Jak widzicie najbliższą polityczną przyszłość Polski?

Zażyłeś LSD? :stuck_out_tongue:
Pusz była z SLD. :grinning:

Spadam, co byś mnie nie skopał… :rofl:

2 polubienia

Ja od ZAWSZE tak ich nazywam.
Nigdy prawidlowo…
Pora przywyknąć :wink:
To juz idzie w lata.

3 polubienia

Podobno w okręgu w którym startował JKM dostali bardzo mało głosów. Czy tam raczej sam JKM dostał bardzo mało głosów…

Nie pamiętam dokładnie

1 polubienie

Ten psu na bude bank Kurskiego nie ma nic wspolnego z UE. To twor z tego samego czasu co tworzenie sie ONZ. Nosi dumną nazwe Bank Swiatowy i służy ludzkosci mniej wiecej tak samo jak cala reszta tej organizacji.

Pomysl logicznie? Jak prezes moglby cos da swojaka ugrac w UE? A Kurski europoslem zdaje się byl, zanim ni podczepil sie o bardziej oplacalnego koryta telewizyjnego.

1 polubienie

Sytuacja konfy. Ciekawe jaka czeka ich przyszłość

Będą się miescic na granicy wyborczej, czasem kilku poslow, czasem kilkunastu…

1 polubienie

Akurat nie to jest ciekawe a raczej to,czy ktoś wreszcie przemówi Korwinowi do rozumu by juz odpoczął.Nie wierzyłem w to a jednak chyba sie na to zanosi.
Lata 80-90 juz minęły i doprawdy wielka szkoda by sie stała gdyby Korwin odszedł w pogardzie czy niesławie.
Bez niego 3/4 politykow i gawiedzi głosującej,nie miałaby nawet bladego pojęcia,czym jest prawica.
Zresztą i tak gros wszelkich baranów dalej,po tych wszystkich latach,twierdzi że prawica to pis :exploding_head:

2 polubienia

Przegiął i doczekał się roli hamulcowego.
Jak na tak inteligentnego człowieka…Aż ręce opadają.Przecież on stracił wszystko pieprząc bez ładu i składu,o kobietach!O prawie do głosowania a jeszcze gorzej wyszło gdy zaczął snuć niezdrowe farmazony na temat pedofilii :roll_eyes:
Starość po prostu jest nie dla każdego…

3 polubienia

Jeśli chodzi o JKM, to on zgłupiał wcale nie na starość, już dawno plótł bzdury. Pamietam jak przekonywał, żeby znieść limity prędkości na drogach, bo im samochód szybciej jedzie (trzymajcie się krzeseł teraz!) to krócej zajmuje miejsce na jezdni w związku z czym będa mniejsze korki :rofl:
A było to ze dwadzieścia parę lat temu.

5 polubień

Im szybciej jedzie tym łatwiej się rozbije i będzie mniej samochodów. I kierowców. I co gorsza takze tych co prawidłowo jechali…

3 polubienia

I precedens Kukiza jest nadzieją że 3 droga się nie skusi na jakieś koalicje z PIs. Wiedzą że wchodząc w układy z Pis tylko stracą. Mam nadzieję że wiedzą.

1 polubienie

Tak ale to są sprawy malo istotne w swiecie polityki.To jest folklor,zreszta z dużą dozą prawdopodobienstwa,naglasniany przez media w ramach polowania na sensacje.
Znam Korwina z lat 90-tych.Byl u nas w radiu,przez pol dekady pilismy piwo w Stajence Pegaza na Moscie Teatralnym w Poznaniu…
I nie ma mowy nawet o jakimkolwiek porównaniu.
Tak na marginesie…Prze blisko pół roku byłem na pograniczu uwodzenia dziewczyny mojego kolegi z ostatniej klasy w liceum.Ona była skarbnikiem,organizatorem spotkan-mittyngów,główna postacia w komisjach wyborczych itp.
Dla dzisiejszych imbecyli pseudodziennikarskich,ona nie miala zapewne prawa nazywać sie kobietą :exploding_head:
Cóż…Tolernacja czy jak przyjąć znaczenie tego scoorvionego słowa,niejedno ma imię!

1 polubienie

Jeśli ta teoria padła 20 lat temu, to można JKM wybaczyć. Obecnie, aby skrócić korki na drogach, można po prostu skrócić samochody :crazy_face:

.albo wydłużyć drogi/autostrady :upside_down_face:

3 polubienia

No niestety u niektórych starość to skleroza, nie majaca nic wspólnego z alzheimerem.
Nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoć to jakieś mikrowylewy i mózg nie nadaza z naprawianiem połączeń.
Przynajmniej tak mi tlumaczyli w przypadku mojej mamy ostatnio.

