UE jest nienaturalnym tworem urzędniczym. Łączy zupełnie różne ludy: germańskie, romańskie, słowiańskie, bałtyckie, celtyckie.
UE = swobodny handel + swobodny przepływ ludzi + rak urzędniczy
nie trzeba być w UE by umówić się na swobodny handel i przepływ ludzi.
Przeszkadza i bym zmienił takie drobne przepisy a z tą kontrolą to nie ma co przesadzać.Jesteśmu w UE z własnej woli i musimy jak inne państwa dostosować się.
Kolego, mlodziutki jestes, w ruskim mirze nie zyles, rozumku nabierzesz i doswiadczenia to podyskutujemy.
Na razie ciesz się zyciem w tej obrzydliwej Unii
Ręce opadają na bzdety, które tworzysz. To, co proponujesz w kilku formach już było, ale zawsze kończyło się źle. Podobie z polityką, którą proponuje Korwin, który już całkiem oderwał się od rzeczywistości, a nie tak dawno w pierwszej połowie XX wieku, taka eknoomia spowodowała dwa ogólnoświatowe kryzysy. I powstał wtedy kapitalizm z łagodną twarzą.
UE jest najmądrzejszą ideą realizowaną, jaką wymyślono do tej pory w historii ludzkości. Ma swoje wady, ale kieruniek jest słuszny. Niestety, ludzie do tej idei nie dorastają, mam na myśli samych polityków UE i dużo psują. Ale człowiek się cały czas uczy.
Myśląc w ten sposób (zupełnie idiotyczny zresztą, ale to akurat żadne zdziwienie) to Ziemia jest również nienaturalnym tworem, bo łączy ze sobą różne narody …
Pewne powiedzenie mówi: Głupi się nie sieją, głupi się rodzą …
jestem w średnim wieku, a Ty? mowa jest o sojuszu słowian a nie o życiu w ruskim mirze.
odsyłam do słownika języka polskiego w celu zainwestowania w Twój rozumek: