Bycie kaczką krzyżówką, małpą nadrzewną, czy muszką owocówką jest mądre, a one nie piją herbaty, ani kawy…
Aby na pewno?
Z resztki zimnej zielonej nie raz wkładkę proteinową wyrzucalam
Jeśli w niej się utopiły, to na zdrowie im nie wyszła…
Muszki sa harmonijnie glupie
Nie wierz w to. Są harmonijne, pożyteczne, inteligentne, nawet genialne.
Moja suczka kiedyś przypadkiem napiła się trochę piwa i herbaty Widziałem że jej smakowało
Może po prostu chciało jej się pić po ludzkim jej przytruwaniu…
Nie chciało jej się pić i nie przytruwałem jej
No to może napiła się z ciekawości lub eksperymentowania, czy po nich nie będzie jej lepiej… Na drugi raz wlej jej do osobnych naczyń surowej wody, piwa i herbaty, i sprawdź jej reakcje…
psy w ogole piwo lubia. nieduzo, ale chetnie sie napija, problem w tym, ze czekolade tez, a to dla wiekszosci czworonogow trucizna.
moja kotka jak jeszcze mieszkalam w Polsce herbate (wystudzona) w niewielkich ilościach Duzym podpijała.
nie sadze, zeby jej to szkodzilo. koty alkoholu w przeciwienstwie do psow nie rusza.
Herbata, głównie zielona, ma przeciwutleniacze, więc spowalnia starzenie się i zmniejsza ryzyko raka, a przynajmniej taki jest jej marketing.
Sądzę, że ziarnko prawdy w tym może być, bo przecież ponoć Japończycy często pijają zieloną herbatę i żyją po 100 lat.
To ja zaczynam pic zieloną, chce dożyć setki
Co to jest 100 lat naprzeciw wieczności? Zresztą istotniejsza jest jakość życia, niż jego długość.
Nie pijam nawet błękitnej, i już prawie 3/4 z setki przeżyłem (73, za pół roku będzie mi 74, a za półtora, 75)
Film w sumie sympatyczny, nawet jak ogłupiający…
japonska herbata podobnie jak chinska to nie za bardzo zielona.
japonczycy pija suszone liscie zmielone na proszek zaparzone w niewielkiej ilosci wody, a zamiast lyzeczki do zamieszana uzywaja cos w rodzaju bambusowej miotelki/pedzelka
chinska taka jaka oni pija jest lekko sfermentowana i na ogol dosmaczona kwiatami jasminu
zreszta na jasminie Chinczycy nie oszczedzaja - piwo jasminowe tez pilam.(juz widze rakcje kolego @birbant ;), ale w kraju gdzie naftalina jest uwazana za perfumy? a srebro bardziej cenione od zlota? wszystko sie moze zdarzyc
Herbatka tylko z prądem.
Ani mądre ani głupie raczej smaczne choć ja wolę kawę.
Ja zdecydowany herbatopij.