Jakich wiadomości słuchacie?

Jake stacje z wiadomościami TV uważacie za najbardziej obiektywne, a które mają agendę, nawet najbardziej głupią? Osobiście oprócz kanadyjskich CTV in CBC, oglądam MSNBC, FOX News (obydwie dałyby się pociąć za linię polityczną) i CNN (Najbardziej obiektywna w US moim zdaniem)l ale również od jakiegoś czasu oglądam katarską Al Jazeera, która zdaje się mieć bardzo centrowe podejście, nawet do problemów Izraela…

2 polubienia

Lokalne hiszpanskie. Na ogol sa w miare obiektywne
Wsparte roznymi portalami - bez wzgledu jak jest opisany fakt pozostaje faktem, a i tak wiekszosc newsow pochodzi z duzych agencji prasowych - wzbogaconych pozniej o wyobraznie pracownikow redakcji, bo czasem ciezko ich nazwac dziennikarzami.

1 polubienie

BBC-1
Czasem ITV-1 Zdarzylo mi sie pare razy Al-Jazeera UK i,co ciekawe,przez 5 minut nie widziałem ŻADNEJ śniadej mordy!!!
Ale to taki przypadek.
W Polsce TVN 24 a czasem dla porównania,Polsat.
Niestety nie potrafie dokladnie odpowiedziec na to pytanie bo Trójka przestała dla mnie istnieć.

2 polubienia

Różnych; zarówno PTV 1, jak i TVN, czy Polsat. Niestety, nie znam tak dobrze języków obcych, więc zostają tylko stacje polskojęzyczne. Radia nie lubię - za dużo reklam.

2 polubienia

Pozytywnych - czyli ostatnio wolne mam :joy:

4 polubienia

Telewizji oglądam mało jeśli już to TVN 24. Z internetu polecam serwis Oko Press, naprawdę profesjonalne i obiektywne żrodlo wiadomości

4 polubienia

TVN24 i Onet.

3 polubienia

Głównie TVN24, ale nie uważam tej telewizji za szczyt obiektywizmu i neutralności w każdej sprawie.

4 polubienia

To trzeba sobie dozować, żeby nie oszaleć. Chyba, że masz dobre prochy albo umiesz się znieczulić alkoholem.:frowning:

2 polubienia

Różnych, takich jak France Info radiową i telewizyjną wersję, oraz BFM, Cnews, i jeszcze różne po trochu, tylko denerwują mnie stacje z dużą ilością reklam, dlatego ich rzadziej słucham.
Z angielskich to lubię LBC news, chociaż nie tak często jak kiedyś. Też GB news.
Jest też australijska ABC chyba, to z YT live jak są słucham.
Amerykańskie to NPR news. Oglądałbym inne, gdybym miał jakiś dostęp, ale z tym jest kicha.
No i z polskich, to wiadomo, bardzo często słucham Polskie Radio 24, lubię ich wywiady z nieskończoną ilością gości. Konserwatywna stacja, ale to mi się podoba. Żałuję, że już nie słucham Tok fm, jakoś mi się kiedyś przejadło, słuchałem je niejako z przekory, bo jednak moje serce zawsze w prawo biło.
Lecz newsów z wszelakich stron ideologicznych to nauczyłem się słuchać we Francji. Jest to kraj, który uczy dużej dozy łagodności do różnych różnic społecznych.

Ostatnie lata wykształciły się ni to stacje, ni to programy moich ulubionych redaktorów i innych znanych analityków na You Tube. W zasadzie z przyjemnością dużo tam oglądam.

3 polubienia

Z wiadomości tv, to, przede wszystkiem, sportowe.

3 polubienia

Przestałem oglądać TVN24, skasowałem subskrypcję. Niestety, okazali się taką samą bandą hipokrytów jak PIS. Konkretnie chodzi mi o reklamy Leroy Kremlin. Do tego dodali Oszołoma, to była kropla, która przelała czarę.

3 polubienia

Wiadomości to chyba jedyne co oglądam w TV…

A prognozę pogody? :wink:

1 polubienie

Prawie wcale nie oglądam telewizji, audycji typu wiadomości tym bardziej. Wolę źródła czytane w sieci.

3 polubienia

Ostatni czas spedzony w Polsce,przeleciał mi bez telewizora.Co takiego nabroili?

2 polubienia

To tylko wróżenie z fusów :slight_smile:

1 polubienie

Niestety, Auchan’a też reklamują. Wstyd!

2 polubienia

W sieci jest chyba jeszcze gorzej z rzetelnością :frowning:

2 polubienia

To zależy od źródła i wcale nie jest tak źle. Poza tym zdecydowana większość sieciowych źródeł jest znacznie mniej skrzywiona politycznie niż TVP Info czy TVN24.

1 polubienie