To jakie polecasz?
W zasadzie przeglądam większość najpopularniejszych portali począwszy od wp, onetów, wprost, itp., do tego pap.pl, msn, 300polityka, dziennik, gazeta, money, puls biznesu, czasami BBC czy CNN … i czort wie co tam jeszcze. Potem ze wszystkiego wyciągam jakąś średnią i mam wrażenie że dalej całe g… wiem o świecie.
Pogoda jest o wiele lepsza w aplikacjach na smartfon, bo te słoneczka, parasolki czy chmurki w TV to styl lat 60. XX wieku.
To chyba w Polsce.
Dokładnie Tak wygląda prognoza pogody w większości stacji TV. Jak za czasów Pana Wicherka w latach 70. Tyle że wtedy była rysowana kreda na planszy a teraz jest cyfrowo. Ale “interfejs” jest taki sam. W USA już 30 lat temu pokazywano w prognozie aktualne mapy radarowe i satelitarne.
U mnie to az z tym przesadzają, zamiast powiedziec czy mam wziac parasol i sweter 10 minut wykladu z meteo. Juz nawet comulonimbusa od cirrusa odrozniam.
A izobary to prawie tajemnic nie maja…
A izohiety?
Izo, bary masz, jak tragarz…
Masz na mysli te kolorowe prezentacje gdzie przytopilo, bo w niebie podlogi myli?
Jeszcze częstują innymi izoliniami, ale bez znajomosci ich nazw jakos udaje mi sie przezyc
Izo, linia twej figury bezbłędna…