Jesienią druga fala covida.
Eksperci porównują toto z hiszpanką. Szef WHO mówi że najgorsze przed nami.
No pacz, a w stanie Georgia od piątku otwierają salony fryzjerskie, kręglarnie, kluby fitness, kosmetyczki itp, a od poniedziałku kina i restauracje. To optymistyczne, za miesiąc zobaczymy z jakim skutkiem to pootwierają
Może nie będzie tak źle. Życie będzie utrudnione bo trzeba mieć maski, rękawiczki i stać 2m od bliźniego. Ciekawe jak to ogarną knajpy i hotele. O kosmetyczkach i fryzjerach nie wspomnę.
W sumie fajnie, że pojawiły się króliki doświadczalne w Danii, a teraz będą w US. Ja mogę jeszcze kilka tygodni w domu posiedzieć
W UK też mają na ludziach testować. Sam bym się zgłosił w zamian za dobry trunek.
Tylko trunek? A nie wolałbyś, żeby dołożyli zrobienie laski?
Kuszące ale te ładne laborantki mają kombinezony, maski i przyłbice. Robienie loda może być trudne. Choć z drugiej strony tamtą stroną wirus się nie przenosi.
Epidemie w ogole maja tendencje do nawrotow.
Ja pie***** …
I niestety myślę, że szef dobrze prawi. Wirus w dodatku podobno mutuje.
Ja się tam za bardzo nie znam, ale łykam to, co przyswajam po swojemu i co wyczuwam na “babski nos”.
Skutkiem śmiertelnym
Eee, do jesieni mogę już nie żyć…
Jak być optymistą? Bardzo pomaga słoneczna pogoda Po drugie, lekarstwo jest już blisko, a potem również szczepionka. Być może SARS-CoV-2 szybko mutuje, ale mam nadzieję, że następne szczepionki będzie już łatwiej zrobić. Przecież co roku jest nowa grypa i co roku jest też nowa szczepionka przeciwko grypie.
Nie zapominajmy, że większość ludzi choruje łagodnie. Logiczne przecież, że do lekarza zgłaszają się tylko ci, którzy mają ciężkie lub wyraziste objawy, a nie wszyscy zakażeni.
Dużym, jak nie większym, problemem mogą się okazać konsekwencje polityczne i gospodarcze, a w międzyczasie czeka nas dużo susza, co najmniej taka jak w 2015 roku.
Skutkow gospodarczych pandemii nie sposob przewidziec. Ostatnia hiszpanka wypadla w okresie wojennym i tuz po. Czy miala wplyw na pozniejszy krach gieldowy z 1929? Na pewno posrednio tak. O destabilizacje handlu swiatowego to już sie Trump do spółki z Chinami postaraja, banke spekulacyjna juz mielismy w 2007, teraz grozi druga - paliwowa. Skladniki koktajlu na nastepna wielka depresję podane na tacy.
Jedno co warto to upić się warto
Ponoć w Oksfordzie mają 80% na to, że wymyślili już skuteczną szczepionkę i już pierwsze dwie osoby są tą próbną szczepionką zaszczepione …
No popatrz, mi próbują wmówić chyba tego wirusa, a gdzie moja kwarantanna no gdzie skoro hm jestem podejrzany ino ujemny, 4 próbki pobrane i nic. Teraz słyszę że podobno moje leki zawałowe im blokują wyniki, odstawienie ich może być tragedią
Jedno co warto to zadbać o siebie, wirus nie to panna mi kawaler
Nie przejmuj sie, przed wyborami juz chorych nie bedzie.
Jakoś się nie przejmuj3 bo nie mam objawów podejrzanych, kolega powrócił z kwarantanny w internacie, wyposzczone jak pies na gołe kości, zmizerniał ba piwo mu nie smakuje, ale widać że dzieci są ucieszone jego widokiem