Bolonia…Ulica przylegająca do centralnego Piazza Di Maggiore…Tak zacząłem w tym roku.Od wieczornego spaceru gdy bylo tylko 28 stopni ![]()
A potem…
Taka chwila wytchnienia… ![]()
I w ogóle dobre tam mają piwo!
Bolonia…Ulica przylegająca do centralnego Piazza Di Maggiore…Tak zacząłem w tym roku.Od wieczornego spaceru gdy bylo tylko 28 stopni ![]()
A potem…
Taka chwila wytchnienia… ![]()
I w ogóle dobre tam mają piwo!
A gdzie Corriere della sport?
Nie było…
La Gazetta De Lo Sport…Tak to sie chyba u nich zwie…
@Leone_Marco by spytać,
Przybyło ci troszkę lat mordeczko .
Pewnie ze tak.
Jak śpiewali Stonesi,czas nie czeka na nikogo…
Ale generalnie nie narzekam:))
@birbant o sport,ty mnie nie pytaj.
To nie moja dzialka))
To się rusz i sprawdź dla kolegów, ![]()
Do twarzy ci z gazeta! ![]()
Znasz wloski?
Jak zwykle super.
Wreszcie zaliczyłam Drogę Transfogarską. Niezapomniane wrażenia.
Nic mi tego nie zabierze… no chyba, że Alzheimer ![]()
No juz dzisiaj pisalem bodaj w temacie piosenki,do Bocca…ze nie:))
Ale na papierze to nie jest takie straszne.Co drugie slowo przypomina inne jezyki i to jest identyczne jak w hiszpanskim.
Ok. Ale co to u licha jest?I gdzie?
Trans…Mi sie zawsze kojarzy z Transylwanią ![]()
w koncu lacina matka jezykow jest…
Tak, dobrze ci się kojarzy. Rumuńska trasa w górach. ![]()
Współczesnych.
Tak to wychodzi…
No to daj jakies zdjecie.
Znajoma żony byla na szlaku Draculi.Organizacja taka sobie ale te zamki moga zarabiac na Hollywood jak jakies gotowce!
i pprawie dobrze Ci sie kojarzy…
nawet nie wiedzialam, ze tam dwupasmowke zrobili - w latach 70 ja jako dziecko jechalam tamtedy z rodzicami syrenka wracajac z Bulgarii - kozia sciezka nie droga byla, ale widoki wspaniale.
oczywiscie, ze wspolczesnych.
najwiecej laciny zachowalo sie we wloskim co oczywiste i w galicyjskim - lacina musiala byc bardzo spiewnym jezykiem, wcale nie takim szczekajacym jak sie posluguja ksieza w liturgii, bo oba jezyki wlasnie maja taki miekki akcent.
Od paru minut,zastanawiam sie czy moi koledzy,bracia z Łodzi,czasem nie opowiadali mi wyprawy swego ojca,tamtędy ![]()
Byly lata 70-te,facet byl mlodszy to i z cyganeria sobie poradzil…Ale z milicja juz ledwo,ledwo…Zlodzieje…A w tle zamki…