Jak myślicie co takiego się stało w Rzeszowie, że w wyborach samorządowych Lewica wygrała z poparciem ponad 56%?

czlowieku, obejrzyj atlas.
Poczytaj troche o wspolczesnej historii i moze dopiero podyskutujemy?
i zrozum idee wspolpracy wojskowej i gospodarczej.
z Marokiem to wiecej klopotow niz pozytku.
Hiszpania sobie bez nich poradzi, ale obawiam sie, ze rzadzaca dynastia Alawitow bez Hiszpanii, a tym bardziej Francji - bo to w koncu poza Sahara Zachodnia bylo protektoratem francuskim.
a jako ciekawostke moge Ci dodac, ze Maroko jest krajem stowarzyszonym z UE - staran o czlonkowstwo im odmowiono ze wzgledu na nierozwiazany konflikt o Sahare Zachodnia.
cos ja Turcja (Kurdowie) czy do niedawna Ukraina.

1 polubienie

A po co mam oglądać atlas :wink: Wiem jak to wygląda haha :smiley: :man_shrugging:

W sumie możliwe, że region Ceuty jest większy niż Giblaltaru :wink:

jeszcze zebys wiedzial co w tym atlasie jest? :wink:

A co ma niby być ? Mapy i tyle…

Nic się nie stało. Rzeszów przeważnie głosował “nie na pis”, wszystko jedno, w jakich wyborach. Ogólnie Podkarpacie to Pisolandia, ale Rzeszów to dość młode (dosłownie i w przenośni) i dość nowoczesne miasto. Rzeszów niepotrzebnie jest postrzegany przez pryzmat stereotypu Podkarpacia (który, niestety, na wsiach i w małych miasteczkach na większości Podkarpacia się sprawdza, mieszkam w małym miasteczku na Podkarpaciu i hmm, naprawdę w określeniu “Polska B” na tę część kraju nie ma ani odrobiny przesady)
Do tego Rzeszów aktualnie jest naprawdę bardzo zadbanym miastem, ładnym, czystym, z dobrymi inwestycjami, widać, że tam cywilizacja jeszcze dosięgła, więc władze miasta jak do tej pory nieźle wywiązywały się ze swojej roli. :wink: (swoją drogą, prezydent Rzeszowa też raczej nie miał powiązań z obecnym rządem, poza wyznaczeniem na swojego następcę kandydata chyba z Solidarnej Polski? Od Ziobry w każdym razie)
Mnie martwi prawie 10% uzyskane przez Brauna, bo stawiam, że to przeważnie głosy młodych ludzi i ta liczba może wzrastać zamiast maleć, bo można wnioskować, że u młodszych ludzi, którzy jeszcze nie mogą głosować, rozkład poparcia będzie zbliżony.

4 polubienia

Braun miał 9,15% poparcia i to faktycznie spory wynik jak na takiego czubka jak on… Aż strach pomyśleć, że taki ktoś może być popularny wśród młodych… Jak dla mnie to co najwyżej wśród moherów …

2 polubienia

Jak ty wytrzymujesz w tym zaścianku ? A gdzie studiujesz ? W Rzeszowie ?

Jaranie się JKM jeszcze byłem w stanie jakoś pojąć, ale Grzegorzem Braunem to już nie potrafię wytworzyć nawet minimalnego zrozumienia … Po prostu ten człowiek już intelektualnie tak odpycha, że to tylko wskazuje na to jakie braki w świadomości potrafią mieć co po niektórzy …

A książki, którymi się publicznie chwalił, że przeczytał to też takie spier_olone intelektualnie, że ja pier_dole … Widać, że jedynie wśród jakiś nieogarniętych ludzi może mieć on jakiekolwiek poparcie…

To tylko pokazuje w jakim kierunku cywilizacyjnym zmierza niestety Polska… Jedyne co cieszy to odrodzenie się lewicy na polskiej scenie, ale i to pozostawia sporo do życzenia…

2 polubienia

Ja już bym wolał, żeby młodzi dalej jarali się JKM :man_shrugging:

Wychodziłoby na to, że co dziesiąty prawie Rzeszowianin jest jakimś totalnym nieogarem :confused: Smutne to :confused:

Pamiętasz Palikota? to podobnie jest.

1 polubienie

A Palikot też był z Rzeszowa ? Chyba nie…

A pod jakim względem podobnie jest ?

Poparcie z znikąd, ludzie zachłysneli się nowym.

2 polubienia

Dlaczego obrażasz ludzi przez to jakie mają poglądy

2 polubienia

Szanuje się każdego wyborcę. Tyle że PIS nazwał część gorszym sortem.

2 polubienia

Powiedziałbym bardziej, że stwierdzam fakt niż obrażam :confused: Po prostu Braun jest takim antyintelektualnym politykiem jak mało który… Ziobro dużo lepiej przy nim się prezentuje :wink:

To to dopowiedzili sobie wyborcy opozycji, ewentualnie właśnie politycy opozycji mówili swoim wyborcom że według władzy s gorszym sortem… Jest wywiad z Kaczyńskim gdzie ten jasno mówi kogo ma za gorszy sort… nie wiem jak to się później rozniosło że niby to zwykli ludzi le są tym gorszym sortem…

Ja się tam wpisuję i co mi powiesz?

Nie wiem, skąd był, ale chyba te okolice, bo pamiętam, że moja katechetka z podstawówki mówiła, że chodziła z nim do szkoły :thinking:
I że zawsze wiedziała, że to zło wcielone :stuck_out_tongue:
(Katechetka była taka ześwirowana, ale raczej pozytywnie, chociaż miała pod pewnymi względami fanatyczne poglądy, wszędzie szatana widziała, jakieś 2 lata temu przypadkiem ją spotkałam i zaczęła mi znak krzyża na czole kreślić, ja, wtedy już od paru lat niewierząca, wielki facepalm na twarzy, ale cóż :sweat_smile:)

1 polubienie