Szczepienie nie gwarantuje 100% ochrony. Statystyki jednak są bezlitosne dla niezaszczepionych. Chorują znacznie częściej niż zaszczepieni.
Wierząc statystykom, to osobnik zaszczepiony chodzi po polu minowym, ale na szczudłach.
Czytam teraz super mądrą książkę autorstwa W. Sumlińskiego i T. Budzyńskiego pt. “zapis zarazy”. Autorzy w niej zawarli sentencję M. Twaina o kłamstwach i statystyce, że istnieją kłamstwa, cholerne kłamstwa, i statystyka. Polecam Wam tę książkę.
Flaszka i czekolada
Tak serio to wiadomonacyjnosc, eskimos i goral ze wgorz Golan to tak na szybko
A i jeszcze szynka z indyka
UWAGA!
Moderacja wkracza.
Kryć się. Mordy w kubeł.
Ciiii więc no jak chcesz w ekspresie spienić mleko to używaj schłodzonego
Buzie nie mordy i nie kubel a filiżanka
Kufel ewentualnie.
Człowieku prorok jesteś? Dziś wracam z pracy, biorę piwo z lodówki, kufel z zmywarki wlewam piwko… Po 5 minutach słyszę pyk. No nie wiem co to. Jak podnoszę kufel dno odpadło… Kufa godzina sprzątania i druga czyszczenia lapka.
Bo pić, to trzeba umić.
Fabryczna spawana paskuda.
Kufel znaczy się
Trza zacząć pić. Kuflowi się pękło.
Niestety nie. Ale raczej chodziło że piwo było zimne.
Roznica temperatur. Da sie
Metoda na plonacy sznurek i zimna woda pozwala przeciac butelkę. Nie zawsze, ale przy odrobinie wprawy
A kufel był tak troszkę nie seryjny. Szlifowane szkło zrobione dla Zawiszy Bydgoszcz. Kufa szkoda mi. Piwa.
Szklo jest zastyglym krysztalem
Naruszysz rownowage i gotowe
Kolezanka zapakowala krysztalami znywarke
Nie pytaj o efekt
Szkło to mocno podgrzany piasek. A do kryształu mu brak szlifu. Kryształy pękają już przy 60 stopniach.
Kitek ja w uproszczeniu
Przegrzanym piasek dokladniej
A kryształ to dodatek soli olowiu
Czasem i innych soli. Barwy zależą od ilości pierwiastka.
Lubię szklo i polewe kobaltowe