Mam 2 oferty:
jedna na 18k z Polakami co robią oprogramowanie dla Żydów
druga na 20k w ukraińsko polsko rumuńskiej firmie co robią oprogramowanie dla Amerykanów.
dyrektorzy, managerowie, liderzy wszystko Ukraińcy.
Mam 2 oferty:
jedna na 18k z Polakami co robią oprogramowanie dla Żydów
druga na 20k w ukraińsko polsko rumuńskiej firmie co robią oprogramowanie dla Amerykanów.
dyrektorzy, managerowie, liderzy wszystko Ukraińcy.
Nie wiem…z jak cię zjedzo żywcem od paluszków zaczynając…bo wiesz o tych Ukraińcach to niektórzy takie rzeczy mówio
Jesli to firmy typu odgalezienia korpo? To narodowosc jest sprawą wtórna.
Pracował bym z Ukraińcami, nawet nie musiał bym silić się na odwagę. Tacy sami ludzie, jak wszyscy. Jedni są w porządku, ale skurwieli też u nich nie brakuje.
On się chyba boi Ukraińców. Albo Rumunów…i ta wyższa stawka jest podejrzana. Tak, tak napewno go zjedzo…
no Ukraińców się boję, bo tam nazistów sporo i ich kultura jest niższa od naszej. Do tego jak wszyscy na stołkach Ukraińcy to będą swoich faworyzować?
W Polsce jest tylu samo neonazistów. I nie tylko w Polsce.
Ale w Polsce czy na Ukrainie?
Oprócz bycia w UE i NATO nic nas nie różni. Też mamy nazioli i oszołomów.
Kultura niższa? A my to niby tacy oświeceni? To czemu ponad 35% społeczeństwa głosuje na partię która nienawidzi kobiet , Niemców, Żydów, ruskich (od 24 lutego należy się usprawiedliwienie), islamu, LGBT, zakazuje aborcji i in vitro, zadłuża kraj, wyprowadza nas z unii?
Oni dwoma językami na starcie rozmawiają a kultura i obowiązkowość obawiam się może być wyższa.
kultura Rumunów czy Ukraińców?
tych Ukraińców co ja znałem, a znałem sporo bo mieszkałem z 1 przez 8 miesiecy w akademiku i poznawałem jego kolegów to wyrobiłem sobie o nich zdanie, że są niecywilizowani i zawzięci. Niektórzy wozili się jakby szukając zaczepki (kompleks niższości?).
chyba ich jedynem plusem, jaki zauważyłem, to tzw. w ich języku “duszewność”. Jak rozmawiają z Tobą to patrzą na Ciebie jak na człowieka, głęboko chcą poznać, wytworzyć więź, a nie powierzchnownie tak jak Polacy.
Gdybym musiał tak pracować to bez problemu bym pracował. Jeden czy kilku odmiennych nie zmieni mi zdania o nich, wystarczy tolerancja i wyrozumiałość że obok jest ktoś z innym charakterem, sposobem myślenia czy mentalnością. Wywyższanie czy np pycha, narzucanie naszych myśli, itd, żle świadczy o nas nie o innych. Ukraińców, Rumunów mam na codzień zawodowo, wcześniej też ich poznałem w Italii. Chcesz żyć ! daj żyć innym !.