Jakie polecacie środki na alergię?

Cały rok, jednak dziewczyny wyklóczyłem, to nie one powodują łzawienie oczów

1 polubienie

U mnie też nie to​:scream::thinking:

Jak odchodzą to powodują :wink:

1 polubienie

Jej chciałbym być osłabiony i śpiący - byłby powód dla lekarza i na chorobowe. Nie mam czasu na zmęczenie się

Odchodzi jedna, to przychodzi kolejna - natura

1 polubienie

Taki problem jest od niedawna - ok 5 lat, poprzednio nic

Najlepiej zmienić środowisko na takie bez alergenów :wink:

2 polubienia

tabletki antyhistaminowe “lirra” lub inne zamienniki ale trzeba mieć recepte …

1 polubienie

Bez recepty zyrtec, fenistil, histigen. Spróbuj usunąć z domu rzeczy w których gromadzi się kurz: narzuty, dywany, zasłony. Upewnij się że nie zmieniałaś preparatu do prania, kosmetyków, nie było czegoś w diecie. Zobacz czy jest jakaś różnica po wywietrzeniu mieszkania. Jest możliwe odczulanie, ale trochę kasy na to idzie…

2 polubienia

Kobieta rzecz nabyta?

1 polubienie

Mieszkasz w “starym budownictwie”?
Na roztocza najlepsze jest słońce lub mróz
/albo jedno z drugim/

1 polubienie

Zmieniłam akurat tego dnia krem z filtrem na nowy, a że był dość mocno wyperfumowany (trochę aż fujka), to też od razu stał się moim podejrzanym, ale natychmiast odstawiłam go i nie było różnicy.
Za to wczoraj mi nie było zupełnie nic, chociaż przebywałam i w domu, i na zewnątrz i nic się nie zmieniło.
Nie wiem, czy to nie była jakaś druga alergia, np. na jakieś pyłki, bo ta z kolei miała trochę inne objawy niż to, co miałam wcześniej i pojawiała się po południu/wieczorem, a wcześniej miewałam tylko lekki katar, zawsze rano. :thinking:

1 polubienie

Moze na maseczki?
Te chirurgiczne przeciez sa czymś troche nasączane.

1 polubienie

Albo proszek do prania, akurat moje maseczki są niedługo po wrzuceniu do pralki razem ze wszystkim, wcześniej tylko prałam je ręcznie, w mydle, na bieżąco.

2 polubienia

Ja juz od lat używam plynow nie proszkow do prania, latwiej dozowac i lepiej sie wyplukuja.

1 polubienie