Jak nisko można upaść?

Przewodniczący CRZZ, były skarbnik partii politycznej AWS też błyska polityczną kulturą i wyczuciem na miarę swojego zaszczalinka państwa…

To chyba o tych nowych “elitach” mówił ten co się w spodnie moczy…?? :wink:

3 polubienia

Duda jest szefem nieudanej grupy rekonstrukcyjnej Solidarności. To na czego czele stoi, to jest mniej warte od popłuczyn.

4 polubienia

Walesa kaczor

6 polubień

Stocznia?
Bylam wtedy w podróży

1 polubienie

Na Wikipedii jest bolkiem.
Gdy wpisze w Google np " czy Wałęsą to bolek" to jest napisane na stronie google z Wikipedii:

Lech Wałęsa był agentem SB o numerze ewidencyjnym 12535, zarejestrowanym 29 XII 1970 jako tajny współpracownik „ Bolek ” i zwerbowanym prawdopodobnie 19 XII 1970 na zasadzie dobrowolności przez kpt. SB Edwarda Graczyka. Wyrejestrowano go z ewidencji operacyjnej SB 19 VI 1976 z powodu „niechęci do współpracy”.

To nie przypadek, prezes ma z Wałęsą na pieńku i walczy o sprawiedliwość po swojemu, czyli na Żoliborzu chata a tam szafa pełna haków na każdego

Każde społeczeństwo miało kiedyś takiego dziadka, który we wszystkim brał udział… choćby i wówczas jeszcze nie żył…

2 polubienia

Tak tak, a Kaczyński to jedyny człowiek, który miał sfałszowaną teczkę, w której była podpisana lojalka. Wszyscy mają teczki prawdziwe, tylko jego jest fałszywa. Tak jak z jego współpracownikami. Piotrowicz to dobry komuch, prokurator stanu wojennego, a wszyscy inni to przestępcy. Przykłady można mnożyć. Macierewicz ukradł wszystkie teczki i dlatego nikt się nigdy pełnej prawdy nie dowie.

5 polubień

Ale co ma to do tego co piszą Na Wikipedii? Polska Wikipedia chyba jeszcze nie jest pisowska więc i Kaczyński i Wałęsa byli agentami… Więc każdy był ale Wałęsa też był xd

Większość działaczy jest umoczona mniej lub bardziej. Milicja i SB umiały straszyć, wiem coś o tym, bo dołek na wilczej za młodu kiedyś zaliczyłem. A Wałęsa miał dużo dzieci, które trzeba było wyżywić. Ale Wałęsa oprzytomniał. I stał się symbolem przemian. Jedynym Polakiem przemawiającym do połączonych izb kongresu USA, symbolem przemian rozpoznawalnym na całym świecie, podobnie jak JPII. Ale mały obszczany człowieczek nie może Wałęsie darować, że się na nim poznał i wypieprzył z kancelarii prezydenckiej, dlatego gnoi Wałęsę tak jak każdego swojego przeciwnika na wszelkie możliwe sposoby.
A że Wałęsa się zapiera? No cóż, św. Piotr też się trzykrotnie zaparł Chrystusa zanim kur zapiał, co nie przeszkodziło mu w zbudowania kościoła katolickiego. I dzięki temu teraz Kaczyński z Dudą mogą się popisywać “pobożnością”.

6 polubień

Jak wydaje się, że niżej nie można, znajdzie się ktoś kto pobije rekord…

1 polubienie

Każdy jakieś grzechy ma. Nikt święty nie jest. Nie żyłeś w tamtych czasach, wiec nie wiesz, jak to się odbywało. Poza tym w tekście, który przytoczyłeś, jest słowo; prawdopodobnie

A wiesz, co się działo w grudniu w 1970 roku w Gdyni? Jeśli nie wiesz, to ci powiem. Otóż wtedy komunistyczne wojsko waliło seriami karabinów maszynowych do protestujących robotników. W ten sposób na rozkaz Cyrankiewicza “obcinano rękę podniesioną na socjalizm.” Jednym z nich było młodziutki Lech Wałęsa. Po tych wydarzeniach aresztowano wielu ludzi. Nie wiem, czy Wałęsę, ale tych co aresztowali, straszono, że zabiorą się do ich najbliższych, żon i dzieci, jeśli nie podpiszą tego, co mają podpisać.

