Tu sie zgodzę. Te muzea często są niewidzialne. Bo tkwią w głowach. A czas zaciera złe wspomnienia. Przynajmniej u większości.
@Devil Czekam aż AI położy mi płytki w mieszkaniu…
Nie położy ale zaprojektuje w 3D
@Devil Chodzi mi właśnie o położenie. Projektować to już pewnie dawno projektuje…
Linie produkcyjne tworzą roboty więc i na kafelki przyjdzie w końcu czas
@Devil Może jednak usługa człowieka będzie tańsza?
Są gówno warte. Tylko dziennikarze twierdzą inaczej. Mam 2 kartony 3310 i nikt tego nie chce. Uprzedzam pytanie działały spięte z układem jako system informacji w jednym z nadleśnictw.
A może z czasem będzie muzeum VHS na podbudowie jakiejś starej wypożyczalni?
Tylko pytanie czy roboty też zaczną zbierać złom?
I będą wycinać baterie z zaparkowanych aut?
Niewykluczone
O ile już tego gdzieś nie ma…
Myślę że niektórzy jeszcze z sentymentu mają zbiory kaset. To była branża która tak jak nagle się pojawiła tak też nagle zniknęła. No i kasety były słabo zbywalne bo ludzie tylko nowości szukali.
Pracowałem ponad 5 lat przy kasetach..Troche ostatnio sprzedałem ale mam jeszcze ok. 60-65 jak sądzę…
A niektóre wypożyczalnie miały setki kaset. Nawet pamiętam jedną taką, kasety jak książki na regałach w pomieszczeniu 5x5. Tam musiało być grubo ponad 1000 sztuk.
Prywatnie miałem w szczycie,ponad 300 kaset magnetofonowych.Spadek po latach 88-98 gdy sie brało cd z wypożyczalni i przegrywało…Po nasyceniu rynku,przestałem się w to bawić.Tylko płyty i cd.
Szpulowe wyprzedałem jeszcze pod koniec lat 80-tych
Z video było raczej krótko i bez wielkich zakupów.Jakoś tak od razu poszedłem w dvd.
Oj kaset magnetofonowych miałem raptem kartonik i w samochodzie miałem taki zasobnik na 6 szt. Za to płyt hmmm oryginalnych miałem całą jedną, piratów oryginalnych może z pięć a reszta samodzielnie wypalanych.
Problemem nie sa same kasety.
Podlaczenie tego zlomu?
Kiedyś sie zatanawialam na tym jak to jest? Koraliki? Szklane?
Archeolog przyszywany wujek mi wytlomaczyl? Tonkiedys byly paciorki. A jeszcze doszukalam sie w malej encyklopedii chemicznej/ fizycznej - czemu zmetnialy?