Jakie państwa zaprosiłbyś do sojuszu z Polską zamiast urzędniczego tworu UE?

UE jest nienaturalnym tworem urzędniczym. Łączy zupełnie różne ludy: germańskie, romańskie, słowiańskie, bałtyckie, celtyckie.
UE = swobodny handel + swobodny przepływ ludzi + rak urzędniczy

nie trzeba być w UE by umówić się na swobodny handel i przepływ ludzi.
iii-rzesza-ue

1 polubienie

Ja proponowałbym:

1. Unia Polski z Litwą
  2. Partnerski sojusz Królestwa Polsko Litewskiego słowian pod przewodnictwem Polski

z:
  • Czechami
  • Słowacją
  • Białorusią
  • Słowenią
  • Chorwacją
  • Albanią
  • Macedonią
  • Bośnią
  • Serbią
  • Mołdawią
  • Bułgarią
  1. Ostrożna współpraca z ludami niesłowiańskimi:
  • Węgrami
  • Rumunią
  1. Pod buta:
  • Ukraina
  1. Po obaleniu bolszewizmu i stalinizmu w Rosji i ustanowienia caratu także z Rosją.

Madagaskar :joy_cat::joy_cat::joy_cat:
Kolego, moze znasz sie na statystyce, ale w sprawach polityczno historycznych bredzisz jak Piekarski na mękach.

5 polubień

Państw bym nie zmieniał tylko ewentualnie bym skorygował nieznacznie przepisy wewnątrzunijne.

4 polubienia

czyli nie przeszkadza Ci to, że większość ustaw jakie teraz przechodzą w PL są z nakazu UE?
które kontrolują nawet to ile litrów wody w kiblu masz?

o projekcie trójmorza (międzymorza) nie doszły Cię słuchy?

Przynajmniej nie ma problemow z czesciami zamiennymi.

Kolego, Unia jest faktem. Trojmorze urojeniem

4 polubienia

Przeszkadza i bym zmienił takie drobne przepisy a z tą kontrolą to nie ma co przesadzać.Jesteśmu w UE z własnej woli i musimy jak inne państwa dostosować się.

3 polubienia

ręce opadają, to tak jakby Rosjanin w epoce stalinizmu powiedział:

musi być komunizm, bo jest faktem, a kapitalizm urojeniem.

albo bezrobotny powiedział:

musże być bezrobotny, bo moje bezrobocie jest faktem, a praca urojeniem

1 polubienie

Kolego, mlodziutki jestes, w ruskim mirze nie zyles, rozumku nabierzesz i doswiadczenia to podyskutujemy.
Na razie ciesz się zyciem w tej obrzydliwej Unii :joy::joy::joy:

4 polubienia

Nie rób gównoburzy. Unia to chory twór ale nam to się opłaca. Albo Unia albo Rosja

2 polubienia

Ręce opadają na bzdety, które tworzysz. To, co proponujesz w kilku formach już było, ale zawsze kończyło się źle. Podobie z polityką, którą proponuje Korwin, który już całkiem oderwał się od rzeczywistości, a nie tak dawno w pierwszej połowie XX wieku, taka eknoomia spowodowała dwa ogólnoświatowe kryzysy. I powstał wtedy kapitalizm z łagodną twarzą.

UE jest najmądrzejszą ideą realizowaną, jaką wymyślono do tej pory w historii ludzkości. Ma swoje wady, ale kieruniek jest słuszny. Niestety, ludzie do tej idei nie dorastają, mam na myśli samych polityków UE i dużo psują. Ale człowiek się cały czas uczy.

5 polubień

Jakby autor przyjął retorykę Wołodi…a? Czy mi się zdaje?

4 polubienia

Myśląc w ten sposób (zupełnie idiotyczny zresztą, ale to akurat żadne zdziwienie) to Ziemia jest również nienaturalnym tworem, bo łączy ze sobą różne narody …

Pewne powiedzenie mówi: Głupi się nie sieją, głupi się rodzą …

5 polubień

Daj mu lepiej jakieś klocki … Będzie więcej pożytku dla wszystkich.

Porównując Rzeszę do EU może tylko kompletnie ułomny zasraniec.

4 polubienia

jestem w średnim wieku, a Ty? mowa jest o sojuszu słowian a nie o życiu w ruskim mirze.
odsyłam do słownika języka polskiego w celu zainwestowania w Twój rozumek:

Teraz to gadasz jak @antysocjalista

Raczej harmonijny. Tylko nie do konca, bo na chorwackie parowki wybrzydza, zamiast zadowolic się slodkimi owocami. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ale już był w Chorwacji, pewnie namawiać do nowego sojuszu… :crazy_face:

1 polubienie