Mało tego, SB preparowało takie lojalki i wielu nawet nie wiedziało że współpracują. SB robiło te podróby, by później szantażować opozycjonistów, że niby są kapusiami.

A co byś zrobił @GumowaKaczka gdybyś wysiadał z kolejki w drodze do pracy, a tu na stacji strzelają do ciebie?

Byłem wtedy w Gdyni, ale na swoje szczęście w całkiem innym miejscu, oddalonym od Chylonii. ale strzały słyszałem.

Zapewniam cię, że w sierpniu 1980 czyli 10 lat później, Wałęsa kapusiem nie był.

I jeszcze coś. Gdyby nie Wałęsa, dziś Kaczyńskich nikt by nie znał, bo, niestety, ale to on ich wciągnął do polityki. Tak, jak i Macierewicza. I to był jego błąd. Nie jedyny zresztą, bo popełnił ich więcej. Ale zasług odmówić mu też nie można.

A pseudonim, Balbina mówi tobie coś?

8 polubień

Ciemna masa kaczyńsko-morawiecka.

5 polubień

z tymi hakami? skad prezes je ma?

1 polubienie

Zachowania i wypowiedzi osobników stojących na czele naszego państwa są tak żenująco ignoranckie i złośliwe, mijające się z realiami, z faktami historycznymi (chociaż to historia najnowsza) że trudno się o nich wypowiadać. Podobnie jak samo słuchanie jest nieznośne.
Szkoda zdrowia i nerwów na taki temat.

6 polubień

Od Macierewicza. Przecież to Antoś dostał jako pierwszy dostęp do teczek. Może nawet od tego zwariował??

6 polubień

Zwariował ze szczęścia że do takiego bogactwa wiedzy sie dorwał. Tak jak wielu milionerów totolotkowych marnie skończyło.

4 polubienia

Macierewicza mialam okazje poznac osobiscie w 78 ubieglego stulecia. “Tajny” wyklad prowadzil w mojej parafii

4 polubienia

1980 rok jako poborowy bo na dziko z łapanki niedaleko szpitala zgarnięty / wyszłem akurat z szpitala po przyszyciu prawej ręki, i cały od pasa do góry w gipsie / wrzucony dosłownie do Nysy lodówki dla więżniów, zawieziony na komendę MO, tam świeży gips zdjęty bo niby symulant, jedyny leżę i dookoła naliczyłem 18 chłopa na 1 nodze w pionie - tłok, smród, duszno i ciemno tłumaczenia, chorobowe 9 miesięcy od chirurga nic nie daje, do podpisania papiery i bilet do wojska bo W wybiło. Nic nie podpisałem, i automatycznie każdy z łapanki na skrzynię Stara więżniarki i do Bytomia na kopalnie, 3 dni dni szkolenia - regulaminy, obsługa broni + strzelnica i 2 lata bez przepustek do kantyny czy do domu, pisane listy nigdy nie doszły do rodziny, jako warta chodząca + budka z telefonem - pilnowanie granicy płota 300 m. Rodzina nie powiadomiona, potem ślub, wesele, czytamy życzenia przed północą i ostatnia koperta, kolejny bilet do wojska / następny dzień na 6.00 JW Toruń, odrobinę pijany, podjechało WSW pod dom, 2 minuty na pożegnanie i do Nysy wojskowej w eskorcie /. Nawet nocy poślubnej nie zaliczyłem. Początkowo załapałem się na areszt, koledzy też - stan wojenny a żołnierz olewa rozkaz. Z braku ludzi ten areszt nam skrócono i na wartę. Wykombinowaliśmy z kolegami ślepe strzały w powietrze albo puste miejsca dla rykoszetów. Zebrane puste łuski się zdało na podmianę, a trepy zadowolone że wojsko wypełnia rozkazy, i strzela broniąc kopalń przed wrogiem partii PZPR. Taki był mój stan wojenny

2 polubienia

Ma swoje gumowe uszy pośród wiernych zaufanych, którzy pośród ognisk czy grila i innych wspólnych spędów zaciągają języka. Sam prezes kiedyś też pokazywał na wizji pokój pełen regałów z segregatorami każdego członka ówczesnego rządu - nie tylko opozycji ale i swoich w partii

1 polubienie