Inwigilacja?

Nie wiem czy stosuje sie ją generalnie, ale raczej nie, bo to było by bez sensu, kontrolować takie liczby rozmów. Ale w przypadkach kryminalnych i, niestety politycznych, czy wywiadowczych zawsze można się tym posłużyć. Na szczęście, nie jest to w wielu rękach. W tej chwili zapomniałem, jak to się nazywa, jak sobie przypomnę, zapodam.

2 polubienia

Czeska karta SIM do fonu lub tabletu i niech inwigilują.
Albo karta kupiona na słupa(mam taką) …no powodzenia im tylko życzyć :wink:

1 polubienie

Słyszałem w Wiadomościach gdzieś z 10 lat temu że CIA przechwytuje 2 miliony SMS dziennie w USA po 11 września @joko
Inwigilacja jest już wszędzie w telefoniach w internecie w bankowości elektronicznej służby wszystkich wywiadów to robią także w Polsce CIA (nawet mają tutaj więzienia),Mosad,Chiński wywiad,FSB mają setki agentów w Polsce tyle wiadomo z przecieków i skandali jak jest naprawdę nie wiadomo

5 polubień

Każde urządzenie elektroniczne do komunikacji jest potencjalnym narzędziem do inwigilacji każdego, kto je posiada. Pierwsze telefony stacjonarne, od kiedy je wymyślono, już można było podsłuchiwać. W czasie okupacji, Niemcy zabronili Polakom mieć radio, ale telefon można było posiadać w domu.

6 polubień

Naprawdę nie wiem, kto to czyta tyle głupot :star_struck:

Do kogo to zdanie kierujesz?

Kolejna próba przepchnięcia ACTA ?. Nic o was, u was itd bez nas ! Ratunkiem jest szyfrowanie rozmów, plików itd. W Polsce rząd poprawił ustawę o policji - prawnie ma wejście na każdą skrzynkę e-mail i wgląd w korespondencję, identycznie jest z komputerem czy telefonem. Ustawa jest prawomocna i obowiązuje służby by z niej korzystały legalnie - wszelkie przecieki domysły do społeczeństwa nie będą komentowane. UE się spóżniła

2 polubienia

Eee, to ja już dawno powinnam siedzieć!!! :joy:

4 polubienia

To siadaj, nie stój, bo Ci się nogi rozbolą :smiley:

6 polubień

W tej postaci i pod tym pretekstem nie przejdzie. Jeszcze nie przyschła sprawa z Pegsusem. (Wbrew pozorom nie pozamiatano tego jak w Polsce pod dywan)
A sieć jest monitorowana od zawsze - zaczynajac od drobnych programow kontrolujacych sieci lokalne, poprzez wszelkiego rodzaju zabezpieczenia bankowe i “ochrony danych”, lokalizacje terminali po ogolnoswiatowy Echelon. A i takich jak Pegasus to i pewnie więcej. Szpieguje tez google. (Wiekszosc pozbawiona kontroli - algorytmy żyją wlasnym rytmem, eufemistycznie nazywanym sztuczna inteligencją.)
W przypadku tej propozycji unijnej to próba przejecia danych używając szczytnego celu czyli walka z pedofilia. Ale do czego mogą byc wykorzystane? Pomysłodawców powinno sie zapakowac w rakiete i wysłać jako pierwszych “ochotnikow” kolonistow Marsa.
Ale nie przejmujcie się, na podsluchu jestesmy od dziesiecioleci. Wybiórczym, bo serwerów by zbraklo.
A superkomputerów na swiecie tez az tak dużo nie ma.

3 polubienia

Juz stworzyli i to dziesieciolecia temu.

2 polubienia

Na terenie USA to FBI i urzad bezpieczenstwa narodowego, poza granicami CIA.
A podsluchy istnieja od czasu kiedy dobry bozia ludzkosc obdarzyl uszami i niewielka iloscia rozumu jak wykorzystac zdobytą informację.
Tu problem leży (i kwiczy) na próbie legalizacji tego co powinno byc kontrolowane. Takie wejście Wielkiego Brata wyrzuconego dzrzwiami (ACTA) przez okno.

2 polubienia

No głupot…Bo te elaboraty, jakie ludzie pisza na Telegramie czy innym komunikatorze, czatach, forach to nie są głupoty? Może mądrości to so? :thinking:

Myślałem że piszesz to o kimś z pytamy

Ten od glupot dostał skierowanie do sanatorium w Norylsku. Czeka teraz na wize i zgode ruskiego FSB na pobyt leczniczy.

3 polubienia

Tak też robię! :joy:

1 polubienie

:joy: :joy: :joy:

1 polubienie

Ty też? Nie jestem sama :innocent:

2 polubienia

No właśnie, tej nazwy zapomniałem, koleżanko @joko :grin:

4 polubienia

I co teraz będzie? wszyscy już wiedzą, jakie głupoty ja tu wypisuję :thinking: cia, ccc, cba, abc, abw, i bbc :star_struck: i kfc

1 polubienie