Szczepienie nie gwarantuje 100% ochrony. Statystyki jednak są bezlitosne dla niezaszczepionych. Chorują znacznie częściej niż zaszczepieni.
Wierząc statystykom, to osobnik zaszczepiony chodzi po polu minowym, ale na szczudłach.
![]()
Czytam teraz super mądrą książkę autorstwa W. Sumlińskiego i T. Budzyńskiego pt. “zapis zarazy”. Autorzy w niej zawarli sentencję M. Twaina o kłamstwach i statystyce, że istnieją kłamstwa, cholerne kłamstwa, i statystyka. Polecam Wam tę książkę.
Flaszka i czekolada
Tak serio to wiadomonacyjnosc, eskimos i goral ze wgorz Golan to tak na szybko
A i jeszcze szynka z indyka ![]()
UWAGA!
Moderacja wkracza.

Kryć się. Mordy w kubeł.
![]()
Ciiii więc no jak chcesz w ekspresie spienić mleko to używaj schłodzonego ![]()
Buzie nie mordy i nie kubel a filiżanka ![]()
Kufel ewentualnie.
Człowieku prorok jesteś? Dziś wracam z pracy, biorę piwo z lodówki, kufel z zmywarki wlewam piwko… Po 5 minutach słyszę pyk. No nie wiem co to. Jak podnoszę kufel dno odpadło… Kufa godzina sprzątania i druga czyszczenia lapka.
Bo pić, to trzeba umić.
![]()
Fabryczna spawana paskuda.
Kufel znaczy się ![]()
Trza zacząć pić. Kuflowi się pękło.
Niestety nie. Ale raczej chodziło że piwo było zimne.
Roznica temperatur. Da sie
Metoda na plonacy sznurek i zimna woda pozwala przeciac butelkę. Nie zawsze, ale przy odrobinie wprawy ![]()
A kufel był tak troszkę nie seryjny. Szlifowane szkło zrobione dla Zawiszy Bydgoszcz. Kufa szkoda mi. Piwa.
Szklo jest zastyglym krysztalem
Naruszysz rownowage i gotowe
Kolezanka zapakowala krysztalami znywarke
Nie pytaj o efekt
Szkło to mocno podgrzany piasek. A do kryształu mu brak szlifu. Kryształy pękają już przy 60 stopniach.
Kitek ja w uproszczeniu
Przegrzanym piasek dokladniej
A kryształ to dodatek soli olowiu
Czasem i innych soli. Barwy zależą od ilości pierwiastka.
Lubię szklo i polewe kobaltowe