Mozesz przestac z tymi odgrzewanymi kotletami?
Tego typu schonow jest sporo. Do dziś sa firmy obiecujce przetrwanie
Może i mogę, ale chciałem poprawić nastawienie odnośnie przyszłości
Te schrony to se można w dupę wsadzić, jeśli przyjdzie co do czego.
W Polsce, to prawie przy każdej szkole budowali. Na świecie jest ich mnóstwo. To takie złudzenie bezpieczeństwa.
Chodzilam do podstawowki zbudowanej na schronie
A wiecie dlaczego, żółci ludzie mniej umierają od koronawirusa ? Mimo, że uważam, że to naturalny wirus, gdyż wirusolog polski mówił, że gdyby był sztuczny, albo modyfikowany to pozostałyby po tym bardzo wyraźne znaki … Ale mimo wszystko jest to czynnik skłaniający do wiary w to, że to broń biologiczna …
Żadna broń biologiczna. Ty się tylko módl, żeby ze swych kryjówek nie wydostała się ta już dawno wyprodukowana. Covid przy niej to nieodczuwalne łaskotki.
Ano … Słyszałem, że ponoć to dlatego, że w Azji szczepi się ich na malarię, a nas nie i to ponoć “dlatego” …
Ponoć do parlamentu Rumunii z 10% poparciem weszła partia, która otwarcie dąży do przyłączenia Mołdawii do Rumunii …
Ja wole, żeby to co ludzie wymyslaja jako bron biologiczna nie ujrzało swiatla dziennego
Ano chyba każdy
A jak tam sobie radzi Hiszpania i Portugalia z pandemią ? Patrzę, że w stolicy Hiszpanii Madrycie umarło więcej osób niż w całej Portugalii …
Moim zdaniem to widać, że Portugalia jest zaściankiem zachodnim Europy … Mało powiązana z Europą gospodarczo … Ale dzięki temu nie mają aż tak dużego problemu … Wszystko ma plusy i minusy …
Radzimy sobie jak możemy.
Ano jak wszyscy … Pytam bardziej o to jak wygląda sytuacja ? Szwedzi mają ponoć jeden z najcięższych lockdown’ów … Ale pierwszy z tego co wiem …
Porownaj ilosc ludzi zamieszkujacych termitiere jaka jest Madryt z Portugalia
Wg. Wikipedii Portugalia ponad 10 mln ludzi, a Madryt 6,6 mln ludzi Także tym bardziej ciężka sprawa w Madrycie, no ale tam *gęste zaludnienie … Dodatkowo ludzie wyszli się bawić na śniegu
Na kilometr kwadratowy?
Snieg w Madrycie jako zjawisko pogodowe? Zaskoczenie , choc sie zdarza.
Ano wiadomo … Duże odległości mają Portugalczycy w stosunku do takiego stłoczonego Madrytu …
W Turcji też było z -20 stopni i był śnieg …
A powiedz mi. Jak dobrze z resztą kraju skomunikowany jest tak naprawdę Madryt ? Wiem, że to bardzo górzysty kraj …
Jakie regiony Hiszpanii są najgorzej skomunikowane ? Pewnie te co mają najmniejszą pandemię, co ?
Komunikcja? Weź mape i popatrz jaka jest orografia Hiszpanii.
Mam tylko google maps, oraz ta od strony od pandemii