Jaką najdziwniejszą rzecz trzymaliście kiedyś w lodówce?

Moja mama potrafi do niej schować różne dziwne rzeczy…okulary też się tam kiedyś znalazły :grin:

4 polubienia

Piwo bezalkoholowe…Na życzenie pewnej Dorotki z Krakowa.

1 polubienie

bezalkoholowe, czy na słodko…toż to profanacja piwa :smile:

4 polubienia

Tak wtedy chciała…Ale wyrosła z niej porządna dziewczyna.Od lat nie byłem na tym jej Krowodrzy ale ona sama chyba wciąż jest taka sama.Fejs jednak pomaga…

Cukiernicę z cukrem. W końcu posłodziłam kawę cukrem z torebki, a cukiernicę znalazłam później. :thinking:

3 polubienia

Kluczyki do auta. Długo ich szukałem. A kiedyś sól.

2 polubienia

Pieniądze w zamrażarce. Zanim zaczęło sie płacenie kartą i przelewy pensji na konto.

2 polubienia

To były więc zamrożone pieniądze… :thinking:

Ja tak nadal robię… Tylko pewnie z innego powodu, niż Ty.

3 polubienia

Może nie w mojej, ale… Po imprezie, gdy goście się rozeszli do domów, standardowe porządkowanie kuchni, mycie garów i takie tam. Następnego dnia Pyzunia szuka w nerwach popielniczki, ech… Okazało się, że w jakimś dzikim odruchu schowała ją do lodówki wraz z innymi pozostałościami ze stołu, czyli serami, wędlinami itp. “Fakt autentyczny”, jak to mówią. Bardzo mile wspominam ten czas, ech… :hugs:

4 polubienia

Ten wątek był kanwą filmu WIELKA MAJÓWKA. Debiut Zamachowskiego. Jeden z moich ulubionych filmów młodości. Dziś takie filmy nazywa się 'kultowymi", ech…

4 polubienia

A dzisiaj nie ma już nawet kina w Poznaniu,w którym obejrzałem ten film po raz pierwszy…Jest biedra albo to drugie,zielone…Dawno tam nie byłem.Kiedyś,w kinie Wilda,bywałem średnio,raz na tydzień.To tak a propos kultowości…

2 polubienia

W moim mieście w iście 'kultowym" kinie POMORZANIN, które jako pierwsze miało instalację dźwiękową Dolby Stereo, obecnie po kolejnej nieudanej próbie zagospodarowania, istnieje chory pustostan, ech. Wszystkie kina zżarł moloch. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz byłem z wizytą w Multikinie, ech. Tego typu obiekty chyba tracą na znaczeniu. Mamy w domu telewizory na pół ściany, dostęp do platform streamingowych, oglądasz co chcesz i kiedy chcesz.

3 polubienia

Cinema Paradiso,Tornatore,się kłania.Proroczy film pod tym względem…
Pomorzanin kojarzy mi sie natychmiastowo z Toruniem.Dobrze kombinuję?

1 polubienie

Słupskie Milenium, pierwsze kino stereo w Polsce też stało się placówką handlową jakiejś sieci ale nie pamiętam, której…

2 polubienia

A bywało sie tam, bywało! :slight_smile:

2 polubienia

Skarpety

1 polubienie

I lodówkę pogięło?

1 polubienie

Pamiętam, byłem tam na “Błękitnym Gromie” z moją ówczesną dziewczyną z Bydgoszczy. :slight_smile:

2 polubienia

Zastanawiam się,czy ja w Słupsku w ogóle byłem…No bo w jakim mieście kasjerka dworcowa,zajechała mi po kaszubsku w taki sposób że łatwiej zrozumieć gościa z Newcastle???
Ale wiem że szwendałem się tam kiedyś… :thinking:
Był taki klub,Czarni Słupsk,prawda?
Może to jest trop…
A może o jeden jabol za daleko było :innocent: :thinking:

3 polubienia

Filmy do aparatu się kiedyś trzymało

2 polubienia