dotyczy to nowych aut, starsze tego obowiazku nie maja. choc od lat opcja jest jak klimatyzacja - w kazdym modelu podstawowym.
Auta z automatycznym włączaniem świateł dziennych produkuje się na ten rynek, na którym te światła obowiązują, czyli np, do Polski, czy Italii. Na pozostałe, wedle życzenia klienta. Zresztą domontawać takie ustrojstwo można na warsztacie w każdym aucie, jak ktoś ma taki kaprys.
mi nie chodzilo o automatyczne wlaczanie (podobnie jak z pasami, ze auto bedzie wylo jak ich nie zapniesz) - tylko wlasnie o opcje, zebys nie musial po warsztatach biegac - jest fabrycznie zamontowane - chcesz/musisz to korzystasz
Dokładnie tak.
Dajcie spokój już tej dyskusji bo to już jest właściwie sprzeczka. Niczego nowego już się nie dowiadujemy.
Ja się nie sprzeczam tylko spokojnie informuję szanowną koleżankę, jak to jest z tymi światłam. Oświecam…
Szanowny kolego, chciałbym poinformować, że zagadka pańska wzięta za pierwszem szturmem…
Jedna strona informuje, druga strona informuje i razem wychodzi sprzeczka. I sprzeczka też nie jest zła, ale tu już nawet przy pomocy świateł niewiele więcej da się oświecić.
Ja to zawsze zamieszczam na blogu zadania które się da wziąć, choć nie koniecznie pierwszym szturmem. Ale Ty w szturmach byłeś i jesteś dobry.
Kolega już tak nie gdera, bo moja interlokutorka @zolza bardzo kulturalnie dyskutuje.
Ja,za pozwoleniem,spojrze inaczej.
Jak zwykle próbując znalezć tych co sa inni…Co odstają lub nie myślą tak jak inni…
To jest wrecz fantastyczne zdjecie! Doslownie i w ewentualnej,przenośni…Zrobilem podobne w Warszawie,pare lat temu
Ty o oszczednosci,ja o"ludzkiej kondycji".
Przynajmniej jedno piwo by nam smakowało!
Mam nieodparte wrażenie żeś @collins02 nie w ten wątek wpisał co należy. Albo po prostu nie złapałem Twojej myśli.
Informuję że światełkka każde z ue dostaje a Uj wie po co.
Przeciez wyraznie napisalem wielkie"nic".Ze zdjecie fajne i ze inaczej patrze niz inni.Co chya jest normalne dla kazdego kto choc raz mial kamere w “łapach”.
No ale skoro piwa nie lubisz to trudno.
@Antykwa piwa nie lubi? Buahahaha!!!
No to czytaj co napisane…Bo ja innej drogi nie mam.
Ja tylko zareagowałem na podejrzenie, że Antykwa piwa nie lubi. On, ten Antykwa, ma takie samo podejście do piwa, jak Ty albo ja…
No to albo mniej moze,albo czepliwy jakis,co widze zresztą nie od dzisiaj…
Albo ma racje i powinienem sie wynieść tam gdzie nie ma “watpliwości”[to akurat po raz drugi].
Jeśli widzisz mnie @collins02’ie czepliwym to wypada mi się czepiać.
Napisałeś swój tekst takimi słowy i tak ogólnikowo że mimo kilkukrotnego czytania nie zyskałem pewności że dotyczy tego wątku. Może więc warto się nad wymową swojego tekstu zastanowić. Piszesz “fantastyczne zdjęcie” kiedy ja je najzwyczajniej wykadrowałem ze zdjęcia wziętego z internetu, więc mogłem mieć wątpliwości czy o nie chodzi.
Tym bardziej że - jak wyjaśniłem w późniejszym wpisie - wcale mi głównie o oszczędności nie chodziło.
Piwo z Tobą z racji podobnego spojrzenia chętnie wypiję i to niekoniecznie jedno. Jednak najpierw musimy rozmawiać jednym językiem i nie widzieć z drugiej strony tylko czepialstwa czy innej dziwnej zalety.
I tak tego piwa nie wypijemy wiec,zostawmy to.
Zdjecie uważam dalej za wspnmaiałe.
Ale rozwiązanie, to ono bardzo mnie się podoba…