Ja tam nikomu w talerz nie zaglądam, ale

to już przesada…

Czyżby Zenek stracił promotora?

1 polubienie

Zenka raczej nie bywał w Toruniu. Choć nie jestem specjalistką i ręki uciąć sobie nie dam.

1 polubienie

Ja też nie.
Natomiast mozemy sie czuc dumni, ze jako podatnicy zafundowaliśmy wspaniałą zabawe “kwiatowi narodu i smietance towarzyskiej” czyli wyznawcom sekty torunskiej.
Przy grzybowym ojdyrze Owsiak mial wyraznie pod górkę…

2 polubienia

Pewnie PiS się dołożył. Z naszych

1 polubienie

Orlen jako glowny sponsor.
Obajtek sypnal naszą kasą.

1 polubienie

Ukraińcy liczą zmarłych a Orlen miliony. Może tam jest jakiś podział stref wpływów, jak wśród gangów: Zenek może nie ma wstępu do tego osobnika :thinking: Dziś a propos na portalu na o jest bardzo ciekawy wywiad z sanitariuszką Powstania Warszawskiego i ona mówi co myśli o tych tańcach na Jasnej Górze w wykonaniu Przemka, Jarka i spółki…

3 polubienia

I czy oni czegoś jeszcze nie zepsuli? Nawet z tym zbożem to w najbardziej chamski i niedobry sposób zareagowali i w sprawie, którą powinni byli rozwiązać od dawna … A teraz jeszcze “kują” szczucie póki gorące…jeden poseł przekręcił imię tego doradcy prez. Ukrainy na wersję rosyjską i znów pieprzy o niewdziecznośc :rage: Może niech tym ludziom najpierw przestaną bomby lecieć na głowy??

2 polubienia

Nie miliony tylko miliardy konkretnie 40 mld zł

4 polubienia

Przy takiej kasie to skandal, że nie było Zenka!

3 polubienia

Może ojciec Tadeusz go nie lubi albo uważa za bezbożnika?

2 polubienia

Tak, to musi być trop bezbożnika tylko ciekawostka dlaczego? Ta sama żona, Białystok w tle. Była jakaś afera z synem ale czy to był Zenkowy? Nie pamiętam.

2 polubienia

Zona twierdzila, ze synus zenkowy…
Ale jak mawialo starorzymskie prawo? Tylko matka jest pewna.:smile:

2 polubienia

Akurat ledwie skrywana sympatia dla zlodziejstwa,dziwić nie może.
I to że obrzydliwe dico polo znalazło wreszcie swoją przystań,także.
I pomyśleć że ja kiedyś narzekałem na cepelię czy wszechobecne zespoły pieśni i tańca… :face_with_raised_eyebrow:
Co my robimy z tą wolnością???
Żadnej komunie nie udało sie tak podzielić narodu…
Żadnej komunie nie udał sie taki kulturowy rynsztok…
I nigdy komuna nie zaprowadziła aż takiej dyktatury proletariatu…
Pozostaje mi jedynie wierzyć w słowa wielkiej pieśni Cz.Niemena.

2 polubienia

Narzekałeś na zespoły pieśni i tańca? Nie wierzę! Na Wielkopolskę też?

1 polubienie

“Ukraincy liczą zmarłych a Orlen miliony”
Od samego początku jestem przeciwnikiem mieszania wojny w dosłownie wszystkie dziedziny życia ale to Ci wyszło!
Toruńska sitwa jak zawsze podpięta pod ciężki szmal…
Chrystus wygonił ze świątyni ówczesnych cinkciarzy i ulicznych handlarzy…I dobrze zrobił!
Pytanie,co miałby zrobić z TYMI cielcami,nawet bez kontekstu wojennego… :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

Te zespoly piesni i tanca i Cepelia to nie byly takie złe.
Mozna nie lubic ludowej muzyki, to rozumiem i bardzo :wink: nie tylko polskich oberkow. Ja wysypki dostaje na cygansko andaluzyjskie pomysly na halasowanie i nazywanie tego muzyką.
Ale wyroby z Cepelii? Popatrz co sprzedaje teraz IKEA to do nich zatesknisz :rofl::rofl::rofl:

2 polubienia

Czyli muszę uściślić.
Nie narzekałem na poziom bo ten byl bezdyskusyjny.Nawet dla mnie,mlodego fana kompletnie innej muzyki,człowieka dla którego dzień bez ok. 2-5 godzin muzyki po prostu nie istniał.
Narzekałem na dyktaturę fonograficzną!
Rzecz tak powszechna za komuny że dzisiaj brzmi to niewiarygodnie…
Mazowsze czy inny Śląsk,nie wspominając o wszelkiego rodzaju Steniach Kozłowskich,zawsze mial pierwszeństwo.My [naród :wink:] musielismy czekać.
Na świecie roczna ilość płyt jakie ukazywały sie w Polsce,mieściła sie w ciągu kilku dni…
A wracając do onych zespołów pieśni i tańca…One to wmówiły ludziom że to folklor.A trudno chyba o większe kłamstwo.
Rzecz nieśmiało zaczęła sie zmieniać w latach 80-tych i to raczej …kuchennymi drzwiami.Bo bez Jancia wodnika,miliony ludzi dalej byloby w cimnej doopie.Bez współpracy górali z The Twinkle Bros. tez pewnie do dzisiaj powtarzalibyśmy"dowcip",o tym jak to"nie lubie chamstwa i góralskiej muzyki"
A tak w ogóle…
Doskonała okazja by zaprosić do posłuchania Kwartetu Jorgi mojego kolegi i swego czasu przyjaciela,Andrzeja Trzeciaka.Udało mu sie nagrać dwie płyty z repertuarem obrazującym czym jest folk.Nie tylko polski.
W necie zapewne nie bedzie z tym problemu.

1 polubienie

“Minister zdrowia Adam Niedzielski razem z ministrem edukacji i nauki Przemysławem Czarnkiem stworzyli listę wszystkich pracowników naukowych, doktorantów i studentów zaszczepionych i niezaszczepionych przeciw COVID-19”
:face_vomiting: :nauseated_face:

2 polubienia

Serio?
To typowa,stalinowska,weryfikacja.
Powtarzam i zwracam uwage na to słowo-proces WERYFIKACJA!
Bo to corestva jeszcze nie raz da się ludziom we znaki,w kolejnych odslonach socjalizmów najrozmaitszych

2 polubienia

Niedzielski to statnio w ogole bije rekordy pomyslowosci.
Bo Czarnek to juz chyba przewidywalny tlumok.
Zaczna to przypominac stalinowskie czystki, tylko na szczęście Polska nie ma bazy w formule gułagi w okolicach Workuty.

1 polubienie