Jaka jest dzisiaj rura z gazem?

Odpowiedź w piosence …

:upside_down_face:

4 polubienia

Pora rozpalić ognisko

4 polubienia

Pusta… XD tez moze byc

1 polubienie

Jakem młodszy był, to jak zobaczyłem fajną rurę, to zaraz do niej gazem… :crazy_face: :joy:

3 polubienia

GAZ-69 :wink:

3 polubienia

Jeździłem tym, ba, nawet robiłem na takim kurs na III kategorię prawa jazdy.

Przypomniało mnie się też, że kiedyś, jak się zachciało dać w rurę, to do się dawało w gaz…, albo odwrotnie. czy jakoś tak… :crazy_face:

2 polubienia

Swojego czasu jeździłam trochę podobnym GAZ-em :slight_smile:

Ja też, tyle, że na ciężarówce GAZ (chyba 303)

2 polubienia

GAZ 63 Lublin.

3 polubienia

image

4 polubienia

image

4 polubienia

A musi być gaz? Gazik też nam wystarczy!

gazik2

A tu nawet z rurą (wydechową) gaz mamy! :joy:
gazik3

5 polubień

My dumny naród, gazy puszczamy własne… :crazy_face:

Ruskie wymyśliły wodę w tabletkach, ale teraz zabrakło jem wody do rozpuszczenia tych tabletek… :crazy_face:

6 polubień

Możliwe; fajnie się jeździło, wtedy nawet nie marzyłam o własnym aucie :slight_smile:

5 polubień

image

5 polubień

Ja mu w gaz, a on zgasł… :joy: :rofl:

4 polubienia

Dlaczego Wałdimir na chwilę wrócił się do domu?
Żeby sprawdzić, czy zakręcił gaz. :upside_down_face:

2 polubienia

Taka ciekawostka… mieszkam na wsi na końcu świata i tu nie ma zadnego gazociągu doprowadzonego :grin: każdy dom, ktory używa gazu ma takie wielkie butle z gazem gdzieś na zewnatrz. Nie ma jak tam sprawdzić ile jeszcze zostało… więc czasem chcesz ugotować obiad, odpalasz kuchenkę i niespodzianka! Nie ma gazu! Trzeba wtedy zadzwonić do firmy, która te butle obsługuje i oni przyjezdzaja je wymienić o ile jest to w godzinach ich urzedowania. Gorzej jak jest weekend albo święto, wtedy dodatkowy koszt… chyba ze chcesz czekac.

3 polubienia

Nie bądź pan rura i nie pękaj pan… :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

A nie masz rezerwowej kuchenki elektrycznej? Takij przenosnej jednopalmikowej chociaz?
Tyle, że pewnie z ciepłą wodą tez klopot? Ja mam też butle, tylko te 11 kg i zawsze jedną w zapasie, bo do wioski transport jest dwa razy w tygodniu.

2 polubienia

Przez kilka lat też korzystałam z takiej zewnętrznej butli, tyle, że miała wskaźnik zużycia gazu :slight_smile:

2 polubienia