Ja rozumiem, że cerkiew tradycyjnie trzyma z władzą?

Ale tego to nawet Natanek do spolki z Jędraszewskim by nie wymyslili…

2 polubienia

Dobrze napisał. Wyzwolenie od męczarni życia na ziemskim padole. Ja prdl.

2 polubienia

Tam też sojusz tronu z ołtarzem?

Oni tak mają. Zwlaszcza prawoslawni ortodoksi.

1 polubienie

Odwieczny i nieprzerwany…

1 polubienie

Ta…, podobnie nieśli światu komunizm :frowning:

3 polubienia

Nie. Nie będę czytała niczego na portalu, który pisze o prokorku. Od literówek to są forumowicze a nie poważne, szanujące się portale. Niepoważnego portalu nie będę czytała. Żadnych prokorków! :smiley:

image

3 polubienia

Tez to zauwazylam, ale to bolaczka wszystkich portali.
Pogrzebu ostatniego krektora to juz chyba najstarsi Górale nie pamietaja?

1 polubienie

Nie sojusz, a całkowita podległość ołtarza wobec tronu. .
Patriarcha Wszechrosji, niejaki Cyryl II też popisał się przemówieniem. Dawny agent KGB i gej. To drugie piszę dlatego, że w swym kazaniu do kacapskiego narodu powiedział między innymi, że rosyjska armia zwalcza na Ukrainie parady równości, które są złem świata. O innych jego bzdetach nie chce mi się pisać.

Tyle mojego z mojej strony, zmykam kurować przeziębienie, co ono wzięło i mnie dopadło, i trzyma…

3 polubienia

Wirtualnie przesyłam odrobinę zdrówka :slight_smile:

1 polubienie

Na przeziebienie polecilabym grzane czerwone wino z gozdzikami, cynamonem i gałką muszkatolowa. Pare ziarenek ziela angielskiego opcjonalnie. Podgrzac, nie gotowac. Tylko czy taką porcje trucizny pacjent wytrzyma?

1 polubienie

Jednak jesteś najprawdziwszą 100 procentową Polką, bo “każdy Polak jest lekarzem”. :smiley:

2 polubienia

Jesli chodzi o domowe remedia na lzejsze schorzenia?
Stosuje metode, ze lekarz lekarzem, ale domowe sposoby i ziola jako akcja wspierajaca nikomu nie zaszkodzily. Przyjacielem domu byl zielarz dyplomowany, pracujacy u bonifrartow. Twierdzil, ze raka cytryna nie wyleczysz, ale jest wiele roslin, ktore leczenie moga wspomoc lagodzac chocby skutki chemii. Niekoniecznie marihuana .
A z napojow gazowanych polecal wylacznie wode sodowa. @joko dopoki nie traktujesz tych metod jako jedynych to na pewno przyjemniej napic sie grzanego wina i pod kocyk niz lykac jakas paskudna biala, podejrzanie wygladajaca tabletke aspiryny?

1 polubienie