3 polubienia

Pamiętam.

2 polubienia

W brydza gral swietnie i nieszablonowo przy tym myslal. Dobrze sie analizowalo jego partie.
A teorie ekonomiczne? Czasem ocieraly sie o cos w stylu “Powrót do przyszłości” ( czyli SF, wiec nie wiem czy ogladales?)
Ale w sumie zaprojektowanie wspolczesnego systemu podatkowego opartego na sredniowiecznych zasadach z dziesiecina i podymnym wlacznie bylo dosc przewrotne, ale zastosowanie czegos takiego? Dobra, wystarczy, ze inni swoich pomysłów gospodaczych na myszkach w laboratorium nie wyprobowali.
A JKM z tym swoim liberalizmem to mi tak pod sofistów podchodzi. Stary nurt filozoficzny, ale wiele jego założeń zdaje sie byc ponadczasowe.

3 polubienia

Czego by nie rzec,nie znam nikogo [poza wspomnieniem Kisiela i być może,mlodego Tyrmanda] kto wytrzymałby z nim polemikę.
Zostawiłem w Poznaniu jego zbiór ok. 30 felietonów.Plus kilkanaście w zachowanych Angorach…
Faktem jest że życie w jakimś osobliwym,nieistniejącym de facto,świecie,często po prostu uniemozliwia kontakt.Jeszcze gorzej gdy stosuje sie rachunki prawdopodobieństwa oraz równania ze zmieniającymi sie niewiadomymi,wszedzie tam gdzie wystarczy uśmiechnąć się,wyspać,przewietrzyć pokój lub wypić herbatę.Lub w najgorszym razie dodać 2 do 2.
Świat bez ekscentryków byłby jednak bardzo szary.Takie koszary niczym efekt urawniłowki.
Brednie 90% normalsów przynoszą znacznie wiecej szkody bo to im naród powierza władzę i to sie raczej nie zmieni bo tłum zawsze bedzie tłumem a mniejszość,mniejszością.Żaden tłum nie zada sobie trudu zrozumienia czegoś czego od pokoleń nie rozumie.Chyba że w efekcie jakiejś złośliwości…
Pamietam jak dziś,moment gdy po raz pierwszy zwrociłem na niego uwagę.Bylo to wieczorem,gdzieś kolo 1987-8 roku gdy chyba na Trojce,miała miejsce kilkuminutowa rozmowa z Korwinem.Pamietam tez że to nie mlody Małcużyński prowadził wywiad a wspominam o tym gdyż ów przypisywał sobie"odkrycie" Korwina…
Otóż padło wtedy pytanie,czym dla pana jest codzienna normalność…
Odpowiedz Korwina dała mi obraz…Sherlocka Holmesa co setnie mnie ubawiło ale poza tym,uznalem że bardzo nam po drodze.Z tą herbatą,jajecznicą [chyba] poranna gazetą i krotkim wypadem do pobliskiego pubu :blush:
I wtedy,u schyłku republiki jaruzelskiej,to dopiero brzmialo ekscentrycznie! :wink:

2 polubienia

Ja to brydż…
No i moja babcia mowila, ze on nieelegancki, bo muszkę przed obiadem zakłada. A nie wiem czy miala rację? Bo rowniez twierdziła, ze przed poludniem nie nalezy pic alkoholu. To jak niby “zaleczyc” kaca? :rofl::rofl::rofl:

2 polubienia

Och,tych teorii jest tyle co głosicieli…
Oscar Wilde zwykł mawiać że prawdziwy gentleman nigdy nie wstaje przed 14 :innocent:
Koniec świata,jak powiedziałby niezapomniany Popiołek…

2 polubienia

Oj jest. Hiszpan ciezko by sie zdziwil, ze rybe je się dwoma widelcami (to zdaje sie ruski zwyczaj?) A nie widelcem i nozem? Specjalnym, zaokrglonym. A do miesa tez podają osobny.
Zreszta zastawa stolowa to temat rzeka.
Tylko Komorowski nie wiedzial, ze królowej wina nie nalezy podpijać
https://bliskopolski.pl/ludzie/bronislaw-komorowski/podebranie-kieliszka-krolowej-szwecji/
JKM by wiedział, ekscentrykiem nie zostaje się nie znając zasad kindersztuby.

2 polubienia