to już przesada…
Czyżby Zenek stracił promotora?
to już przesada…
Czyżby Zenek stracił promotora?
Zenka raczej nie bywał w Toruniu. Choć nie jestem specjalistką i ręki uciąć sobie nie dam.
Ja też nie.
Natomiast mozemy sie czuc dumni, ze jako podatnicy zafundowaliśmy wspaniałą zabawe “kwiatowi narodu i smietance towarzyskiej” czyli wyznawcom sekty torunskiej.
Przy grzybowym ojdyrze Owsiak mial wyraznie pod górkę…
Pewnie PiS się dołożył. Z naszych
Orlen jako glowny sponsor.
Obajtek sypnal naszą kasą.
Ukraińcy liczą zmarłych a Orlen miliony. Może tam jest jakiś podział stref wpływów, jak wśród gangów: Zenek może nie ma wstępu do tego osobnika Dziś a propos na portalu na o jest bardzo ciekawy wywiad z sanitariuszką Powstania Warszawskiego i ona mówi co myśli o tych tańcach na Jasnej Górze w wykonaniu Przemka, Jarka i spółki…
I czy oni czegoś jeszcze nie zepsuli? Nawet z tym zbożem to w najbardziej chamski i niedobry sposób zareagowali i w sprawie, którą powinni byli rozwiązać od dawna … A teraz jeszcze “kują” szczucie póki gorące…jeden poseł przekręcił imię tego doradcy prez. Ukrainy na wersję rosyjską i znów pieprzy o niewdziecznośc Może niech tym ludziom najpierw przestaną bomby lecieć na głowy??
Nie miliony tylko miliardy konkretnie 40 mld zł
Przy takiej kasie to skandal, że nie było Zenka!
Może ojciec Tadeusz go nie lubi albo uważa za bezbożnika?
Tak, to musi być trop bezbożnika tylko ciekawostka dlaczego? Ta sama żona, Białystok w tle. Była jakaś afera z synem ale czy to był Zenkowy? Nie pamiętam.
Zona twierdzila, ze synus zenkowy…
Ale jak mawialo starorzymskie prawo? Tylko matka jest pewna.
Akurat ledwie skrywana sympatia dla zlodziejstwa,dziwić nie może.
I to że obrzydliwe dico polo znalazło wreszcie swoją przystań,także.
I pomyśleć że ja kiedyś narzekałem na cepelię czy wszechobecne zespoły pieśni i tańca…
Co my robimy z tą wolnością???
Żadnej komunie nie udało sie tak podzielić narodu…
Żadnej komunie nie udał sie taki kulturowy rynsztok…
I nigdy komuna nie zaprowadziła aż takiej dyktatury proletariatu…
Pozostaje mi jedynie wierzyć w słowa wielkiej pieśni Cz.Niemena.
Narzekałeś na zespoły pieśni i tańca? Nie wierzę! Na Wielkopolskę też?
“Ukraincy liczą zmarłych a Orlen miliony”
Od samego początku jestem przeciwnikiem mieszania wojny w dosłownie wszystkie dziedziny życia ale to Ci wyszło!
Toruńska sitwa jak zawsze podpięta pod ciężki szmal…
Chrystus wygonił ze świątyni ówczesnych cinkciarzy i ulicznych handlarzy…I dobrze zrobił!
Pytanie,co miałby zrobić z TYMI cielcami,nawet bez kontekstu wojennego…
Te zespoly piesni i tanca i Cepelia to nie byly takie złe.
Mozna nie lubic ludowej muzyki, to rozumiem i bardzo nie tylko polskich oberkow. Ja wysypki dostaje na cygansko andaluzyjskie pomysly na halasowanie i nazywanie tego muzyką.
Ale wyroby z Cepelii? Popatrz co sprzedaje teraz IKEA to do nich zatesknisz
Czyli muszę uściślić.
Nie narzekałem na poziom bo ten byl bezdyskusyjny.Nawet dla mnie,mlodego fana kompletnie innej muzyki,człowieka dla którego dzień bez ok. 2-5 godzin muzyki po prostu nie istniał.
Narzekałem na dyktaturę fonograficzną!
Rzecz tak powszechna za komuny że dzisiaj brzmi to niewiarygodnie…
Mazowsze czy inny Śląsk,nie wspominając o wszelkiego rodzaju Steniach Kozłowskich,zawsze mial pierwszeństwo.My [naród ] musielismy czekać.
Na świecie roczna ilość płyt jakie ukazywały sie w Polsce,mieściła sie w ciągu kilku dni…
A wracając do onych zespołów pieśni i tańca…One to wmówiły ludziom że to folklor.A trudno chyba o większe kłamstwo.
Rzecz nieśmiało zaczęła sie zmieniać w latach 80-tych i to raczej …kuchennymi drzwiami.Bo bez Jancia wodnika,miliony ludzi dalej byloby w cimnej doopie.Bez współpracy górali z The Twinkle Bros. tez pewnie do dzisiaj powtarzalibyśmy"dowcip",o tym jak to"nie lubie chamstwa i góralskiej muzyki"
A tak w ogóle…
Doskonała okazja by zaprosić do posłuchania Kwartetu Jorgi mojego kolegi i swego czasu przyjaciela,Andrzeja Trzeciaka.Udało mu sie nagrać dwie płyty z repertuarem obrazującym czym jest folk.Nie tylko polski.
W necie zapewne nie bedzie z tym problemu.
“Minister zdrowia Adam Niedzielski razem z ministrem edukacji i nauki Przemysławem Czarnkiem stworzyli listę wszystkich pracowników naukowych, doktorantów i studentów zaszczepionych i niezaszczepionych przeciw COVID-19”
Serio?
To typowa,stalinowska,weryfikacja.
Powtarzam i zwracam uwage na to słowo-proces WERYFIKACJA!
Bo to corestva jeszcze nie raz da się ludziom we znaki,w kolejnych odslonach socjalizmów najrozmaitszych
Niedzielski to statnio w ogole bije rekordy pomyslowosci.
Bo Czarnek to juz chyba przewidywalny tlumok.
Zaczna to przypominac stalinowskie czystki, tylko na szczęście Polska nie ma bazy w formule gułagi w okolicach Workuty.