Nie wiem czy stosuje sie ją generalnie, ale raczej nie, bo to było by bez sensu, kontrolować takie liczby rozmów. Ale w przypadkach kryminalnych i, niestety politycznych, czy wywiadowczych zawsze można się tym posłużyć. Na szczęście, nie jest to w wielu rękach. W tej chwili zapomniałem, jak to się nazywa, jak sobie przypomnę, zapodam.
Czeska karta SIM do fonu lub tabletu i niech inwigilują.
Albo karta kupiona na słupa(mam taką) …no powodzenia im tylko życzyć ![]()
Słyszałem w Wiadomościach gdzieś z 10 lat temu że CIA przechwytuje 2 miliony SMS dziennie w USA po 11 września @joko
Inwigilacja jest już wszędzie w telefoniach w internecie w bankowości elektronicznej służby wszystkich wywiadów to robią także w Polsce CIA (nawet mają tutaj więzienia),Mosad,Chiński wywiad,FSB mają setki agentów w Polsce tyle wiadomo z przecieków i skandali jak jest naprawdę nie wiadomo
Każde urządzenie elektroniczne do komunikacji jest potencjalnym narzędziem do inwigilacji każdego, kto je posiada. Pierwsze telefony stacjonarne, od kiedy je wymyślono, już można było podsłuchiwać. W czasie okupacji, Niemcy zabronili Polakom mieć radio, ale telefon można było posiadać w domu.
Naprawdę nie wiem, kto to czyta tyle głupot ![]()
Do kogo to zdanie kierujesz?
Kolejna próba przepchnięcia ACTA ?. Nic o was, u was itd bez nas ! Ratunkiem jest szyfrowanie rozmów, plików itd. W Polsce rząd poprawił ustawę o policji - prawnie ma wejście na każdą skrzynkę e-mail i wgląd w korespondencję, identycznie jest z komputerem czy telefonem. Ustawa jest prawomocna i obowiązuje służby by z niej korzystały legalnie - wszelkie przecieki domysły do społeczeństwa nie będą komentowane. UE się spóżniła
Eee, to ja już dawno powinnam siedzieć!!! ![]()
To siadaj, nie stój, bo Ci się nogi rozbolą ![]()
W tej postaci i pod tym pretekstem nie przejdzie. Jeszcze nie przyschła sprawa z Pegsusem. (Wbrew pozorom nie pozamiatano tego jak w Polsce pod dywan)
A sieć jest monitorowana od zawsze - zaczynajac od drobnych programow kontrolujacych sieci lokalne, poprzez wszelkiego rodzaju zabezpieczenia bankowe i “ochrony danych”, lokalizacje terminali po ogolnoswiatowy Echelon. A i takich jak Pegasus to i pewnie więcej. Szpieguje tez google. (Wiekszosc pozbawiona kontroli - algorytmy żyją wlasnym rytmem, eufemistycznie nazywanym sztuczna inteligencją.)
W przypadku tej propozycji unijnej to próba przejecia danych używając szczytnego celu czyli walka z pedofilia. Ale do czego mogą byc wykorzystane? Pomysłodawców powinno sie zapakowac w rakiete i wysłać jako pierwszych “ochotnikow” kolonistow Marsa.
Ale nie przejmujcie się, na podsluchu jestesmy od dziesiecioleci. Wybiórczym, bo serwerów by zbraklo.
A superkomputerów na swiecie tez az tak dużo nie ma.
Juz stworzyli i to dziesieciolecia temu.
Na terenie USA to FBI i urzad bezpieczenstwa narodowego, poza granicami CIA.
A podsluchy istnieja od czasu kiedy dobry bozia ludzkosc obdarzyl uszami i niewielka iloscia rozumu jak wykorzystac zdobytą informację.
Tu problem leży (i kwiczy) na próbie legalizacji tego co powinno byc kontrolowane. Takie wejście Wielkiego Brata wyrzuconego dzrzwiami (ACTA) przez okno.
No głupot…Bo te elaboraty, jakie ludzie pisza na Telegramie czy innym komunikatorze, czatach, forach to nie są głupoty? Może mądrości to so? ![]()
Myślałem że piszesz to o kimś z pytamy
Ten od glupot dostał skierowanie do sanatorium w Norylsku. Czeka teraz na wize i zgode ruskiego FSB na pobyt leczniczy.
Tak też robię! ![]()
![]()
Ty też? Nie jestem sama ![]()
No właśnie, tej nazwy zapomniałem, koleżanko @joko ![]()
I co teraz będzie? wszyscy już wiedzą, jakie głupoty ja tu wypisuję
cia, ccc, cba, abc, abw, i bbc
i kfc