U mnie tak samo. Najbliższa rodzina i dużo żarcia. Do kościoła i tak od lat nie chodzę.
Święta, hmmm
To czas zadumy, wyciszenia, postu, powściągliwości i modlitwy…
W tym roku zafundował nam to wszystko rząd świecki.
Msza w kościele- odpada.
Święconka - może uda się korespondencyjnie
Wyjazd do rodziny- stanowczo odradzają.
Pytam ja więc jakie one mają być? Żreć i spać?
Robię to 3 tydzień
A farbki do pisanek chociaż zawczasu kupiłaś, czy łupinami cebuli będziesz kolorowała?
No bo pokolorować trzeba, przynajmniej urozmaicenie będzie od dnia codziennego
Same świeta nie sa czasem postu i nigdy nie były.To dwie calkiem rozne sprawy.
Triduum paschalne,owszem.Ale nie świeta!
Msza zalezy od operatywnowsci danej parafii, a i tak obowiazkiem nie moze byc,w przekazie na YT.
Reszta zalezy od Ciebie.Ale z pewnoscia nie ma mowy o"świeconce",zresztą typowo polskiej obyczajowosci,nie zaś jakims wielkanocnym kanonie.
Jak to nie ma mowy o święconce? Ja będę święcił u nas, a jak są chętni, to dawajcie koszyki i Was s koszykami na forum prześwięcę
Nie kupiłam i robić pisanek nie będę, kiedyś szło sie pochwalić koszyczkiem, a teraz kicha
A co może zależeć ode mnie, skoro dzieciak za granicą, 18 marca podjął taką decyzję.
Modlitwa w domu? podejrzewam, że już nawet ateiści to robią licząc na cud.
zrob zdjecie koszyczka i wstaw w necie…
bez przesady, ja ateistka nie jestem, ale uwazam, ze pozyteczniejsze od odmawiania rozanca bedzie uszycie kilku maseczek jak sie ma taka mozliwosc.
nie takie pandemie ludzkosc przetrwala.
A kto ja jestem? Gosia Rozenek Majdan żeby każdą pierdołę w necie publikować?
najpierw musisz mi wytlumaczyc kto to jest, bo ja widac niekumata…
Ma się rozumieć, znowu społeczeństwo musi stanąć na wysokości zadania, zagrać na naszym poczuciu winy i odpowiedzialności i gitarra gra.
Primo: celebrytka!
Tak na dobrą sprawę to nie wiem, kazdego dnia na głownej cos o niej piszą.
Majdan był kiedyś mężem Dody, to tyle o tych “gwiazdach”
sadzac po nazwisku to i segundo voto, bo jak sie doczytalam dziewica konsystorska z domu Kostrzewska? jak na pisia rodzine to tylko dwa rozwody? ale mloda jest jeszcze, moze Liz Taylor dogoni pod tym wzgledem.
Doda to ta niespelniona milosc antka socjalisty ze starego pytamy?
Tego nie wiem , jest piosenkarką, nie moje klimaty , ale jest znana w Polsce.
hmm, piosenkarka powiadasz?
a popatrzylam. oczu nie rani wygladem, kiczowate to troche, ale ze spiewaniem to bym uwazala.
Nie wiem czy jeszcze coś nagrywa, podobno styl zmieniła.
widzialam jej klip w ubieglym roku - Doda i sekcja smyczkowa na łące.
żałosc brała.