Jakie cechy ma prawdziwa feministka?

@collins02
Oczywiscie czytalam te ksiazke i niestety wiele innych po ktorych z trudem dochodzilam do siebie i nikomu nie polecam kto ma slabe nerwy
To niesamowite do czego zdolni sa ludzie (w tym wypadku arabscy mezszczyzni) od stop do glow przesiaknieci absurdalnym i makabrycznym fanatyzmem (religijnym?)
Wlasnie makabrycznym bo takie sa niektore te historie
A sama bylam swiadkiem z czasow jak jeszcze bylam tlumaczka. Polka wyszla za Araba, ktory ja bil. Organizacja kobieca chciala jej pomoc, na poczatek byly proby pojednania…
A teraz uwaga (slyszalam to na wlasne uszy!!!) ten Arab powiedzial:
Nie rozumiem, dlaczego nie moge jej bic, przeciez to moja zona i wam nic do tego
!!!

3 polubienia

Tak.Jest to klasyczna sytuacja o ktorej feminazistki milczą.Ze strachu czy z glupoty,nie wiem…
W Polsce,w samym tylko programie niejakiej Ewy Drzyzgi,widzialem 3 takie historie a roznica byla taka ze byly to popisy wrecz niewiarygodnej glupoty[lub desperacji] owych dziewczyn-ofiar…
A w tej konkretnie książce,nie do wytrzymania jest takze niemal namacalny smród jakie sie unosi niemal nad kazdym rozdziałem…

2 polubienia

To ja czytalam zeznania ksiezniczki arabskiej
i jeszcze dziewczyny, ktora odwazyla sie wyjsc za nie-Araba
Chcialam ci napisac…ale nie jestem w stanie. To zbyt okropne

1 polubienie

A po co robić z tym cokolwiek?
Mężczyzn robić na drutach i szydełku też trudno nauczyć.
Wolą maszyny do szycia :wink:
A jeśli kobieta ma techniczne zainteresowania,
to być może w dzieciństwie albo ojciec,albo brat pokazali jej ten kierunek .
No i czy to ładny widok:
kobieta z młotkiem i wiertarką?

1 polubienie

Ja mam zainteresowania techniczne
Sama naprawiam niektore rzeczy
ale nie mlotkiem ani wiertarka
A w pracy naprawilam nawet generator wysokiego napiecia
W dziecinstwie nikt mi tego nie pokazywal

2 polubienia

Nie urażając niczyich uczuć:
:innocent:

2 polubienia

GRATULUJĘ ODWAGI!
Ja tylko wymieniam żarówki i umiem włączyć korki :grinning:

1 polubienie

Zajrzałam i do słownika:
Feminizm - definicja , charakterystyka. Feminizm (termin pochodzący z języka łacińskiego w którym „femina” oznacza po prostu „kobieta”) to ideologia a także zestaw ruchów kulturowych, społecznych, politycznych i ekonomicznych, których głównym przeznaczeniem jest dążenie do równości kobiet i mężczyzn.
wg tej definicji feministkom powinno chodzić przede wszystkim O RÓWNOŚĆ,
a każdy może tą równość widzieć inaczej i z tego pewnie wynikają rozbieżności.

3 polubienia

Ale jaki ładny widok jak mężczyzna posprząta i ugotuje i jeszcze poda do stołu. I zachowuje się jak domownik a nie tylko “pomaga w domu”.

5 polubień

Robie to bardzo czesto,gdy jestem w domu.

No właśnie o to chodzi. Po co się teraz ludziom wtrącać i na siłę uszczęśliwiać :slightly_smiling_face:

A i wielu panom imponuje kobieta znająca się na samochodach i potrafiąca je naprawiać.To widok o wiele rzadszy niż sprzątający mężczyzna.

1 polubienie

W sumie jak dla mnie TO OBOJĘTNE i tak mam swoja DIETĘ od dość dawna.
Ale tak w gruncie rzeczy -to jakoś tego nie widzę…
I co?
Jeszcze mam tego mężczyznę w fartuszek ubrać wykrochmalony?

no nie wiem w trakcie uzywania wiertarki, srubokreta czy mlotka w lustrze sie nie przegladam.
a jak lekki mebelek to sama skrece, przy wiekszym to jednak pomoc mile widziana. a hydraulike tylko sie niechetnie biore. bo sie na tym nie znam i tyle.

1 polubienie

Śrubokręt,kombinerki i młotek w swoich rączkach miałam,ale wiertarki jakoś się boję
-taka strasznie hałaśliwa ta maszyna jest :rofl:

Ja wiertarki się nie obawiam. Raz nawet szlifierką się podługiwałam. Malowanie w domu robiłam nie jedno i fugować też potrafię. Płytek kłaść nie umiem i prądu się boję.

1 polubienie

Mebelki to NOTORYCZNIE skrecalam… :grin:

A ja tak: szlifierka to pol podlogi “wycyklinowalam”, i jak musialam lampe powiesic to po prostu wylaczylam wszystkie bezpieczniki… :grin:

1 polubienie

Kwestia jest taka żeby był wolny dostęp do większości zawodów, stylów życia, hobby, żeby ludzie mogli wybrać. Jeśli mężczyzna chce pracować w żłobku to też może mieć problem…

3 polubienia

Kiedyś jedna babka na zajęciach rzuciła myśl, że gruba linia między światem żeńskim i męskim tworzyła pewną tajemnicę, która rodziła wzajemną ciekawość i fascynację. Dzisiejsze podejście, które stawia na ujednolicenie, trochę tę fascynację opartą na niewiadomej nadwątliło…

3 polubienia