Jak myślicie, które rozwiązanie byłoby korzystniejsze: - Zbudowanie

Fobię mam :wink:

Raz pomyliłem piwo i bezalkoholowe kupiłem… od tego czasu zawsze sprawdzam procenty.

2 polubienia

To jak kupić bilet na pociąg w 1 kasie a iść na piechotę.

2 polubienia

Kolego @Harmonik, porównaj sobie pokazany na górze projekt HMP na Marsie. Jedną z największych jego zalet są bliskie odległości, które można przejąc na harmonijnych nogach. U ciebie żeby dostać się do punktu leżącego po drugiego stronie pierścienia, trzeba by go objechać całego dookoła. To olbrzymia strata czasu i energii! Zauważ że harmonijne pszczoły budują plaster ula w postaci stykających się ze sobą sześciokątów, bo skubane wiedzą, ze tak jest najwydajniej i najoszczędniej i to bez żadnego programu kompuerowego!
Więc przeprojektuj te swoje gigantyczne, niewydolne pierścienie na mniejsze sześciokątne - takie jak na Marsie, a między nimi mogą być te twoje tereny rekreacyjno-wypoczynkowe z górkami mieszczącymi zapasy dojrzałych słodkich owoców!

2 polubienia

@Bingola, moje HMP zapewnią najbardziej urlopowo-wakacyjne warunki dla 200 milionów obywateli, a tamte marsjańskie dla tysiąca, czyli 200 tys. razy mniej. To nie są porównywalne rozwiązania, bo to marsjańskie to żenada. Tam ta grupka musiałaby chodzić w kombinezonach kosmicznych, aby ich promieniowanie nie zabiło i odtlenienie. Wystarczy, aby zmarło kilkaset osób z Marsa, a reszta wykitowałaby od stresu.