotheria metallica

1 polubienie

Ostatnio widziałam kątnika domowego prawie 4 cm :slight_smile: (z odnóżami, tak, zmierzyłam gościa :upside_down_face:)

2 polubienia

Te czarne z poludnia to maja 2 cm odwloka, a ostatnia wylinka jaka sprzatnnelam po skoczku miala tak z 3 cm. Na wydmach tez sie tej wielkosci trafiaja, ale trudno je namierzyc, bo to jakas miejscowa odmiana prawie w kolorze piasku i dobrze sie kamufluja w resztkach polpustynnej roslinnosci.

2 polubienia

Tak sie zastanawiam tym razem czy obejrzec to co wstawiles
Do pajakow bowiem zbytniej sympatii nie czuje, ale kiedys rano zobaczylam zwisajacego nad lozkiem malego pajaczka i wydal mi sie tak sympatyczny ze go tam zostawilam. Przetrwal chyba miesiac potem zniknal

2 polubienia

On nie zniknął, on wyjechał na wczasy, prawdopodobnie do wód … :slight_smile:

3 polubienia

Nie chce tutaj straszyć koleżanki, także sama zdecyduj @ata-ata czy chcesz czytać dalej :wink:

Ale podobno … jak ludzie śpią z otwartą buzią to pająki potrafią wejść do jamy ustnej i połykanie pająków wcale nie należy podczas snów do rzadkości. Ale to oczywiście podobno …

2 polubienia