Jaja wielkanocne

U mnie tak samo. Najbliższa rodzina i dużo żarcia. Do kościoła i tak od lat nie chodzę.

2 polubienia

Święta, hmmm
To czas zadumy, wyciszenia, postu, powściągliwości i modlitwy…
W tym roku zafundował nam to wszystko rząd świecki.
Msza w kościele- odpada.
Święconka - może uda się korespondencyjnie :upside_down_face:
Wyjazd do rodziny- stanowczo odradzają.
Pytam ja więc jakie one mają być? Żreć i spać?
Robię to 3 tydzień :grin:

5 polubień

A farbki do pisanek chociaż zawczasu kupiłaś, czy łupinami cebuli będziesz kolorowała?
No bo pokolorować trzeba, przynajmniej urozmaicenie będzie od dnia codziennego :rofl:

2 polubienia

Same świeta nie sa czasem postu i nigdy nie były.To dwie calkiem rozne sprawy.
Triduum paschalne,owszem.Ale nie świeta!
Msza zalezy od operatywnowsci danej parafii, a i tak obowiazkiem nie moze byc,w przekazie na YT.
Reszta zalezy od Ciebie.Ale z pewnoscia nie ma mowy o"świeconce",zresztą typowo polskiej obyczajowosci,nie zaś jakims wielkanocnym kanonie.

4 polubienia

Jak to nie ma mowy o święconce? Ja będę święcił u nas, a jak są chętni, to dawajcie koszyki i Was s koszykami na forum prześwięcę :wink:

2 polubienia

Nie kupiłam i robić pisanek nie będę, kiedyś szło sie pochwalić koszyczkiem, a teraz kicha :wink:

2 polubienia

A co może zależeć ode mnie, skoro dzieciak za granicą, 18 marca podjął taką decyzję.
Modlitwa w domu? podejrzewam, że już nawet ateiści to robią licząc na cud.

2 polubienia

zrob zdjecie koszyczka i wstaw w necie…

2 polubienia

bez przesady, ja ateistka nie jestem, ale uwazam, ze pozyteczniejsze od odmawiania rozanca bedzie uszycie kilku maseczek jak sie ma taka mozliwosc.
nie takie pandemie ludzkosc przetrwala.

4 polubienia

A kto ja jestem? Gosia Rozenek Majdan żeby każdą pierdołę w necie publikować? :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

najpierw musisz mi wytlumaczyc kto to jest, bo ja widac niekumata…

3 polubienia

Ma się rozumieć, znowu społeczeństwo musi stanąć na wysokości zadania, zagrać na naszym poczuciu winy i odpowiedzialności i gitarra gra.

1 polubienie

Primo: celebrytka!

2 polubienia

Tak na dobrą sprawę to nie wiem, kazdego dnia na głownej cos o niej piszą.
Majdan był kiedyś mężem Dody, to tyle o tych “gwiazdach” :rofl:

1 polubienie

sadzac po nazwisku to i segundo voto, bo jak sie doczytalam dziewica konsystorska z domu Kostrzewska? jak na pisia rodzine to tylko dwa rozwody? ale mloda jest jeszcze, moze Liz Taylor dogoni pod tym wzgledem. :wink:

2 polubienia

Doda to ta niespelniona milosc antka socjalisty ze starego pytamy?

3 polubienia

Tego nie wiem , jest piosenkarką, nie moje klimaty , ale jest znana w Polsce.

1 polubienie

hmm, piosenkarka powiadasz?
a popatrzylam. oczu nie rani wygladem, kiczowate to troche, ale ze spiewaniem to bym uwazala.

2 polubienia

Nie wiem czy jeszcze coś nagrywa, podobno styl zmieniła.

1 polubienie

widzialam jej klip w ubieglym roku - Doda i sekcja smyczkowa na łące.
żałosc brała.

3 polubienia