Jak postrzegacie wzrost Konfederacji i Brauna kosztem PiSu?

Przykro to powiedzieć, ale zupełnie nie rozumiesz polityki ani modelu rządzenia. Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy propozycjami zbudowania czegoś a tępym hejtem? Daj przykład co konkretnego proponuje Braun czy Konfa, ale cos takiego, co każdego myślącego człowieka rzuci na kolana i powie – o tak, to jest to! Bez pieprzenia Ojczyna, Patriotyzm, Polska, Naród!
Mówisz, że krytykują co głupie i szkodliwe – co takiego konkretnie? Rozbudowa OZE? Powołanie pierwszego od 25 lat parku narodowego? Chęć kontrolowania rynku kryptowalut? Ograniczenia hejtu w internecie? To są głupoty? A co w zamian? Wyngiel? Róbta co chceta? Likwidujemy podatki, ZUS, NFZ, płaćcie za wszystko sami? To jest mądre?
Dobry polityk, to taki, który myśli co jego decyzje przyniosą za rok, dwa, pięć. A nie taki, który chce szybko odnieść korzyść wykorzystując tani populizm.
Kto rozpętał i nadal rozpętuje antyukraińska histerię w kraju? Już nawet nie chodzi o Wołyń i UPA, chodzi o nienawiść do zwykłych ludzi, którzy uciekli przed wojną. To jest budujące? To jest obrzydliwe! A oni myślą tylko o zbijaniu kapitału politycznego na najniższych ludzkich instynktach.

Tepy hejt ? Ciekawe bo akurat zawsze mowią co i dlaczego… tylko trzeba posluchać. Dokladnie tak jak z wetami Nawrockiego. Zawsze mowi czemu zawetował ale rozumiem że sa ludzie ktorych nie interesuje dlaczego… mnie interesuje bo lubie wiedzieć a nie tylko sluchać krzyków.

Nie rozumiesz co napisalem? Dziś Konfederacja to opozycja i dziala jak opozycja. Bedą wybory wtedy bedą mowic co i jakby zreformowali. Dziś to nie ten czas.

Kto rozpętał antyukraińskośc w Polsce? To akurat proste… obecny prezydent Ukrainy.

Nooo,brawo kolego…Nie włączę się do krzyków [bo tym to się skończy…] bo mi szkoda tak ważnego dnia.Ale cieszy mnie każdy taki głos jak Twój.

Dziękuję

Pełna zgoda, decyzja Zelenskiego była po prostu głupia i nie przemyślana. Ale czy to jest powód by napuszczać ludzi na zwykłych Ukraińców? Na dzieci w autobusie? Na legalnie pracujących u nas, płacących podatki i ZUS ? A co oni są winni? Takie konflikty zalatwia się na drodze dyplomatycznej, no ale powiedziec o Nawrockim dyplomata… :rofl::rofl::rofl:
Na prawdę nie widzisz jak prawactwo politycy dokładają oliwy do ognia, szczują na nich? A Polaczkom wiele nie trzeba, taki przykład idący z góry osmiela ludzi i prowokuje do rekoczynow. Jakies bojówki Bakiewicza, jacyś ludzie w mundurach udający policje, kontrolujacy cudzoziemców na dworcu. Tak sie zaczynało 100 lat temu u pana z wąsikiem. Obejrzyj film Kabaret, wypisz-wymaluj to co u nas. A gdzie jest kościół? Dlaczego nie tonuje sytuacji w imię miłości blizniego?

Kto napuszcza ludzi na Ukraińców? Konkret poproszę. Dyplomatycznie? Tzn jak? Poproszę konkret… znow zresztą. Nie zauwazyleś ze Zelenski ma nas w d… . Poprosze o konkret dyplomato jak nalezalo to poprowadzic?

Czesto wspominasz czlowieka z wąsikiem… tak się akurat dziwnie składa ze Ukraincom jest do niego calkiem blisko , zeby nie powiedzieć najbliżej.

Ja pierdziele, człowieku, czy ty nie slyszysz tego seansu nienawiści w mediach w wykonaniu Brauna, Konfederacji a teraz dołączył fo nich Pis, ten sam pis, który 4 lata temu zrobił tyle dobrego, gdy wybuchła wojna. Ale notowania spadły im do 20% bo wyborcy odeszli do obu konfederacji. Wiec jak ich odzyskac? Mówić to samo co brunatni. To jest potworne robić coś takiego tylko w celu poprawy słupków poparcia.
Wiesz, ze w Niemczech jest o polowe więcej Ukraińców niż w Polsce? (1,5 mln) A słyszałeś o jakichś aktach agresji wobec nich tam? Bo ja nie. A u nas nie ma dnia by coś się nie wydarzyło. Młoda dziewczynka w autobusie została zwyzywana od ukraińskich ku*ew , myślisz że ci ludzie sami tak reaguja? Nie, ktos nimi steruje, wiadomo kto.
Niemcy odrobili lekcje z historii, my nie.

