Tak pieknie jak na zdjeciu to tutaj nie ma…Musialbym chyba udac sie do Szkocji.Co zresztą mam “obstukane” z kolegą Irlandczykiem,na czas po zarazie…Edynburg welcome too
A dzisiaj…Leje z jasnego nieba.Czaszka dymi po meczu…Rano ciemno,wieczorem ciemno…Przynajmniej kilka razy w roku zadaje szwagierce to samo pytanie…“Jak Ty w Norwegii wytrzymujesz???”
Gadanie o pogodzie to nie przesada ale wciaz prawdziwa specjalność wyspiarzy.Bywa zabawne…
Ale jesienią wszystko jest jakies coorevsko listopadowe.Smutaśne,jakby z przymusu…Czlowiek by sie zdrzemnął a nie może
Jeszcze raz wroce do plyty ktora jest dla mnie swoistym portretem jesieni https://www.youtube.com/watch?v=BsOlHrxgpAg
Zdarzyło sie w mysią noc…
Pewnie sie myle w ten typowo europejski sposob ale czasem mam wrazenie ze taka muzyka nie powstalaby gdyby nie proza sióstr Bronte lub samego Dickensa…
Jesien przypomina wiosne, tylko dzien krotki.
Tez zastanawiam sie jak ludzie wytrzymuja pod kolem podbiegunowym?
A muzyczke to ja dzis jakas taka abstrakcyjno wspomnieniowa (kasete wyciagnelam)
Bardzo malo dzieli te nagrania w czasie.Az dziwne…Przydalby sie tutaj @Bingola…
Ja szybko od Genesis dzisiaj,przeskoczylem na King Crimson…Ale to na fejsie.
Jesien chyba pozostaje najbardziej malowniczą pora roku…Dlaczego?
Rozbudza wyobraznie?
Oferuje najwięcej kolorow?
A moze dlatego ze siedzimy w domu i tylko spogladamy na swiat za oknem?
I to jest jesień???
To Ty masz jak w raju…
Juz na “kanarach” cos mi mowilo by zwinąc manatki na starość…Nie ma na co czekać…
Ale potem…Odzywa sie ta patriotyczna tesknota…
FAktycznie - Baranek i Wind&Wuthering niby tylko dwa lata różnicy! Ta ostatnia, to typowo jesienna płyta, nie tylko ze względu na okładkę. A najbardziej jesienny utwór to oczywiście ten: Collinsowsko-hackettowski: https://www.youtube.com/watch?v=EeZRdd_1b4g
Ale kiedyś pamiętam Niedźwiedź w Trójce puścił ten kawałek mówiąc: “Jak ja lubię ten utwór jesienią”
Raj tez ma swoje wady. Hiszpania ma bardzo zrozniciwany klimat.
U mnie to masz dwa miesiace kiedy musisz sie martwic o porzadne ogrzanie mieszkania, ale w polnocnej i polnocnozachodniej czesci, czy w gorach zima jest zimą.
Zima srodzienmomorska jest chlodna i wilgotna, co dla reumatykow jest pieklem.
No i Niedzwiedz ze swoim radiowym uchem,trafil w sedno!
Inna plyta a wrazenie dość podobne
Zbieg okolicznosci?
Anglia?
Nasze wyobrazenie?
Kiedy ostatnio bylem w Hastings,mialem wrazenie ze widze to wszystko w jakiejś panoramicznej"pigułce"…
To troche wykracza poza sfere muzyczną ale tylko troche…
Miałem nadzieję na odwiedzenie Anglii (a raczej Szkocji) jesienią, ale koncerty Genesis zostały przełożone na kwiecień. I też kurcze nie wiem, czy dojdą do skutku!
Bądz raczej na"nie"…Zeby nie bylo rozczarowań…
Mozna przyjechac ale…Co to za wizyta gdy wszystko jest zamkniete,poza Tesco i Starbuksem?
A jeszcze trzeba odsiedziec w separacji 2 tygodnie…
Na dzisiaj nie mozesz byc tego pewnym.
Decyzje zmieniają sie praktycznie co miesiac,jesli nie cześciej…
Wiem to po…lotach.Linie probuja byc uczciwe ale…Te niby bony i tak sobie potem odbija w cenie…