Jak picie herbaty jest mądre, to ja jestem papieżem?

Bycie kaczką krzyżówką, małpą nadrzewną, czy muszką owocówką jest mądre, a one nie piją herbaty, ani kawy…

Aby na pewno?
Z resztki zimnej zielonej nie raz wkładkę proteinową wyrzucalam

Jeśli w niej się utopiły, to na zdrowie im nie wyszła…

Muszki sa harmonijnie glupie

Nie wierz w to. Są harmonijne, pożyteczne, inteligentne, nawet genialne.

Moja suczka kiedyś przypadkiem napiła się trochę piwa i herbaty Widziałem że jej smakowało

1 polubienie

Może po prostu chciało jej się pić po ludzkim jej przytruwaniu…

Nie chciało jej się pić i nie przytruwałem jej

No to może napiła się z ciekawości lub eksperymentowania, czy po nich nie będzie jej lepiej… Na drugi raz wlej jej do osobnych naczyń surowej wody, piwa i herbaty, i sprawdź jej reakcje…

psy w ogole piwo lubia. nieduzo, ale chetnie sie napija, problem w tym, ze czekolade tez, a to dla wiekszosci czworonogow trucizna.
moja kotka jak jeszcze mieszkalam w Polsce herbate (wystudzona) w niewielkich ilościach Duzym podpijała.
nie sadze, zeby jej to szkodzilo. koty alkoholu w przeciwienstwie do psow nie rusza.

1 polubienie

Herbata, głównie zielona, ma przeciwutleniacze, więc spowalnia starzenie się i zmniejsza ryzyko raka, a przynajmniej taki jest jej marketing.

Sądzę, że ziarnko prawdy w tym może być, bo przecież ponoć Japończycy często pijają zieloną herbatę i żyją po 100 lat.

1 polubienie

To ja zaczynam pic zieloną, chce dożyć setki

1 polubienie

Co to jest 100 lat naprzeciw wieczności? Zresztą istotniejsza jest jakość życia, niż jego długość.

1 polubienie

Nie pijam nawet błękitnej, i już prawie 3/4 z setki przeżyłem (73, za pół roku będzie mi 74, a za półtora, 75)

1 polubienie

Film w sumie sympatyczny, nawet jak ogłupiający…

japonska herbata podobnie jak chinska to nie za bardzo zielona.
japonczycy pija suszone liscie zmielone na proszek zaparzone w niewielkiej ilosci wody, a zamiast lyzeczki do zamieszana uzywaja cos w rodzaju bambusowej miotelki/pedzelka
chinska taka jaka oni pija jest lekko sfermentowana i na ogol dosmaczona kwiatami jasminu
zreszta na jasminie Chinczycy nie oszczedzaja - piwo jasminowe tez pilam.(juz widze rakcje kolego @birbant ;), ale w kraju gdzie naftalina jest uwazana za perfumy? a srebro bardziej cenione od zlota? wszystko sie moze zdarzyc

1 polubienie

Herbatka tylko z prądem.

1 polubienie

Ani mądre ani głupie raczej smaczne choć ja wolę kawę.

3 polubienia

Ja zdecydowany herbatopij.

1 polubienie