Jak ktoś za pieniądze usuwa pożyteczne, uświadamiające posty w necie,

to jest sprzedajny i wredny?

https://konkret24.tvn24.pl/swiat,109/francuski-noblista-o-szczepieniach-na-covid-19-blad-naukowy-i-medyczny-uwaga-na-wywiad-pelen-przeklaman,1062191.html

Jedno jest pewne. Szczepionki na covid wciąż są badane. To eksperyment

1 polubienie

Manipulację uważasz za pożyteczną?
Przypomnę, że w tym usuniętym pytaniu twierdziłeś, że ów zmarły noblista uważa pandemię za wielkie oszustwo, podczas gdy uważa jedynie, że wirus COVID ma pochodzenie laboratoryjne, a nie, że pandemia jest oszustwem, jak byś tego sobie życzył.

Poza tym dałeś dobry link. Zwróćmy uwagę na adnotację:

" Uwaga na wywiad pełen przekłamań"

To Twoje pytanie jest faktycznie uświadamiające. Uświadamia ludzkie kłamstwa i manipulacje w celu ukrycia zagrożenia wirusem COVID 19.

2 polubienia

Nie powielaj proszę mitów. Szczepionki przeciwko COVID przeszły wszystkie wymagane etapy badań, podobnie jak pozostałe szczepionki dostępne na rynku.
Nie można mówić o eksperymencie w kontekście sprawdzonego i przebadanego preparatu, który stosuje się zgodnie z Charakterystyką Produktu Leczniczego.

2 polubienia

Prędzej mnie na papieża wybiorą, niż ty rzetelnie przedstawisz istotne kwestie. No ale COR-y czekają na takich oportunistów.

Napisałeś, że Montagnier twierdził iż pandemia jest wielkim oszustwem? Napisałeś.
Twierdził Montagnier, że pandemia jest wielkim oszustwem? Nie twierdził.
No. I to tyle.

Z wytworami Twojej wyobraźni polemizować nie będę :wink:

1 polubienie

A ty na 100% wiesz że za pieniądze? No bo to wtedy będzie afera.

Może nie afera, ale kłamstwo. A kłamstwa należy piętnować.
@okonek tak dla czystej formalności. Jakiś etat i wynagrodzenie na forum pytamy ?

1 polubienie

Kolega wie więcej niż my. Myślisz że szujowata modka się przyzna ? :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Wiedza wymaga dowodów. W przeciwnym razie jest pomówieniem.

Ku pamięci @harmonik

Kodeks Karny Art. 212. [Zniesławienie]
§ 1.
Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

1 polubienie

Ja bym jeszcze z 3 inne paragrafy znalazł ale… kolegę już chroni Kodeks wykonawczy.
Art. 15. § 2

1 polubienie

Nie do końca to jest prawdą, zwłaszcza że tekst został skopiowany ze stron instytucji propagującej masowe szczepienia.

Szczepionki zostały przez EMA warunkowo dopuszczone do obrotu. Gdyby szczepionki miały wszystkie konieczne badania, zgodę na obrót nimi dano by w normalnym trybie.

Na stronach Komisji Europejskiej traktujących o warunkach dopuszczenia szczepionek można przeczytać takie zdanie.

Procedura warunkowego pozwolenia na dopuszczenie do obrotu daje obywatelom niezbędną gwarancję, że w miarę wdrażania programów masowych szczepień spełniony będzie pełen zakres wymogów.

Powyższe zdanie dowodzi, że na stronach Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego, opublikowano mit jako prawdę.

.i jak tu coorva żyć. :face_with_diagonal_mouth:

To fakt. Normalnie samo dopuszczenie leku do obrotu potrafi kilka lat trwać.

Jedynie szczepiąc się. Nie ma innej odpowiedzi.

2 polubienia

Tak, to ja się nie dam namówić.
Serduszko za ilość, a nie za jakość wpisu. :crazy_face:

Nie, nie mam nic do szczepionek i do tych. którzy z nich skorzystali. Każdy, kto się zaszczepił lub nie, zrobił to według własnego sumienia i na własną odpowiedzialność.

Ale ja naprawdę mam w dupie czy dostanę serduszko czy nie :slight_smile:
Prawda jest taka, że szczepienie ratuje życie i nie ma innej alternatywy wobec wirusa.

1 polubienie

:rofl:

To podobnie jak ja.

Jednak różnica jest taka, że ja jeszcze mogę się zaszczepić, a taki zaszczepiony już się nie odszczepi.

Może życie nie zawsze ale zwiększa prawdopodobieństwo wygrania z wirusem. I ci którzy losu nie kupili po prostu nie wykorzystują dodatkowych szans. Uważam też że bzdurą jest opowiadanie o tym kto trudniej przechodzi, kto umiera. Na pewno dla mnie wgląda to tak:
1)geny
2)higiena tzn maseczki mycie rąk
3)narażanie się na ryzyko
4)szczepienie.

Więc na 3 z 4 mamy wpływ… Punktów jest więcej ale szczepienie jest jak by dodatkowym losem, Maseczki kolejnym.

I chwała zaszczepionym. A Ty nadal stąpaj po zaminowanym terenie niczym przysłowiowy saper, który myli się tylko raz. No bo wiesz. Ludzie niezaszczepieni dzielą się na dwie grupy. Na tych co zachorowali i na tych co zachorują. Miłego wieczoru.

1 polubienie

Ja chorowałem i się szczepiłem później. Choroba była gorsza. Szczepienia nie odczułem prawie.