Ale jak się możesz tam wpisywać jeżeli Kaczyński mówił gorszy sort o ludziach politykach którzy donoszą do Brukseli na swój kraj czy jakoś tak.
Nie . mówił o przeciwnikach, karanych, lgtb, rowerzystach itd…
Nie możliwe. Nie mówił tak.
Niestety mówił.
Gdyby mówił to na sto procent obejrzal bym to na yt już dawno.
A ty harmonik?
Nie, ja się staram trzymać od Podkarpacia jak najdalej, kiedy tylko mogę ![]()
Studiuję na Śląsku i na razie nie zamierzam się przenosić, może za ładny nie jest, ale nie można mieć wszystkiego ![]()
Ale fakt, że koledzy ze Śląska, Krakowa i ogólnie bliższych centrum i zachodowi kraju regionów mi w wiele rzeczy z Podkarpacia nie za bardzo wierzą lub traktują jak fantastykę, np. ostatnio wysłałam komuś zdjęcie wielkiej, naprawdę ogromnej repliki obrazu z Jezusem rozwieszonej na budynku przychodni i laboratorium medycznego, bo mi nie chciał uwierzyć w istnienie czegoś takiego ![]()
Czemu harmonik? Na yt jest wszystko… jeżeli tak powiedział to na stocprocent jest to na yt. Nie ma innej możliwości… zwłaszcza ze jeżeli gdyby tak powiedział to byłby hit roku.
Palikot z Biłgoraja, do liceum chodzil w Warszewie, a studiowal na KUL.
I jest
To poszukam później
Spoko ważne że szukasz
Niestety Konfederacja jest bardziej popularna wśród bardzo młodych osób, zwłaszcza facetów (to akurat chyba można łatwo pssychologicznie wytłumaczyć), niż starszych i to widać wszędzie, niezależnie od regionu. W “sondażach wyborczych” robionych dla zabawy na grupach licealnych i w moim byłym liceum, i w liceach killu znajomych, pierwsze miejsce bezkonkurencyjnie obstawia Lewica, ale potem, druga albo trzecia, w czołówce jest Konfa. Pis ostatni, zresztą PiS sam wie, że nie jest partią celującą w młodych ludzi.
Co to znaczy że Braun jest antyintelektualny ? Bo dla mnie to on przy większości posłów wygląda jak skarbnica mądrości i intelektu xd
XD… Serio ? Po prostu jest tak antyintelektualną osobą, że oglądanie jego wypowiedzi jest tak bolesne psychicznie, że nawet takich rzeczy nie zapamiętuje…
Ostatnio z nim to oglądałem filmik jak nie chciał założyć maseczki w sejmie i go wyprosili z Sejmu, a ten czubek wielce oburzony zrobił głupią minę i wychodził i się tylko jeszcze witał czy raczej rzegnał ręką ze swoimi ziomkami z konfy …
I to tak żałośnie wyglądało, że szkoda gadać… A poza tym cała Konfa była totalnie przeciwna lockdown’om a wtedy to by od miliona do 5 milionów Polaków zmarło od covida jakbyśmy wtedy nie podduszali rozprzestrzeniania się wirusa…
Przy Grzegorzu Braunie to ja nagle zacząłem “szanować” Ziobrę XD A na pewno na Ziobrę patrzę bardziej przychylnym wzrokiem kiedy porównuje go z Braunem…
Na tle dziennikarzy pracujących w TVPiS tez blyszczy.
Barzo piekny wiersz zresztą.
https://www.milosz.pl/przeczytaj/poezja/25/ktory-skrzywdziles
No bez przesady ? Wystarczy porównać do Brauna posłów i posłanki lewicy czy PO którzy kompromituja się nawet w wywiadach… No w Pisie pewnie tez takich dużo…
Petru Palikot budka Szczerba Wielgus budka wyglądają nanosoby z większym intelektem ? Xd czy suski
Mało kto potrafi się tak kompromitować jak Grzegorz Braun moim zdaniem…