Cały rok, jednak dziewczyny wyklóczyłem, to nie one powodują łzawienie oczów
U mnie też nie to:scream:
Jak odchodzą to powodują
Jej chciałbym być osłabiony i śpiący - byłby powód dla lekarza i na chorobowe. Nie mam czasu na zmęczenie się
Odchodzi jedna, to przychodzi kolejna - natura
Taki problem jest od niedawna - ok 5 lat, poprzednio nic
Najlepiej zmienić środowisko na takie bez alergenów
tabletki antyhistaminowe “lirra” lub inne zamienniki ale trzeba mieć recepte …
Bez recepty zyrtec, fenistil, histigen. Spróbuj usunąć z domu rzeczy w których gromadzi się kurz: narzuty, dywany, zasłony. Upewnij się że nie zmieniałaś preparatu do prania, kosmetyków, nie było czegoś w diecie. Zobacz czy jest jakaś różnica po wywietrzeniu mieszkania. Jest możliwe odczulanie, ale trochę kasy na to idzie…
Kobieta rzecz nabyta?
Mieszkasz w “starym budownictwie”?
Na roztocza najlepsze jest słońce lub mróz
/albo jedno z drugim/
Zmieniłam akurat tego dnia krem z filtrem na nowy, a że był dość mocno wyperfumowany (trochę aż fujka), to też od razu stał się moim podejrzanym, ale natychmiast odstawiłam go i nie było różnicy.
Za to wczoraj mi nie było zupełnie nic, chociaż przebywałam i w domu, i na zewnątrz i nic się nie zmieniło.
Nie wiem, czy to nie była jakaś druga alergia, np. na jakieś pyłki, bo ta z kolei miała trochę inne objawy niż to, co miałam wcześniej i pojawiała się po południu/wieczorem, a wcześniej miewałam tylko lekki katar, zawsze rano.
Moze na maseczki?
Te chirurgiczne przeciez sa czymś troche nasączane.
Albo proszek do prania, akurat moje maseczki są niedługo po wrzuceniu do pralki razem ze wszystkim, wcześniej tylko prałam je ręcznie, w mydle, na bieżąco.
Ja juz od lat używam plynow nie proszkow do prania, latwiej dozowac i lepiej sie wyplukuja.