Jak powyżej. PiS może się rozpaść
Mnie zastanawia czy uda się wprowadzić legalną aborcję
Będzie niestabilnie a to dobrze nie wróży. Przykładem jest aborcja. Oni tak naprawdę zgadzają się tylko w kwestiach bezpieczeństwa.
Jak wszędzie.
Zobaczymy jak będzie w tym roku z lokalnymi i europejskimi? I prezydenckimi w przyszlym.
Opluwac się będą? To pewne.
A co do aborcji?
Mnie martwi cos innego
I wiele innych …
Hehehehehehe!!
Jak myślicie? PiS się rozpadnie?
Mam nadzieję, że zostanie raczej zdelegalizowany jako organizacja przestępcza. Podobnie jak Solidarna Polska.
Zdecydowana większość, którym tlumaczylem, ze pisiory to złodzieje i kanalie, od razu przechodzilo do obrony w stylu:
PO wcale lepsze nie bylo. I potem często jeszcze dostawalo się Tuskowi…
Obawiam się że taki scenariusz jest mało realny
Tutaj była mowa że 96 Apaczy potrzebne jest nam do zachowania kontroli nad Przesmykiem Suwalskim gdzie infrastruktura jest słaba i ograniczona a teren bardzo trudny do prowadzenia działań zbrojnych
Tam to bagnisto.
Czasem mi się wydaje, ze ruskie straszą Polskę, a atak nastąpi z innej strony…
Kolego, czyzbys dostal wezwanie do wojska?
Nie na szczęście
Putin po raz pierwszy zrzucił bombę termobaryczną
I mają coraz więcej bomb kierowanych
Czyli siegaja po zapasy strategiczne.
A bomby termobarycznej to zdaje sie pierwszt raz w warunkach bojowychbuzyli Amerykanie w Afganistanie jak psmietam.
Na “pocieszenie” - iistnieja rowniez mniejsze ladunki tego rodzaju, ale ryzyko uzycia duze, bo zasieg niewielki i fala uderzeniowa moze zahaczyc o strzelajacego. Ale jakby to podczepic pod drona?
Polska tez ma takie na wyposazeniu.
Ruskie kiedys kombinowali probe z ta największą, ale zdaje sie skonczylo się to katastrofą. A sprawa szybko ucichła.