Dzisiaj do elektrowni w Erenhodarze pojechała międzynarodowa kontrola
Trzeba nie mieć za przeproszeniem rozumu żeby nie widzieć problemu globalnego ocieplenia
Co to da? Ruskie wygarneli całą dokumentacje z Czernobyla - te dotycząca obserwacji efektów skazenia przede wszystkim.
Wczesniej, juz w latach 60 byly poligonowe próby wykorzystania broni jadrowej nie jako bomby a pociskow o zasiegu artyleryjskim i szukali metod jak wydłużyć życie swoim, skazanym na bitwy w terenie napromieniowanym.
Na ludziach probowali, nie myszkach.
Tak, że nie ma zadnej gwarancji, że świadomie elektrowni nie uszkodzą. A potem odczekaja i wezma jak swoje.
A jesli nawet nie? Oni da gorsi od psa ogrodnika - sami nie zużyją - wez spalanie nadmiaru wydobytego gazu?
Chodzi o to żeby międzynarodowa kontrola pilnowała co się tam w Erenhodarze odwala. A to ponoć na nowocześniejszych technologiach ta elektrownia jest
Ruskie czołgi to komuniści projektowali tak żeby mogły przebywać jądrowa pustynie XD Poje*usy
Dużo upilnuja…
Sądząc po tym co prezentują na Ulrainie?
Tektura powleczona warstwą ołowiu lepiej chroni.
Dzisiaj widziałem filmik jak wystrzeliwali ruskie rakietę balistyczną ale coś poszło nie tak i rakieta spadła na pojazd i wybuchając. Rosja to stan umysłu XD
A gdzie Ty tam umysl widzisz? Oni wpadli w jakieś zapętlenie.
Na kanale “Andromeda” na YT widać jakim syfem karmią swoje społeczeństwo… Jak ja się cieszę że nie mieszkam w tym chorym kraju…
Beznadziejnie. Będzie coraz gorzej. Mniej wody, mniej prądu, więcej upałów i ekstremalnych zjawisk pogodowych. Do tego smog, kurz, spaliny. Nic się nie zmieni
Syfem umyslowym czy paszą?
Umysłowym oczywiście xd
Pakistan pod wodą, a w Europie susza.
W Chinach też susza. Klimat się rozlególowuje i będą tylko skrajności tj suszę i powodzie
Chiny to po części sami sobie winni - megazalewy, deforestacja, uprawy monokulturowe?
Poza tym zniknięcie Morza Aralskiego, ktore ruskie wykończyli? Wszystko ma wplyw na klimat.
Na szczęście rosyjska armia to jeden wielki złom… Już wiadomo że niektórych klientów po tej wojnie to stracą
Najpierw wojna musi się skończyć.
Sorry! Źle się wyraziłem! Już wiadomo że niektórych klientów przynajmniej na część swojego uzbrojenia stracili! I nie chodzi tu o sankcje
Najpierw musieli by to wyprodukowac, a wygląda, ze mają problem z uzupelnieniem wlasnych strat.