Mój wynik: 15/22
15/22 . czasami zaskoczenie
14/22 a im dalej tym bylo lepiej.Pare spraw mnie zaskoczylo jak np.podwika czy falacz…Pewien bylem chyba 6 odpowiedzi
Bardzo ciekawe i zapewne,pracochłonne.Brawo!
Tak, 22 pytania wyklepać, jak na takiego leniwca, to trochę roboty było.
Ale to chyba nie to co chciales mi zlecic?
7/22
Tylu odpowiedzi byłam pewna, o reszcie nie wspomnę
Dla Ciebie szykuję coś innego. Ten dla mnie nie był trudny, mogę jeszcze ze trzy takie ze łba. Ale ten dla Ciebie wymaga sprawdzania. Bardziej wymagający w realizacji. Ale już niedługo.
Ok.Brzmi bardzo pociagająco
12/22
No co? Za młoda jestem na to, by pamiętać takie wyrazy
Tak kombinujesz @joko?
Przyznaj się, ile lat jesteś starsza ode mnie.
Mój wynik to 7/22
Ale quiz bardzo ciekawy. Mimo, że słabiutko mi wyszedł, podobał mi się. Niczego nie “ustrzeliłam” tym razem,ale to nic. Potem jeszcze raz tam zajrzę. Spróbuję zapamiętać niektóre z nieznanych mi wyrazów, bo fajne są.
Uważam, że dla tych, którzy nie siedzą w historii, ten quiz jest, naprawdę niełatwy.
I pokazuje, jak zmienia się ludzka mowa.
Pamiętam, że gdy po raz pierwszy czytałem w oryginale imć Chryzostoma Paska, po pierwszych stronach zrezygnowałem i przeszedłem na uwspółcześnienie. Dopiero po tym wróciłem do oryginału i już było łatwiej. Ale myślę, że zabawa jest dobra.
Ja często z przekory zaglądam w różnego rodzaju zagadki, Quiz-y, sprawdzam jak daleko posunięta moja skleroza
W tym przypadku ciekawość, nie używam takich słów.
Dla kogo niby dobra ta zabawa? Chyba dla Ciebie @birbant, bekę z nas masz
Lepsza beka z piwem, niż beka z Was.
Quiz, jak pisałem powyżej jest, po prostu trudny.
Mi to mówisz?
I tak się cieszę, że go robiłam. Fajny jest
Tak, jak autor…
Zawsze wiedziałam, że jesteś skromniutki, ale że aż tak, by sobie aureolkę na głowie przymocowywać? Przyznaj się - czym ją przykleiłeś? No bo trochę Ci się przekrzywiła. Ale nie martw się. I tak wygląda uroczo
Falacza zle skojarzylam z folusznikiem,
pocpiega spudlowana, uznalam za powoz
reszta dzwonila lub na logike. 20/22