Braun to akurat osobny przypadek… powinien siedzieć.

Konfederacja i pis proszę konkrety

… nawolywania do linczu czy wywalenia Ukraincow. Konkrety

My nie odrobilismy lekcji? Masz rację caly czas dajemy sie robic wszystkim dookola.

Zablokowałem gościa z którym dyskutujesz… to zwykły konfiarski troll, nie ma sensu dyskusja z trollem, który nie rozumie lub ignoruje argumenty i logikę, napędza go wypłata w rublach, albo głupota.

Konfiarski trol? Argumenty? Jakie argumenty. Pytam o konkrety a konkretow brak. Zajaczkowska nawoluje do nienawisci prosze o konkret… cisza. Podobno konfa nawoluje do wywalania ukraincow proszę o konkret… brak. To są wasze argumenty?

@666 ma racje. Dyskusja z fanatykiem jest jak gra w szachy z gołębiem.
Po co mam ci szukac przykladow jesli i tak do ciebie nie przemowia.
Bez odbioru…

Moze po to żebyś mial jakiekolwiek argumenty. Na razie masz tylko swoje historyjki ktore Ci pasują do twojego obrazka. Jak ktos probuje rozlozyc to na czesci pierwsze i sprawdzic to naglenie warto rozmawiać.
Z jednym się muszę zgodzić… szkoda strzepic jezyka na fanatyków.

Ciekawe czy fanatycy znow bedą zdziwieni dlaczego przerżneli kolejne wybory.

Smutne jest to, że oni nie tylko w internecie się ciskają, ale w realu atakują małe dziewczynki… :slightly_frowning_face:

Nie będę zniżał się do Twojego poziomu.

A kto pomiatał córką pana Nawrockiego to już nie wspomnę.W necie.Takiego wysypu ludzkiego ścierwa nie przypominam sobie przy żadnej okazji…
I jeśli mogę Cię prosić,nie odpowiadaj bo akurat na Twojej opinii mi nie zależy.I nie mam czasu na propagandowe obsesje wariatów.

Błędy? Serio nazywasz to błędami?

To była skrajnie nieodpowiedzialna polityka głupich, krótkowzrocznych, totalnie niekompetentnych ignorantów, zaślepienie, nieznajomość historii i sam nie wiem co jeszcze, jeżeli miałbym używać słów uznanych za niewulgarne. Nazywanie tego błędem, to jak powiedzenie o amputacji nogi w kategorii zabiegu kosmetycznego. To nie była chwila, żeby nie było czasu do namysłu, tylko ponad dwie dekady rządów Putina, w ciągu których było aż nadmiar czerwonych flag w postaci ataków na terytoria sąsiednich państw, pseudoreferendów i aneksji terytoriów, wielokrotnych morderstw przeciwników politycznych, ingerencji w politykę wewnętrzną sąsiadów, oraz szeregu innych sygnałów ostrzegawczych, jednocześnie przy systematycznie rosnącym potencjale militarnym Rosji. Najbardziej w tym wszystkim żałosne jest to, że ci, którzy ostrzegali przed rosnącym zagrożeniem byli wyśmiewani przez tych, którzy teraz najczęściej używają argumentu ruskiej onucy i agenta. Nie kojarzę sobie faktu, żeby któryś z naszych rodzimych polityków przyznał się do ”błędu” w tej kwestii. Wystarczyło tylko zacząć mówić odwrotność tego, co powiedziało się dzień wcześniej, zrzucać swoją winę na przeciwników politycznych. Ludzie i tak wszystko łykną, więc wesoła karawana jedzie dalej …

O,o,o…Właśnie to!!!
Do błędu może przyznać się jedynie ktoś kto obserwuje,ODCZUWA i myśli.
Dureń okopany za barykadą swoich wishfull thinking i innych podobnych"kanonów wiary",na zawsze grzebie się w niemocy.Tak zrozumienia jak i działania.
I dlatego bez względu na to,co się dzieje,mamy jedynie podział na upiornych dogmatyków.Ślepców którym wcale nie zależy na wzroku.

To jest jednak zupełnie inny poziom - fizyczna agresja to dużo większy kaliber niż internetowy hejt. Z resztą to środowisko Nawrockiego zaczęło robić politykę na hejcie skierowanym przeciwko przeciwnikom politycznym, więc mógł się tego spodziewać wystawiając ją na forum publicznym.

Są niejednoznaczni w tej kwestii. Teraz PiS po nich papuguje i ma tzw dwa płuca. Da mnie to chore aby jedna partia miała kilka wersji światopoglądów

Bo to niespujne i tak jakby politycy się bali postawić na jedno

Czyli jesli pokazujesz glupoty (bylem delikatny) Ukrainy to znaczy jestes za Rosją? Czyli nie mozna zwracac uwagi Ukrainie? Mamy milczec i zgadzac sie na wszystko? Wtedy jest git?