Jak oceniacie +- sytuację ekonomiczno-gospodarczą w Europie po ogarnieciu pandemii (tj. przyjmijmy czysto teoretycznie do końca 2021 roku)?

Mozesz przestac z tymi odgrzewanymi kotletami?
Tego typu schonow jest sporo. Do dziś sa firmy obiecujce przetrwanie

1 polubienie

Może i mogę, ale chciałem poprawić nastawienie odnośnie przyszłości :face_with_monocle: :stuck_out_tongue_winking_eye: :eyes: :thinking:

Te schrony to se można w dupę wsadzić, jeśli przyjdzie co do czego.
W Polsce, to prawie przy każdej szkole budowali. Na świecie jest ich mnóstwo. To takie złudzenie bezpieczeństwa.

3 polubienia

Chodzilam do podstawowki zbudowanej na schronie

1 polubienie

A wiecie dlaczego, żółci ludzie mniej umierają od koronawirusa ? Mimo, że uważam, że to naturalny wirus, gdyż wirusolog polski mówił, że gdyby był sztuczny, albo modyfikowany to pozostałyby po tym bardzo wyraźne znaki … Ale mimo wszystko jest to czynnik skłaniający do wiary w to, że to broń biologiczna …

Żadna broń biologiczna. Ty się tylko módl, żeby ze swych kryjówek nie wydostała się ta już dawno wyprodukowana. Covid przy niej to nieodczuwalne łaskotki.

2 polubienia

Ano … Słyszałem, że ponoć to dlatego, że w Azji szczepi się ich na malarię, a nas nie i to ponoć “dlatego” …

Ponoć do parlamentu Rumunii z 10% poparciem weszła partia, która otwarcie dąży do przyłączenia Mołdawii do Rumunii …

Ja wole, żeby to co ludzie wymyslaja jako bron biologiczna nie ujrzało swiatla dziennego

Ano chyba każdy :confused:

A jak tam sobie radzi Hiszpania i Portugalia z pandemią ? Patrzę, że w stolicy Hiszpanii Madrycie umarło więcej osób niż w całej Portugalii …

Moim zdaniem to widać, że Portugalia jest zaściankiem zachodnim Europy … Mało powiązana z Europą gospodarczo … Ale dzięki temu nie mają aż tak dużego problemu … Wszystko ma plusy i minusy …

Radzimy sobie jak możemy.

1 polubienie

Ano jak wszyscy … Pytam bardziej o to jak wygląda sytuacja ? Szwedzi mają ponoć jeden z najcięższych lockdown’ów … Ale pierwszy z tego co wiem …

Porownaj ilosc ludzi zamieszkujacych termitiere jaka jest Madryt z Portugalia

1 polubienie

Wg. Wikipedii Portugalia ponad 10 mln ludzi, a Madryt 6,6 mln ludzi :confused: Także tym bardziej ciężka sprawa w Madrycie, no ale tam *gęste zaludnienie … Dodatkowo ludzie wyszli się bawić na śniegu :confused:

Na kilometr kwadratowy?

1 polubienie

Snieg w Madrycie jako zjawisko pogodowe? Zaskoczenie , choc sie zdarza.

1 polubienie

Ano wiadomo … Duże odległości mają Portugalczycy w stosunku do takiego stłoczonego Madrytu …

W Turcji też było z -20 stopni i był śnieg …

A powiedz mi. Jak dobrze z resztą kraju skomunikowany jest tak naprawdę Madryt ? Wiem, że to bardzo górzysty kraj …

Jakie regiony Hiszpanii są najgorzej skomunikowane ? Pewnie te co mają najmniejszą pandemię, co ?

Komunikcja? Weź mape i popatrz jaka jest orografia Hiszpanii.

1 polubienie

Mam tylko google maps, oraz ta od strony od pandemii :confused: