@kaziu A rzeczy typu nutridrink - płynne i bardzo kaloryczne…
To się nie fatyguj, ja Ci odpowiem: przesypiają ten protest. I nie rozumiem czemu??
Właśnie
…bo nie zawsze tam, gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta.
Tak słyszałem i czytałem o wielu rzeczach, specyfikach, w tym np. gajnery, co nieco facebok itd. W praktyce była by pomóc u dietetyczki klinicznej - ale terminy ponad 3 lata do przodu że skierowaniem szpitalnym, dietetyczki po kursach tylko odchudzają a to finansowa niewydolność - 600 zł za 30 min rozmowy + 150 zł za ich środek, i tak co tydzień, bo wątpliwe że po wizycie będzie dobrze. Poszukuję swojego sposobu, czy porady mądrzejszych by sobie nie zaszkodzić. Na rechabilitację znalazłem bardzo ekspresowy, co lekarzy, chirurgów czy rechabilitantów wprowadziło w kłopot, jak morzna wyjść z warzywa bo groziła śmierć. Coś wymyślę, choć termin myślenia się niedługo skończy, po paraliżu pozostała przepuklina kręgosłupa - coś z 4 dyskami, nie powróciły na swoje miejsce jak reszta. Podobno powykręcało mnie bardziej niż szmatkę do podłogi
Czasem się stawiają, ale nie wiem, czy skutecznie
I nie wiem, czy akurat oni
Wpisz w przeglądarkę ten adres: l o v e L G B T . p l
To żaden atak. Tęsknię za czasami, kiedy codziennie dostawałem namiary na następny cel.
nicka nie widzisz?
Oddałabym Ci z 10 kilo=mam nadwyżkę…
Jaką masz grupę krwi?
/priv??/
Jedz jajka strusie i popijaj kakao
Jajeczka przepiorek pozywniejsze.
Tez moge z 10 kg dorzucic do zbiorki
Tylko czy grupa krwi się zgadza???
Bo to chyba ważne…
Ja mam uniwersalne 0 Rh-
Moge oddac
@kaziu Takie i odżywki mogą pomóc (te dla sportowców mogą zawierać sporo białka - trzeba uważać jeśli masz problem z nerkami). Nutridrink i diasip i tego typu odżywki apteczne są dość bezpieczne - możesz stosować. Możesz się również skonsultować z kolegą @Pitbull.
@kaziu Apropos tuczących potraw to proponuję masło orzechowe i sezamowe jeśli nie masz uczulenia oczywiście. Wszelki orzechy mają dużo kalorii.
Nie przeniosę swoich protestow tylko do sieci. Protestuje ja, mój mąż, nasze biura oklejone są plakatami. Solidarnie wszyscy nie pracowaliśmy, w poprzednią środę. Chodzimy na protesty ze studentami męża, znajomymi i bliskimi przyjaciółmi. Kupujemy jedzenie na wynos, wspieramy lokalne firmy. Żaden Morawiecki nie zmieni mojego oglądu na rzeczywiatość. I w tym wypadku przewrotnie powiem, że w rodzinie tkwi siła.
Nerki są zdrowe, podobnie wątroba
Neurolog zalecał orzechy włoskie dołączyć do jadłospisu, tylko nie mówił na co, i czekoladę gorzką - 3 razy w tygodniu próbuję zjeść po 2 kostki 82 % ziarna kakaowca, więcej nie da się zjeść bo gorzkie, to chyba magnez
To lepiej zrobic domowa czekolade na cieplo z prawdziwego kakao, niewielkiej ilości mleka, masla i maki kukurydzianej. Cukier do smaku. Do tego domowy biszkopt/suflet z jajek ubijanych w kapieli wodnej. Kalorii od cholery i pozywne. Przepisami sluze jakby co, sprawdzonymi.
Zdecydowanie potrzeba Ci nadwyżki kalorycznej ale wybór kiełbasy to chyba nie najlepszy sposób Ryby typu dorsz, mintaj, łupacz etc maja bardzo mało kalorii wiec zamiast nich postawiłbym na łososia lub inne tluste ryby morskie. Ogólnie, moim zdaniem powinieneś jeść bardziej zbilansowane posiłki i nie skupić się tylko na miesach czy rybach. Spaghetti z niezbyt tłustym mięsem (10% tłuszczu max) i makaronem pelnoziarnistym, łosoś plus ryż, twaróg tłusty z pieczywem żytnim, sałatki z avocado i oliwą z oliwek - orzechy (dla równowagi tłuszczy omega 3/6/9) Odzywki w Twoim przypadku byłyby najlepszego właśnie typu gainer (wybieraj takie żeby miały przynajmniej 20% białka) - o negatywny wpływ diety wysokobiałkowej na nerki raczej się nie przejmuj bo musiałbyś jeść 3-4g białka na 1kg masy ciała żeby przyniosło to jakieś konsekwencje (wątpię ze jesz ponad 1kg mięsa dziennie )
Powodzenia życzę
Przepraszam ze wchodze miedzy wódke a zakąske…Nie mam bladego pojecia o czym tu sie prawi ale…
Dorsz jest faktycznie niskokaloryczny???
Pytam bo to moja ulubiona rybka