Jak wyglądał najciekawszy początek znajomości z kimś z pytamy?

Fajny. W rebusach jednak obowiązują pewne reguły

1. nie wolno zmieniać sobie literek w wyrazach
    2… Nie piszemy niczego, tylko pokazujemy obrazkami i wyraz nie możesz zastąpić czasopismem o tej nazwie, gdzie nazwę mógłbyś wziąć w kółeczko, by zaznaczyć, że to o to chodzi, albo nie brałbyś nazwy w kółeczko i niech się rozwiązywacze domyślają.

Ogólne założenia masz fajne, tylko dopracuj jeszcze te drobiazgi o których napisałam i będzie z Ciebie niezły rebusiarz.

to rozwiąż to :rofl:

Za trudne to dla mnie. Wychodzi mi
rękaw kostki
dłoń wlód
Proteza wtopnienie.
Żaden pomysł nie wydaje mi się dobry do rozwiązania :slightly_smiling_face:

Podpowiem zmień ostatni obrazek na nazwę angielską.

Rękawice?
To przy lodzie powinieneś dać mała flage aangielską

A widzisz… Następna moja podpowiedź. Jeśli chcesz, by coś było odczytane po angielsku, to na obrazku w którymś z rogów musisz umieścić maleńką flagę UK, bo tak, to można sobie chcieć! Języków na świecie jest niemało.
Rękawice

Psujesz koleżance zabawę.

Łatwe było? Ja rozwiązując rebusy sprawdzam też angielski. Mało prawdopodobne jest by był inny język.

Uuuu…
Piochus, teraz to masz do dyspozycji samego mistrza Bingolę. Jak Mistrz @Bingola Ci podpowie, to ułożysz taki rebus, nad którym będę siedziała tydzień, zanim go rozwiążę (o ile w ogóle dam radę). :wink:

Mogłeś dać te rękę po prostu w lodzie i wtedy niepotrzebna jest literka W.

Już Mistrz utrudnia rozwiązywaczom :upside_down_face:

No wyobraź sobie że mam taki nad którym wielu by siedziało z miesiąc. Ale no nie do końca jest idealny. za dużo w nim logiki informatyka.

Dodam i ja tu swoje 3 centy …

W rebusach nie powinno być jakichkolwiek rysunków nawiązujących do rozwiązania.
Wyraz rękawice jest już sam w sobie powiązany z ręką, więc jeśli rebus ma być zgodny z kanonami sztuki szaradziarskiej, żadnej ręki nie powinno na nim być.
To tak jakby na przykład do rozwiązania “kościotrup” dać kości a potem literkę o i trupa.
Ale, ale. Nie to jest ważne. Ważne jest to, że Piochus zapodał rebus (czyżby pierwszy?) i powinno się to jakoś uczcić. Tylko kompletne nieroby są bezbłędne.

Zdrowia!

Już chyba z 4

Niezłe.

Było i jest tych znajomosci kilka może kilkanaście . Z niektórymi tylko w internecie z niektórymi w realu i te znajomosci trwają do dzisiaj .
Pierwszym znajomym poznanym osobiście był kolega @birbant …i nigdy nie zapomnę tych słów na powitanie „ Jesteś duża albo ja się skurczyłem”

Powiem więcej - świetne! Rebus osobowy! :slight_smile:

Ale gdzie tam…Oni chyba nawet ze sobą nie gadali a jesli to rzadko.Irlandczyk pisal wlasciwie tylko o monetach.Indianin [Chetan Wakan Mani to imie slynnego wodza Dakotów] wrecz przeciwnie,tylko rzadko.Z oczywistych powodów.

Nie będę polemizował, bo w tem temacie ogarnęła mnie mgła niepamięci i muszę tu oprzeć się na Twojej.