Jak oceniacie wprowadzenie ceł przez Trumpa na towary zza granicy?

A może to niemiecki brud na spodniach i koszulach jest lepszy i łatwiej się spiera🤔

Jakby nie było, to polski brud jest na pewno gorszy
:crazy_face:

1 polubienie

Protestuję uroczyście! Nie ma to jak nasz swojski, polski brudek!

2 polubienia

Tak. Twój żart nie mija się z rzeczywistością. Wiesz gdzie moja córka pracuje. Otóż zawsze wracając do Polski kupuje w Hamm niemieckie środki, bo praktycznie się przekonała o tej przysłowiowej bieli. Co ciekawe, to dużo droższe nie jest. A ostatnio przekonałem praktycznie moją siostrę, której przywiozłem oryginalnego Persila. Była zdziwiona, nawet porównywała efekty.
A mnie najbardziej przekonało pranie swych ubrań roboczych gdzie czasem trafiła się plama po ropie czy innym smarze.

I tu jeszcze jedna ciekawostka. Zastanawiam się z czego robiona była pasta BHP za komuny. Nią warsztatowcy wstępnie myli ręce, wiadomo jak pobrudzone. Żadne mydło nie było tak skuteczne. Ale wrzucona do bębna pralki bezwzględnie z tkanin usuwała wszystko. A po dwóch praniach usuwała każdy bród razem z kolorem, a po jeszcze dwóch razem z fragmentami tkaniny i robiły się dziury. To była ta socjalistyczna moc. :grinning:

Rozumiem Twoją fascynację, ale to nie zmienia jakości polskiego brudu :laughing:

1 polubienie

Musimy być patriotami! Patrzcie, to jest nasz polski brud! My tym brudem otwieramy oczy niedowiarkom, i to nie jest nasze ostatnie słowo!

1 polubienie

Było gorzej niż myślisz. Po kilku praniach bęben nierdzewny trza było wymieniać

1 polubienie

Już widzę te hasła prawdziwych Polaków patriotów; - polski brud najlepszy, prawdziwy Polak brudzi się tylko polskim brudem…!!! Precz z brudem z UE!

2 polubienia

Nie trzeba było. Bęben sam znikał. :joy:

Jaka stawka celna obowiązuje od 5. kwietnia przy eksporcie tego produktu do Donalda :thinking:

2 polubienia

Prawdziwy Polak patriota odda swój brud Donaldowi za darmo z patriotycznego serca swego.

Zgadza się.
Byl to i pewnie dalej jedt problem, ale

Kwestia tzw. “podwójnej jakości produktów”

Komisja Europejska uznała to za potencjalnie nieuczciwą praktykę handlową.
Od 2022 r. obowiązują znowelizowane przepisy dyrektywy o nieuczciwych praktykach handlowych (tzw. Omnibus Directive), które zakazują wprowadzania w błąd co do „podwójnej jakości” produktów, jeśli konsument może przez to podjąć decyzję, której by nie podjął, znając fakty.
Niestety jak to kontrolowac zostawiono w gestii poszczegolnych krajów, a jak dziala UOKIK to sobie dopowiedzcie.

Chory psychicznie

1 polubienie

Trampokaruzela się rozkręca.

1 polubienie

Nie wiem co tam sie dzieje, ale mam wrazenie, że nie tylko jemu odbilo.

Trrampokaruzela dotyczy całości tego co pomarańczoowy rozpętał.

1 polubienie

Dzis dal popis.
Na pieszczoty mu sie ze seiatem zebralo. Na razie oralne. Swiat ma munwylizac dupę.

Mądrzej z trampem, niż bez niego, choć każdy zwolennik kapitalizmu jest poszkodowany na myśleniu.