Nie butle @kaziu tylko pewnie to są zbiorniki do postawienia w przydomowym ogrodku. Cos w rym rodzaju.
Podobne z wyglądu bywaja tez na inne paliwa - ropopchodne.
Nie butle @kaziu tylko pewnie to są zbiorniki do postawienia w przydomowym ogrodku. Cos w rym rodzaju.
Podobne z wyglądu bywaja tez na inne paliwa - ropopchodne.
Sory zapomniało mi się o zbiorniku na gaz, choć jest mało stosowany, dużo bardziej jest na olej opałowy w naszym klimacie. Przy obecnych cenach będzie mniej wyboru bo drogie do ogrzania i zagrzania wody w czajniku - węgiel po 3000 zł/tona, peletu 2500zl tona, gaz i olej pomiędzy, drzewo najtańsze ino nieekologiczne / smog / bo piec VI klasy droższy od węgla. Inaczej zakaz palenia drzewem
Nie wiem jak to wyglada z doplatami w przypadku produkcji rolnej? Tu kazdy kraj ma swoje zasady, a ja najwyzej kiełkująca cebulę do szklanki z wodą wstawie na szczypiorek
Mało osób widzi fizycznie te dopłaty które dała UE - ekologia - wiatraki, kotły, elektrownie wodne, solary itd.
Rolnictwo ma coraz więcej ograniczeń, cudem są dopłaty do paliwa rolniczego i nawozów, oraz modernizacje kurników czy obór. Zanim kasa dotarła to już była rozdana / w większości na inne cele niż opisane w wniosku / z kredytów bez pokrycia. Rząd ma ponad 100 wniosków nie zakończone - może zakończą je za 2 kolejne kadencję. Teraz nie ma na uchodźców, i ludzi którzy oferowali im pomóc, choć UE już kasę dała większą niż była potrzebna
Można ziemniaki zawekować jeszcze, i chleb zamrażać
Zapas zamrozonego pieczywa mam, a wekow od dziesiecioleci nie robię, chyba, ze pare słoiczków dla kaprysu. Zresztą cały rok są świeże warzwa i owoce (mniej lub bardziej sezonowe), więc po co?