I dlaczego jednym idzie w życiu jak w pysk strzelił a komu innemu jak krew z nosa?
Jak kiedyś takiemu jednemu w pysk żem strzelił, to mu krew poszła z nosa.
To się nie martwić, że idzie jak krew z nosa cały czas?
Martwić to się trzeba, jak krew idzie z nosa bez uderzenia.
A jak sprawy idą, jak krew z nosa, to źle, jak ta krew kapie, ale, jak tryska, to dobrze, jeżeli to ma być metafora.
Lepiej jednak, by sprawy szły swoją koleją, a krew z nosa nie leciała.
Nie wiem.Jeżeli się dowiem to napiszę o ile internet mi nie nawali bo mi to jak w ten pysk raczej nie idzie.
To kwestia wielu czynników. Rodzinnych, osobowościowych, geograficznych
Życie jest trudne, trudne jest życie,
więc napić się trzeba należycie.
Czasem pozostaje się już tylko napić. Życie wtedy mniej boli. Do wytrzeźwienia
Odwieczne pytanie: dlaczego jeden rodzi się piękny, mądry i w rodzinie milionerów? A inni nie?
A potem się ludzie dziwią, że jak garbaty to podły
Może to sprawa związana z naszymi wcześniejszymi wcieleniami? Ktoś był w poprzednich wcieleniach złym człowiekiem, to teraz musi się przekonać na własnej skórze, jak to jest … Teraz albo zacznie sobie uzmysławiać, że za coś pokutuje i się zmieni, albo dalej będzie brnął i czynił zło i nierozsądne rzeczy …
Napisałem może …
Hm… myślisz, że tak mało było “dobrych” w poprzednim pokoleniu, że wokoło tyle głupoty i zła?
Pociągnę Cię za język: czy wg Ciebie, Włoch w następnym pokoleniu może być Libańczykiem?
Reinkarnacja to ciekawy temat
Wokół zarówno sporo głupoty jak i wspaniałych rzeczy - to kwestia spojrzenia na pewne sprawy i subiektywnej oceny danej osoby.
Według mnie każdy może być w następnym wcieleniu każdym.
A może nie jest tak źle i nie trzeba miauczeć? Pomyślę o tym w dzień. Póki wszyscy żyją to nic się nie stało. Śpijcie, miłych snów
Miauczeć nie trzeba…
W założeniu? Jesli uwierzysz?
Komunikatywność miauczenia
Trudności życiowe nie mają żadnego sensu. Po prostu są. Większość rzeczy dziejących się w życiu jest pozbawionych jakiegokolwiek sensu, a jednak się dzieją a wszystko co się zdarza, jest konieczne.
Problem masz? One to znaczy klopoty mnożą się jak chcą
Dranie i paskudy