Jakie nieszablonowe tradycje świąteczne są kultywowane w waszych domach?

Na przykład w wielu krajach w Święta kobiety prosiły swojego męża o przebaczenie za błędy w ciągu roku:
Tradycja

2 polubienia

Moje skojarzenie… jak grzeszne musiały być, że na kolana musiały padać i tak masowo…a nie w zaciszu domowym :sunglasses:
Widziałam kiedyś materiał z tym zdjęciem.
Nie kojarzy mi się nic takiego nieszablonowego :wink:

1 polubienie

Witaj w Klubie Pytamy Radzia! :heart_eyes:

1 polubienie

Binguś :kissing_heart:

1 polubienie

Co one chcą im robić ? Laskę?

Też w pierwszej chwili tak myślałem, ale zobacz, one maja ręce złożone jak do modlitwy!

Publicznie? Przy wszystkich? :astonished:

2 polubienia

My kiedyś chcieliśmy rozmawiać z psami ale one z nami nie chciały, więc zrezygnowaliśmy. :unamused:

Nie szablo kuwwa co? Xd

Oryginalne, niekonwencjonalne, inne niż wszyscy.

1 polubienie

To tylko czubek gory lodowej. Kobietom w wielu kulturach do dzis lepiej nie jest.
Z nietypowych dla Polski to przejelam zwyczaj, ze w okresie przedswiatecznym obdarowuje sie znajomych drobnymi paczuszkami ze slodyczami. Szczegolnie dzieci. W koncu tym ostatnim trzeba oslodzic zycie w oczekiwaniu na prawdziwe prezenty, ktore przynosza dopiero Trzej Krolowie.

1 polubienie

Ty przestać mówić po murzyński. Ty zacząć polska mowa. Poniał towariszcz? :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Kultywuję już od dłuższego czasu nową, świecką tradycję (nie tylko w Wigilię) - ja przyrządzam “papu” a mąż:

4 polubienia

@okonek zaczynam zazdrościć nijakiemu Petru - ten to dopiero dostaje prezentów skoro świętuje Sześciu Króli. Podwójna radość :slight_smile:

3 polubienia

ja to inerpretowalm, ze po swietach jest w takim stanie, ze widzi podwojnie :wink:

1 polubienie

Zaiste sluszny to obyczaj. Tylko sie zastanawiam: jak ktora meza nie miala to kogo przepraszala???