Jaki jest najstarszy żyjący polski aktor/aktorka?

Bo to aktorka teatralna, w dodatku związana niemal wyłacznie,ze Szczecinem.
Normalnie zawsze coś mi gdzieś dzwoni ale tym razem, nic.Sprawdzilem i chyba po raz pierwszy widzę aktorkę-weterana której cv pozbawione jest niemal całkowicie ról filmowych!

1 polubienie

FAKT właśnie uśmimercił Barbarę Brylską myląc ją z Barbarą Rylską…

1 polubienie

Kiedy???:pleading_face::rose:

1 polubienie

Dzisiaj.

Ja nie pytam kiedy zmarla tylko kiedy Brylska usmiercili? Zjecia tez pomylili?

1 polubienie

Artykuł źle podpisali.

To pani Brylska ma przed soba dlugie zycie… Przesąd tak twierdzi.

2 polubienia

Tego akurat nikt jej nie odbierze bo już ma prawie 84 lata.

2 polubienia

Ale ten czas leci…

5 polubień

Paranoja…
Ale czemu mnie to coraz mniej dziwi?

Powtarzam to niemal codziennie.Pisalem o tym kilkanaście razy,choc może niepotrzebnie w temacie co to niby miał być do śmiechu…
Ale to Ty kolego, dwa razy pisałeś ze przesadzam bo czepiam się literówek.
Korzystając z okazji, jak jest naprawdę,chyba teraz każdy widzi a poza tym,nie czepiam się ludzkich błędów a zawsze będę się czepiał braku pokory i braku korekty.Czyli pospolitego chamstwa wobec odbiorców.
Wracajac do tematu śmierci B.Rylskiej…Podobnego popisu głupoty,nie przypominam sobie, jak żyje…I to w dobie internetu gdzie nawet ktoś o poziomie ameby,może klikać i sprawdzać do woli…

3 polubienia

Dodam że właśnie się dowiedziałem z niezastąpionego Onetu ,ze w Anglii trwa 1/32 Pucharu Polski. :joy: :joy: :joy:

2 polubienia

Ja na onet od lat nie zaglądam.

Oj no przecież nie pomylili ją z Roksolaną ani nikim innym…teraz się nie weryfikuje informacji, bo wszystko jest w internacie.

2 polubienia

:hushed::open_mouth::open_mouth:

1 polubienie

Dzis skojarzylam ogladajac po raz kolejny Va Bank.

Zdzisław Kuźniar 93 lata. Żyje, sprawdziłam.
Oststnio widzialam go na deskach wroclawskiego Teatru Wspolczesnego pare lat temu w swietnej szztuce Garnitur Prezydenta.

3 polubienia

siedzisz w internAcie z nami, piszesz w nim i się dziwisz :thinking:

1 polubienie

Zdjęcie mnie tak zmyliło że pomyślałem o zupelnie innym aktorze.Kuzniar to niezliczona ilość dosyć charakterystycznych,drugoplanowych ról jak np. w"Jak rozpętałem drugą wojnę światowa"gdzie grał kapitana jugosłowiańskiego statku…Tam gdzie Starostecka śpiewała :blush:
Kojarzę go z wiecznym"podkoszulkiem" lub mundurem.
Aaaaa…Warto wspomnieć!!! Był bowiem taki znakomity film ,krótkometrażowy raczej,Janusza Kondratiuka,“Niedziela Barabasza”.Kużniar zagrał tam…bramkarza pilkarskiego któremu zza bramki dokucza żona…Niby nic a jednak,kapitalny film!

We Wrocławiu w teatrze,jeszcze nie byłem :innocent:

3 polubienia

I gdy kłóci się z żoną przeciwnicy strzelają mu bramkę :slight_smile:

3 polubienia