Jak oszukać sumienie i popełnić samobójstwo bez grzechu?

Nie może, bo to się odstawia stopniowo z lekarzem trucicielem, który ma interes w pisaniu leków. Chyba, że ktoś umie bez.
Kolega autor tematu to by się zastanowił, czy ma źle. Ludzie w sąsiednim kraju potracili domy i bliskich …wiem, wiem. Dla każdego jego ból jest najstraszniejszy, ale…

1 polubienie

co Wy gadacie ech…
ja se byłem chyba u 5 psychiatrów…
od 2019 już nie mogę żyć bez leków, bo uświadomiłem sobie, że jestem upośledzony społecznie, samotny i za stary na żonę, bo wyłysiałem, no i w moim wieku już nie ma wolnych, chyba, że takie po przejściach.
Maks to chyba, ze 3 miechy wytrzymałem od tego czasu bez leków… teraz mam tylko taki antylękowy pregabalinę, bardzo dobrze działa, bo działa na te same receptory co alkohol i się czuję na nim jakbym chlał piwsko, ale problem polega na tym, że szybko rośnie tolerancja i to nie jest rozwiązanie na lata. Ta dawka co mnie wręcz euforyzowała na początku teraz jest już za słaba.
No i to i tak nie rozwiązuje problemu z powodu samotności i braku żony tylko znieczula na ten ból.

Jutro mam psychiatrę wieczorem za 300 zł, ale powiem jej żeby znów dała mi znów tę pregabalinę antylękową bo to jest super lek i mi się przyda w pracy jak np. będę musiał coś prezentować.

To trittico to muszę se osobno załatwić. Będę zarł to i zdechnę na pikawę. Taki plan.

“Kolega” autor jest bardzo wierzący, a już grzeszy myślami o samobójstwie. Jeżeli Bóg zsyła na niego cierpienie, ma je znosić w pokorze.

2 polubienia

Napiszę coś niemodnego: jak masz trochę czasu to możesz poszukać miejsc, gdzie są ludzie bardziej samotni niż Ty. Tylko to jest wolna wola czyjaś, czy tak chce poświęcić komuś czas.

2 polubienia

najbardziej samotni są w internecie… niestety ci ludzie nie sa chetni by sie spotkac czy cos, nie maja tez pomyslow co zrobic… sa w jeszcze gorszej otchlani, i ich pochłonęła. Wyzywają na cały świat. Kilka osób strzeliło samobója.
Poza tym to pracownicy fizyczni głównie, bez zainteresowań, raczej z niezbyt wysokim iq.

1 polubienie

Od łażenia po lekarzach tez mozna się uzaleznic :rofl::rofl::rofl:.
A to co Ci dają? Po samym przeczytaniu ulotki można przestac miec depresję.

1 polubienie

Najgorzej, jak na ulotce jest masa wypisane a się człowiek uzależni, bo nic z tej ulotki się nie sprawdziło. Odrealnienie też nie jest dobre.

te leki co biorę nie uzależniają fizycznie, jedynie pregabalina może uzalezniać psychicznie przy dawkach euforyzujących.

psychiatrzy to dajcie spokój albo coś próboują rzeczywiście pomóc, ale te ich rady to o dupę potłuc albo tylko przepisują leki. To są generalnie urzednicy od recept, bo bez pieczątki urzędnika nie kupię czego chcę, więc musze zapłacić im prowizję. Psychiatra ma sens przy jakiś tam schizofreniach czy coś, a przy depresji to jest żonglerka lekami, a nóż coś pomoże.

Jeden psychiatra mi dobrze powiedział:
90% pacjentów to ja nie wiem co im jest, z głową wszystko w porządku a człowiek cierpi… no i co ja mam zrobić? wypisuje leki bo co mam zrobić.

1 polubienie

Poszukaj nowego lekarza. Opowiedz o swoich problemach - zmieni Ci leczenie. Włącz witaminę D 4000, vit. B12 i kwas foliowy, dodatkowo witamina B compositum i magnez - dobrze działają też kwasy omega - bierz witaminy conajmniej przez pół roku. Spróbuj też terapii behawioralnej dostosowanej typowo do depresji. Piszesz że wyłysiałeś - to mogą być problemy z tarczycą i hormonami. Problemy z tarczycą to murowana depresja - przebadaj się i idź na terapię - możesz spróbować dodatkowo grupowej - odkryjesz że nie tylko Ty jesteś samotny i zdołowany.

Poza tym zabić się nie jest łatwo, żebybyło skutecznie. To już może prędzej sobie załatwić eutanazję, tylko to trzeba być w innym kraju i być nieuleczalnie chorym.

badania w porzadku, jesli jusz winic biologie to borelioze, ale przy moim trybie zycia: samotnosc, brak kontaktu z kolegami poza praca i tak od 30 lat to nie da sie nie miec depresji

Moze zacznij na poczatek od zalozenia jakiegos akwarium?
Akwarysci to ciekawe spoleczenstwo. W necie tez . A i kontakt z przyroda masz nie wychodzac z domu?

@dedlx Przebadaj się jednak. Zwłaszcza tarczycę. Zrób sobie podstawowe rzeczy: morfologię, ob, poziom b12, poziom hormonów tarczycy. spróbuj terapii. Witaminy nie zaszkodzą - bierz. B12 jest najważniejsza jeśli chodzi o układ nerwowy. Sama przerabiałam różne akcje i wiem, że problemy fizyczne i to co w głowie łączą się.

1 polubienie

Są też darmowe telefony zaufania - także pod kontem depresji - zadzwoń - pogadaj.

1 polubienie

Wiem. Zgłoś się do rozminowywania Ukrainy.

2 polubienia

Tylko, że tam cię wszystkiego nauczą jak się to robi to nie tak łatwo jest zginąć. Kurczę, może ja się zgłosze :thinking:

2 polubienia

prędzej zgłoszę się do denazyfikacji Ukrainy

Nunu - chodź stąd. To jakiś dziki rusek. :wink:

4 polubienia

całuj symbole nazistów, Ukrainko