Kanada zamknęła granice, oprócz granicy z USA. Zastanawiam się, kiedy znajdziemy się we włoskiej rzeczywistości? dwa tygodnie, czy szybciej?
Holandia, Niemcy, Francja też zamknęły granice. Mój wyjazd do Polski trzeba odłożyć i bardzo mi to komplikuje sytuację.
Szybciej.I oby jak najszybciej.Zarty na bok.Kazdy ma swoje zycie ale jesli chce je zachować…
W Holandii na dzień dzisiejszy ponad 1000 stwierdzonych chorych na koronawirusa, 20 osób zmarło na tę chorobę. Ostro się wzięli, bo burdele i coffi shopy też zamknęli. Ból po tym ostatnim, jak cholera jest. Lekko nie będzie.
Tragedia!
Przecież i tak miałbyś w Polsce 2 tyg stracone na kwarantannie
Ale w Polsce jedyny burdel jaki zamknęli ostatnio, to ten u Banasia, reszta chodzi, łącznie z tym na Wiejskiej…
Zawsze sądziłem, że Kanada granicy wyłącznie z USA
to zalezy, ale jak dzis podali jeszcze wslaznik zarazliwosci wirusa pomimo dwoch dni dobrowolnej kwarantanny jest w Hiszpanii ponad 4, ale wiaze sie to chyba tez ze zwiekszona wykrywalnoscia nosicieli.
w kazdym razie nie liczylabym na model chinski czy jeszcze bardziej restrykcyjny model poludniowokoreanski - zamkniecie granic jest spoznione o dobry miesiac, podobnie jak spolecznie akceptowana dobrowolna kwarantanna.
Jak będą zamykać każdy osobno… to do doopy. Wszyscy razem jakby ludzi zamknęli… to byłoby obiecujące
lądowo tak, ale zamyka też powietrzne granice i morskie
Jak pomór będzie duży.
Włoska rzeczywistość dopadła “moją” wyspę. Na tym etapie już wiadomo ,że to wszystko się przedłuży.